جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×

راه مقابله با وسواس فکری چیست؟

0
0
697

من حدود  ۵سال پیش به عمره مشرف شدم در حالیکه از لحاظ مذهبی در رتبه خوبی نسبت به هم‌سن های خودم بودم، مثلا مسلط تر به احکام بودم. ولی بلافاصله بعد از اعمال به شک و تردید نسبت به اعمالم دچار شدم با اینکه به صحت اعمال خود هیچ تردیدی ندارم و میدانم اعمال را در زمان خود صحیح انجام داده ام ولی در این ۵ سال مدام به ذهنم خطور می‌کند که نکند صحیح انجام نداده باشم یا طوافم صحیح نبوده است. یا نمازی که خوانده‌ام! اکنون بعد از ۵ سال می‌خواهم این افکار را از بین ببرم.

باعرض سلام و تشکر
همانطور که خودتان متوجه شده اید، ذهن شما دچار یک نوع وسواس فکری است که ریشه در اضطراب و نگرانی های گذشته دارد.  همانطور که وضو گرفتن فردی که داری زخم و جراحت در بدن دارد با فردی که عادی است متفاوت است تکلیف شما هم از نظر شرعی  به دلیل زخم پنهانی به نام وسواس از افراد عادی متفاوت است بنابراین راهکار های زیر را انجام دهید:
۱- سعی کنید با ورزش و تحرکات بدنی اضطراب و تنش را از بدن خود دور کنید.
۲- جلوی افکارتان را نگیرید و مقاومت نکنید و سعی کنید با افکارتان کنار بیایید و بگویید که همه چیز به صورت عادی پیش میرود و هیچ چیز غیر عادی نیست.
۳- هنگام هجوم افکار وسواس گونه و نگران کننده سعی کنید با تغییر مکانی و یا تمرکز یابی و توجه گردانی از موضوع وسواس گونه به موضوع دیگر از ماندن و احساس درماندگی واجبار جلوگیری کنید. همچنین با قطع ناگهانی افکار و فرمان بس کن به افکار می توانید از شر این افکار خلاص شوید. شمارش معکوس هنگام هجوم این افکار مثلا از ۵۴۶۸۷ سه تا سه تا شمردن یکی از تکنیک های مدیریت فکر است که در بعضی موارد کاریی بالایی دارد.
۴- خود را دست و بسته فرض نکنید و به این افکار اهمیت ندهید و سعی کنید عمدا این افکار را به ذهن بیاورید و به آنها بخندید.
۵- انتظار نداشته باشید که به سرعت وضعیتتان عادی شود چون ممکن است با انجام دقیق این تکنیک ها ماه ها طول بکشد تا وضعیت افکار شما عادی شود.
موفق باشید.

(برگرفته از مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی)

مشاوره و خانوادهمشکلات و اختلالات روانی

500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


داپ اَپ اولین پلتفرم کش‌بک در ایران
اگه میخوای از خریدهایی که میکنی، پاداش نقدی دریافت کنی داپ اَپ رو نصب کن.

تبلیغات تصویری