جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان ها و مجامع علمی آسیا


0
0
264
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1395/08/23
شماره ابلاغیه۱۲۸/۷۶۲۸۹
تاریخ ابلاغیه1395/04/10

شماره۱۲۸/۷۶۲۸۹ ۱۳۹۵/۱۰/۴

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

عطف به نامه شماره ۵۳۱۰۸/۴۳۱۱۳ مورخ ۱۳۹۵/۴/۱۴ در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم(۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا که با عنوان لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده بود، با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۵/۸/۲۳ و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ می گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

شماره۱۲۴۲۶۳ ۱۳۹۵/۱۰/۸

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان ها و مجامع علمی آسیا» که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و سوم آبان ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۹۵/۹/۲۴ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۱۲۸/۷۶۲۸۹ مورخ ۱۳۹۵/۱۰/۴ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجراء ابلاغ می گردد.

رئیس جمهور ـ حسن روحانی
قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان ها و مجامع علمی آسیا

ماده واحده ـ به دولت اجازه داده می شود در «انجمن فرهنگستان ها و مجامع علمی آسیا» به شرح اساسنامه پیوست عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام نماید. تعیین و تغییر دستگاه اجرائی طرف عضویت برعهده دولت است.

تبصره۱ـ رعایت اصل هفتاد و هفتم(۷۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد هرگونه بازنگری و اصلاح اساسنامه، موضوع ماده(۱۲) الزامی است.

تبصره۲ـ از تاریخ تصویب این قانون، قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستان های علوم آسیا مصوب ۱۳۹۰/۱۱/۱۲ لغو می گردد.

بسم الله الرحمن الرحیم

اساسنامه انجمن فرهنگستان ها و مجامع علمی آسیا

ماده۱ـ نام و موقعیت

انجمن فرهنگستان­ها و مجامع علمی آسیا، سازمان بین­المللی غیر­انتفاعی است که به مسائل مربوط به علم و فناوری علاقمند است. این انجمن از فرهنگستان­­های علوم و فناوری و مجامع علمی در آسیا و اقیانوسیه تشکیل یافته است.

ماده۲ـ اهداف

هدف اصلی انجمن، داشتن مجمعی در آسیا و اقیانوسیه است که در آن علم و فناوری نقش مهمی در توسعه منطقه ایفاء می­کند. انجمن، محلی برای دانشمندان و متخصصان فناوری است تا به بحث و تبادل نظر و ارائه توصیه در مورد مسائل مربوط به علم و فناوری، پژوهش و توسعه و کاربرد فناوری به منظور توسعه اجتماعی ـ اقتصادی بپردازند.

ماده۳ـ فعالیت­­ها

انجمن برای تحقق اهداف فوق به امور زیر خواهد پرداخت:

۱ـ ترغیب بهترین روشها در آموزش علم در تمام سطوح؛

۲ـ افزایش آگاهی درخصوص اهمیت علم و فناوری در حاکمیت، تجارت و زندگی روزانه؛

۳ـ افزایش همکاری در فعالیت­های مربوط به علم و فناوری در آسیا و اقیانوسیه؛

۴ـ تسهیل تبادل دانشمندان و ترغیب همکاری میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه و سازمان­های علمی بین­المللی؛

۵ ـ تهیه و انتشار گزارش­ها و سایر منابع اطلاعاتی در خصوص موضوعات علمی مربوط به دولتها، تجارت و توده مردم؛

۶ ـ برگزاری کارگاههای آموزشی و انجام فعالیت­های دیگر به منظور ظرفیت­سازی علمی و اجتماعی ـ اقتصادی در منطقه؛

۷ـ خدمت به عنوان ابزاری برای ارائه برنامه­های علمی بین­المللی در آسیا و اقیانوسیه؛

۸ ـ انجام سایر امور جهت نیل به اهداف کلی.

ماده۴ـ عضویت

۱ـ ۴ اعضای پیوسته:

فرهنگستان­ها و مجامع علمی و فناوری چند رشته­ای منطقه­ای یا ملی منطقه آسیا و اقیانوسیه در این انجمن عضویت دارند. اصولاً از هر کشور یک فرهنگستان یا مجمع علمی عضو خواهد شد، اما در صورت احراز شایستگی، از هر کشور حداکثر سه فرهنگستان یا مجمع علمی نیز می­توانند به عنوان عضو انتخاب شوند. اگر یک کشور چندین فرهنگستان علوم داشته باشد، یکی از فرهنگستان­ها به نمایندگی از فرهنگستان­های دیگر یا بنا به توافق خود یک نماینده به عنوان عضو انجمن انتخاب می­شود. در انتخابات و موارد دیگر که نیاز به رأی­گیری باشد، هر کشور فقط یک حق رأی دارد. اعضای مؤسس انجمن، اعضای انجمن فرهنگستان­های علوم آسیا و فدراسیون فرهنگستان­ها و مجامع علمی آسیا هستند که توافق کردند در زمان انحلال آنها، عضو انجمن فرهنگستان­های علوم و مجامع علمی آسیا شوند.

۲ـ ۴ اعضای وابسته، تابع و ناظر:

سایر سازمان­های منطقه می­توانند در صورت تمایل برای قرار گرفتن در مسیر عضویت به عنوان عضو وابسته انجمن پذیرفته شوند و در صورت عدم تمایل، عضو تابع انجمن باشند. اعضای وابسته و تابع می­توانند تمام اطلاعاتی را که برای اعضای پیوسته انجمن ارسال می­شوند، دریافت و در جلسات مجمع عمومی شرکت کنند. اعضای مؤسس وابسته و تابع انجمن، اعضای تابع فدراسیون فرهنگستان­ها و مجامع علمی آسیا و اعضای وابسته فرهنگستان­های علوم آسیا می­باشند که در زمان انحلال آنها توافق کردند اعضای وابسته و تابع انجمن باشند. سازمان­های علمی و فنی منطقه­ای به عنوان ناظر در انجمن پذیرفته می­شوند مشروط بر آنکه اهداف مشترکی با انجمن داشته و توافق کنند که به صورت متقابل، به عنوان ناظر در انجمن پذیرفته شوند. ناظران می­توانند اطلاعات غیرمحرمانه را که برای اعضای پیوسته ارسال می­شود، دریافت و در جلسات مجمع عمومی شرکت کنند.


۳ـ ۴ اعضای پیوسته، اعضای وابسته، تابع و ناظر جدید

عضویت در انجمن برای سازمان­های علمی، منطقه­ای و ملی در منطقه که اهداف مشترک با انجمن دارند، بلا­مانع است. درخواست عضویت پیوسته، وابسته و ناظر باید به هیأت اجرائی انجمن داده شود. این درخواست به همراه نسخه برابر اصل اساسنامه و آیین­نامه­ها و سایر مدارک اضافی که ممکن است هیأت اجرائی به آنها نیاز داشته باشد، ارائه خواهد شد. متقاضیان عضویت در هنگام پذیرفته شدن رسماً می­پذیرند که این اساسنامه و آیین­نامه­های بعدی انجمن را رعایت کنند و حق عضویت سالانه را طبق آیین­نامه­های انجمن پرداخت کنند. درخواست پذیرش عضویت، در مجمع عمومی مطرح و با رأی دوسوم اعضای هیأت اجرائی به تصویب می‎رسد.

۴ـ۴ عضویت افتخاری:

انجمن می­تواند به اشخاص و سازمان­ها به پاس خدمات برجسته آنها به علم و اهداف انجمن، عضویت افتخاری اعطاء نماید.

ماده۵ ـ مجمع عمومی

۱ـ ۵ انجمن توسط مجمع عمومی اداره خواهد شد که متشکل از یک نماینده از هر فرهنگستان یا مجمع علمی عضو انجمن می­باشد اما هر کشور فقط یک حق رأی خواهد داشت.

۲ـ ۵ حد نصاب اجلاس مجمع عمومی، حضور نیمی از اعضای دارای حق رأی است.

۳ـ ۵ جلسات عادی مجمع عمومی هر دوسال یکبار برای رسیدگی به موارد زیر تشکیل می­شود:

۱ـ اتخاذ و تصویب صورتجلسه جلسات قبلی مجمع عمومی؛

۲ـ انتخاب رئیس، دو معاون، خزانه­دار و چهار عضو اصلی به عنوان اعضای هیأت اجرائی که دوره تصدی آنها پس از تاریخ برگزاری جلسه مجمع عمومی که در آن انتخاب شده­اند تا تاریخ برگزاری جلسه بعدی مجمع می‎باشد.

۳ـ بررسی درخواست­های عضویت بر اساس توصیه هیأت اجرائی؛

۴ـ تصمیم­گیری در خصوص خروج از عضویت و پایان عضویت بنا به توصیه هیأت اجرائی؛

۵ ـ اصلاح یا تغییر اساسنامه و آیین­نامه ‎ ها با رأی اکثریت دوسوم اعضای حاضر؛

۶ ـ دریافت و تصویب بودجه و برنامه­های ارائه شده توسط هیأت اجرائی؛

۷ـ دریافت و تصویب گزارش­های ارائه شده توسط هیأت اجرائی؛

۸ ـ دریافت و تأیید گزارش حسابرس و صورتهای مالی ارائه شده توسط خزانه­دار و تصویب شده توسط هیأت اجرائی،

۹ـ تعیین عضو میزبان دبیرخانه؛

۱۰ـ تعیین حق عضویت سالانه اعضاء؛

۱۱ـ بررسی سایر موضوعات مطروحه از سوی اعضاء یا هیأت اجرائی؛

۴ـ ۵ به مجمع عمومی برای اداره انجمن اختیار تام داده شده است. مجمع با رأی اکثریت دوسوم اعضای حاضر اختیار امور زیر را دارا خواهد بود:

۱ـ نگهداری، نظارت و اداره اموال لازم یا مناسب جهت نیل به اهداف و وظایف انجمن؛

۲ـ عقد قرارداد برای ارائه خدمات و مصرف بودجه یا دارایی­هایی که در اختیار و تحت کنترل انجمن قرار دارد؛ و

۳ـ انجام سایر اقدامات یا استفاده از روشهای دیگر که با این اساسنامه انجمن مغایرت نداشته و برای دستیابی به اهداف و انجام فعالیت­های انجمن ضرورت داشته باشند.

۵ ـ ۵ هیأت اجرائی می­تواند اجلاس فوق‎العاده را برای مجمع عمومی ترتیب دهد تا مجمع از اموری که هیأت می خواهد بررسی کند اطلاع یابد. در صورت درخواست دوسوم اعضاء برای انجام امور فوق، هیأت اجرائی اجلاس فوق‎العاده مجمع عمومی را تشکیل خواهد داد تا به بررسی موضوعی خاص بپردازند. بنا به تصمیم هیأت اجرائی، فوق‎العاده مجمع عمومی می­تواند به صورت الکترونیکی برگزار شود.

۶ ـ ۵ اعضای دارای حق رأی انجمن که قادر نباشند در اجلاس مجمع عمومی حضور داشته باشند می­توانند یک نماینده در جلسه تعیین کنند که از طرف آنها رأی دهد. اعضائی که نماینده خود را به جلسه مجمع عمومی اعزام می­کنند، در شمارش برای حدنصاب اجلاس در نظر گرفته خواهند شد.

ماده۶ ـ هیأت اجرائی

۱ـ ۶ انجمن توسط هیأت اجرائی اداره می شود که حداقل یکبار در سال تشکیل جلسه می­دهد. حد نصاب برای تشکیل جلسه هیأت اجرائی حضور دوسوم از اعضای دارای حق رأی می­باشد.

۲ـ ۶ هیأت اجرائی متشکل از رئیس، رئیس قبلی بلافصل، دو معاون، خزانه­دار، چهار عضو اصلی، مدیر پروژه­­ها و مدیر اجرائی می باشد. مدیر پروژه ها و مدیر اجرائی توسط هیأت اجرائی بدون داشتن حق رأی منصوب خواهند شد.

۳ـ ۶ رئیس یا در غیاب او یکی از معاونان وی که در جلسه تعیین شده است، به عنوان رئیس هیأت اجرائی عمل می کند.

۴ـ ۶ اعضای هیأت اجرائی مسؤولیت­های زیر را بر عهده دارند:

رئیس، مسؤول اجرای سیاست­های انجمن می­باشد.

رئیس در مشورت با اعضای هیأت اجرائی، وظایف زیر را بر عهده دارد:

ـ انجام فعالیت­هایی که با اهداف انجمن سازگاری دارند.

ـ اجرای تصمیم ‎ های هیأت اجرائی و

ـ تعیین زمان و مکان اجلاس هیأت اجرائی

مدیر اجرائی مسؤول کلیه مسائل مربوط به اداره انجمن می­باشد. وی باید گزارش سالانه و دیگر گزارش­ها را برای اطلاع اعضاء و ارائه آنها در جلسات هیأت اجرائی و مجمع عمومی جهت تصویب، تهیه نماید. مدیر اجرائی تمام دستور جلسات انجمن را نیز آماده می­کند.

خزانه­دار مسؤول کلیه منابع مالی انجمن می­باشد. وی گزارش سالانه صورتحساب­ های حسابرسی­شده را برای تصویب به هیأت اجرائی ارائه می کند.

اعضای اصلی حق رأی دارند.

مدیر پروژه­ها کلیه فعالیت­های پروژه ‎ ای مورد حمایت انجمن را هماهنگ می­کند. وی گزارش سالانه­ای در مورد این فعالیت­ها جهت تصویب هیأت اجرائی آماده می­نماید.

رئیس قبلی بلافصل به واسطه سمت خویش، عضو هیأت اجرائی با داشتن حق رأی می­باشد.

دو معاون رئیس به نیابت از رئیس در موارد مقتضی اقدام می کنند.

۵ ـ ۶ اعضای هیأت اجرائی می­توانند حداکثر دو دوره در مقام خود باقی بمانند.

۶ ـ ۶ هیأت اجرائی در صورت و در هنگام لزوم موارد زیر را انجام خواهد داد:

۱ـ انجام امور محوله از سوی مجمع عمومی؛

۲ـ انتصاب هیأتهای نمایندگی یا نمایندگان انجمن؛

۳ـ اجرای تصمیم ‎ های مجمع عمومی؛

۴ـ تشکیل کارگروههایی که در چهارچوب عمومی انجمن، وظیفه خاصی به آنها محول شده است؛

۵ ـ تأیید و تصویب صورت مالی حسابرسی شده؛

۶ ـ تأیید و تصویب گزارش سالانه و سایر گزارش­ها؛

۷ـ اداره دبیرخانه انجمن؛

۸ ـ اداره دارائی­های انجمن؛

۹ـ پذیرش هدایا، کمکهای مردمی، کمک بلاعوض و سایر کمکها از جانب انجمن؛

۱۰ـ ارائه توصیه در مورد درخواست­های عضویت به مجمع عمومی با رأی دوسوم اعضاء؛

۱۱ـ تصمیم­گیری در مورد پروژه­های انجمن؛

۱۲ـ تدوین آیین­نامه­ها، مقررات و نحوه کار انجمن؛

۱۳ـ تعیین زمان و مکان اجلاس عادی و فوق‎العاده مجمع عمومی.

۷ـ ۶ با تشخیص رئیس انجمن، هیأت اجرائی می­تواند به صورت الکترونیکی تشکیل شود یا از این طریق در مورد هر مسأله­ای تصمیم­گیری نماید.

ماده۷ـ دبیرخانه

۱ـ ۷ دبیرخانه در انجام امور، مجمع عمومی و هیأت اجرائی را یاری می رساند و معمولاً در دفتر یکی از اعضای هیأت اجرائی دائر می­شود. دبیرخانه توسط مدیر اجرائی که از سوی هیأت اجرائی منصوب ­شده است، اداره می­شود.

۲ـ ۷ دبیرخانه به مدت شش سال دائر خواهد بود. این مدت قابل تمدید است. قبل از پایان سال پنجم در هر دوره، هیأت اجرائی عملکرد دبیرخانه را بررسی نموده و از اعضاء می­خواهد که برای دوره شش ساله بعدی، درخواست­ خود را جهت میزبانی دبیرخانه ارسال نمایند. هیأت اجرائی، میزبان دبیرخانه را برای دوره شش ساله بعدی به مجمع عمومی پیشنهاد می­کند.

۳ـ ۷ در بدو تأسیس انجمن، میزبان دبیرخانه، فرهنگستان علوم و فناوری کره می­باشد.

ماده۸ ـ حق عضویت سالانه

۱ـ ۸ مجمع عمومی، بنا به توصیه هیأت اجرائی حق عضویت سالانه را تعیین می­کند.

۲ـ ۸ آیین­نامه­ها مبلغ حق عضویت سالانه اعضاء را تعیین می­کنند. در شرایط خیلی خاص، مجمع عمومی می­تواند از حق عضویت سالانه یک عضو صرف نظر کند.

۳ـ ۸ اعضائی که حق عضویت سالانه خود را به مدت دوسال پرداخت نکرده­اند و معاف نیز نشده اند، می­توانند در جلسات مجمع عمومی شرکت نمایند اما حق رأی ندارند و برای حد نصاب، شمارش نمی­شوند.

۴ـ ۸ اگر عضوی به مدت چهارسال حق عضویت سالانه را نپردازد و معاف نیز نباشد، هیأت اجرائی می­تواند به مجمع عمومی توصیه نماید که به عضویت او خاتمه دهد.

ماده۹ـ آیین­نامه­ها

۱ـ ۹ هیأت اجرائی، آیین­نامه­هایی را برای اطمینان از حسن عملکرد انجمن تدوین می­کند. هیأت اجرائی حق پیشنهاد اصلاحیه­هایی را به آیین­نامه­ها دارد. این آیین­نامه­ها برای تصویب باید به مجمع عمومی ارائه شوند.

ماده۱۰ـ منابع مالی

۱ـ ۱۰ منابع مالی انجمن از طریق حق عضویت، یارانه دولتی، هزینه ‎ های قراردادی، یارانه شبکه جهانی فرهنگستان­های علوم و کمکهای مالی تأمین می گردد.

۲ـ ۱۰ مجمع عمومی، حق عضویت سالانه اعضاء را طبق آیین­نامه­ها تعیین می­کند.

۳ـ ۱۰ کمکهای مالی و دیگر پشتیبانی­های مالی در صورت اقتضاء از جانب اعضاء و سایر نهاد­های مشابه، دولتها، سازمان های عمومی یا خصوصی، شرکتها و اشخاص خصوصی گردآوری می­شود.

۴ـ ۱۰ سال مالی انجمن مطابق سال تقویمی است.

ماده۱۱ـ شرایط خدمات

۱ـ ۱۱ اعضای مجمع عمومی، هیأت اجرائی و کارگروهها برای انجام وظایف خود، حقوقی را دریافت نمی­کنند. هیچ بخشی از درآمد یا دارایی­های انجمن یا سرمایه­ها یا دارایی­هایی که توسط انجمن اداره می­شوند، نباید به نفع هیچ یک از اعضاء یا اشخاصی که در ارتباط با انجمن هستند، مورد استفاده قرار گیرد. پرداخت­های انجمن شامل هزینه­ها، قراردادها، استخدام کارمندان و هر هزینه مربوط که اصولاً به تصویب هیأت اجرائی رسیده است، می باشد.

ماده۱۲ـ بازنگری و اصلاح اساسنامه

۱ـ ۱۲ هیأت اجرائی می­تواند در هر زمان کارگروهی را برای بازنگری اساسنامه تشکیل دهد. چنین کارگروهی باید حداقل هر ده سال یک بار تشکیل شود.

۲ـ ۱۲ اصلاحیه­های اساسنامه می­تواند در یک اجلاس عادی یا فوق‎العاده مجمع عمومی و توسط اکثریت دوسوم اعضای حاضر، تصویب شوند.

ماده۱۳ـ انحلال یا ادغام

۱ـ ۱۳ تصمیم گیری در مورد انحلال انجمن یا ادغام آن با هر نهاد دیگر، از اختیارات اجلاس فوق ‎ العاده مجمع عمومی خواهد بود که حداقل از دوماه پیش، برای این منظور درخواست تشکیل آن شده باشد. حد نصاب برای تشکیل این اجلاس فوق ‎ العاده، سه چهارم اعضاء می­باشد.

۲ـ ۱۳ این تصمیم فقط می­تواند توسط اکثریت دوسوم اعضای حاضر گرفته شود.

ضمیمه

(موارد زیر جزء اساسنامه نمی­باشد اما روش عملیاتی دوره انتقال را مشخص می­کند)

۱ـ انجمن در دومین سال حیات خود می­تواند دو رئیس قبلی بلافصل داشته باشد یعنی رؤسای شورای فدراسیون فرهنگستان­ها و مجامع علمی آسیا و انجمن فرهنگستان­ های علوم آسیا و این دو عضو هیأت اجرائی خواهند بود.

۲ـ دارایی­های اولیه انجمن شامل دارایی­های انتقال­یافته به آن از شورای فدراسیون فرهنگستان­ها و مجامع علمی آسیا و انجمن فرهنگستان­های علوم آسیا در زمان انحلال آنها می­باشد.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و دو تبصره منضم به متن اساسنامه، شامل سیزده ماده و یک ضمیمه در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و سوم آبان ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۵/۹/۲۴ به تأیید شورای نگهبان رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی