جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

بنده واقعی کیست؟

0
0
815

بنده خدا مشخصاتی دارد که در ذیل مواردی از آن را بیان میکنیم:
۱-معرفت خدا: بندگی خدا در قدم اوّل متوقف بر معرفت و شناخت حقیقی پروردگار است. از این رو در روایت آمده است: "كسی كه گناه می كند، خدا را به مفهوم واقعی نمی شناسد".[۱] البته معرفت عقلانی كافی نیست. باید امدادها و الطاف و صفات جمال را بشناسد تا عواطف بر انگیخته شود.
  آن كس كه تو را شناخت جان را چه كند* فرزند و عیال و خانمان را چه كند دیوانه كنی، هر دو جهانش بخشی* دیوانه تو هر دو جهان را چه كند
۲- یاد خدا: بنده باید همواره خدا را حاضر و ناظر و حامی و پشتیبان خود بداند. که اگر از یاد خدا و ذکر او دور شود، شیطان او را مورد هجوم قرار می دهد و از مسیر بندگی خارج می کند:
«وَ مَنْ یَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمنِ نُقَیِّضْ لَهُ شَیْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرینٌ؛[زخرف/۳۶] و هر كس از یاد خدا روى‏ گردان شود شیطان را به سراغ او میفرستیم پس همواره قرین اوست.»

۳- انجام واجبات و ترك محرمات: قرآن مجید می فرماید:
«قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی‏ یُحْبِبْكُمُ اللَّهُ؛[آل عمران/۳۱] بگو اگر خدا را دوست می دارید، از من كه پیامبر اویم پیروی كنید تا خدا هم شما را دوست بدارد».

امام باقر(ع) به شخصی می فرماید: "معصیت پروردگار می كنی، با این حال اظهار محبت او می نمایی؟! به جانم سوگند! این كار عجیبی است. اگر محبت تو صادقانه بود اطاعت فرمان او می كردی زیرا كسی كه دیگری را دوست دارد از فرمانش پیروی می كند".[۲]
عنوان بصری از امام صادق(ع) در مورد حقیقت بندگی خدا سؤال كرد ایشان فرمود: حقیقت بندگی درسه چیز است: اول این كه بنده، خودش را مالك چیزهایی كه خدا به وی عطا كرده نداند، زیرا بندگان مالك چیزی نمی شوند، بلكه مال را مالِ خدا می‌دانند و در همان طریق كه فرموده به مصرف می رسانند.  دوم این كه بنده خودش را در تدبیر امور ناتوان بداند. سوم این كه خودش را در انجام اوامر و ترك نواهی خدا مشغول بدارد.[۳]

۴- زهد و بی رغبتی به دنیا: محبت به خدا با محبت به دنیا نمی سازد چنان كه امام علی(ع) فرمود: "اگر خدا را دوست دارید از دلتان محبت دنیا را خارج كنید".[۴] حب دنیا انسان را به سوی مادیات و جاه ومقام و مال و منال می كشاند. حب الهی به سوی خدا جذب می كند، هر كدام غالب شود، انسان آن خواهد شد.

[۱]. بحارالانوار، ج ۷۵، ص ۱۷۴.
[۲]. تحف العقول، ص ۲۱۴.
[۳]. مشكاة الأنوار فی غرر الأخبار، ص: ۳۲۷
[۴]. غررالحكم، ج ۳، ص ۲۲.

(برگرفته از مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی)

اخلاق و عرفانکلیاتایمان

500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی