جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×

کمال زدگی و مضرات و درمان آن چیست؟

0
0
1139

بسمه‌تعالی
با عرض سلام و تحیت محضر حضرتعالی كمال‌زدگی خصیصه‌ای است كه معمولا در بسیاری از مسائل و مشكلات روانی رد پای آن مشاهده می‌شود. و به این معناست كه فرد به چیزی كمتر از نهایت راضی نمی‌شود. این افراد برای جزیی ترین كارها مثل خرید، راه رفتن و ... دنبال یك دلیل موجه می‌گردند. و تفكر انها گرفتار قاعده غلط " همه یا هیچ" است! یا موضوعات را سیاه سیاه می‌بینند و یا سفید سفید. البته سفید دیدن موضوعات برای ایشان امری بعید است چرا كه همانطور كه گفته شد یا باید چیزی صد در صد كامل باشد و یا در غیر اینصورت مساوی با صفر است و بی ارزش!
از اینرو كسی كه گرفتار كمال‌زدگی باشد معمولا در تصمیم گیری دچار مشكل است، زودرنج است، در زندگی سختگیر است و... و در یك كلام از زندگی خود لذت نمی‌برد چرا كه آنچه در جهان خارج در حال تحقق است با آنچه كه وی در ذهن خود می‌پروراند، متفاوت است! درمان كمال‌زدگی بسته به میزان و شدت آن با مداخله یك روانشناس، گاهی سالها به طول می انجامد! اما در موارد سطحی‌تر استفاده از این تكنیك پیشنهاد می‌شود:
ناقص سازی: فعالیتها را عمدا و بر خلاف رویه گذشته كامل انجام ندهید. مثلا به هنگام مطالعه یك كتاب عمدا از هر صفحه یك پراگراف را جا بیاندازید و هرگز برای مطالعه آن باز نگردید. و یا در مهمانی‌ها وقتی مهمان دعوت می‌كنید، سفره را ناقص بچینید مثلا به جای دو خورشت یك خورشت به جای نوشابه، آب خالی و به جای چینی در بشقاب ملامین غذا بكشید. یا به هنگام شستن خودروی خود، وقتی شیشه های آن را پاك می كنید، عمدا نصف شیشه را در حالی كه كثیف است رها كنید. یا و قتی برای خرید میروید، دقت چندان به خرج ندهید، لباس معمولی، خوراكی یا میوه چیدن بدون دقت و... . یادآوری: در اصطلاحات روانشناسی واژه "perfectionism" به "كمالگرایی" ترجمه شده است، البته برخی نیز آن را به "تمامیت‌خواهی" ترجمه نموده‌اند. اما بنده با اجازه اساتید فن و با قدری مسامحه بخاطر اینكه كمالگرایی بار معنایی مثبت دارد و تمامیت خواهی نیز گویای منظور نیست واژه كمال‌زدگی را ترجیح می‌دهم. و آخر دعوانا ان الحمدالله رب العالمین

(برگرفته از مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی)

بیماری

500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری