جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران


0
0
434
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1369/04/24
تاریخ تایید1369/05/02
تاریخ امضا1369/05/15
تاریخ انتشار1369/05/25
شناسه5CBFF98F-D2D0-43B3-9565-1E5436C2FA4C
تبصره33
ماده33
ردیف5
بند76
وضعیتمنسوخ نشده
شماره ثبت روزنامه رسمی13238
شماره پرونده3/1470
شماره دوره3
شماره جلد1
شماره صفحه390

‌قانون تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران ‌فصل اول - تعریف، اهداف ‌ماده 1 - سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران که در این قانون سازمان نامیده می‌شود سازمانی است مستقل دارای شخصیت حقوقی که به‌منظور تحقق بخشیدن به اهداف و انجام وظایف مقرر در این قانون تشکیل می‌گردد.
‌ماده 2 - اهداف سازمان عبارتند از:
1 - تلاش در جهت تحقق بخشیدن به ارزشهای عالیه اسلام در کلیه امور پزشکی.
2 - تلاش در جهت ارتقاء سطح دانش پزشکی.
3 - تلاش در جهت حفظ حقوق بیماران در برابر شاغلان حرف پزشکی و بالعکس.
4 - حفظ و حمایت از حقوق صنفی شاغلان حرف پزشکی.
5 - تلاش در جهت پیشبرد و اصلاح امور پزشکی.
6 - تلاش در جهت همکاری هر چه بیشتر شاغلین حرف پزشکی با دستگاههای اجرایی دولتی در رفع محرومیتهای بهداشتی درمانی.
7 - تلاش در جهت حسن اجرای موازین و مقررات و قوانین مربوط به امور پزشکی.
‌فصل دوم - وظایف و اختیارات ‌ماده 3 - وظایف و اختیارات سازمان با توجه به اهداف فوق به شرح زیر می‌باشد:
1 - اظهار نظر مشورتی در تهیه و تدوین پیش‌نویس لوایح غیر فوری یا تصویب‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌های مرتبط با امور پزشکی و پیراپزشکی و امور‌صنفی مربوط به مراجع ذیربط.
2 - اظهار نظر مشورتی در تنظیم ضوابط تبلیغاتی و آگهی‌های دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و امور پزشکی به مراجع‌ذیربط.
‌تبصره - سازمان نظام پزشکی موظف است حداکثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ وصول استعلامیه نظر مشورتی خود را به مراجع ذیربط اعلام نماید.
3 - تدوین مقررات و ضوابط خاص صنفی مربوط به استاندارد کردن تابلوها و سرنسخه‌های مؤسسات پزشکی و پزشکان و شاغلان حرف‌پزشکی و وابسته پزشکی.
4 - همکاری در اجرای برنامه‌های بازآموزی و نوآموزی مستمر پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان و متخصصین و دکترهای حرفه‌ای علوم‌آزمایشگاهی در جهت رشد و ارتقاء دانش پزشکی منطبق با پیشرفتهای علمی روز به درخواست مراجع ذیربط.
5 - صادر نمودن کارت عضویت برای اعضاء سازمان موضوع این قانون.
6 - رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی که عنوان جرائم عمومی را نداشته باشد از طریق هیأتهای ذیربط سازمان طبق‌مقررات مربوطه.
7 - همکاری با مراجع ذیصلاح در جهت رسیدگی به تخلفات غیر صنفی و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته به پزشکی و اظهار نظرهای‌کارشناسی مشورتی در این رابطه به مراجع ذیربط.
8 - همکاری با مراجع ذیصلاح در جهت حفظ احترام و شؤون پزشکی در جامعه.
9 - همکاری با مراجع ذیربط در جهت گسترش فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی و تتبعات پزشکی.
10 - همکاری و تلاش در اجرای صحیح تعرفه‌های خدمات بهداشتی و درمانی با مراجع ذیصلاح.
11 - همکاری با مراجع ذیربط در تعیین میزان و وصول مالیات مشاغل و عوارض از مؤسسات و شاغلان حرف پزشکی.
12 - انجام کلیه مسئولیتها، وظایف و اختیاراتی را که تاکنون در قوانین متخلف از سوی مجلس شورای اسلامی به سازمان نظام پزشکی محول‌گردیده است.
13 - همکاری با مراجع ذیربط در ارائه خدمات امدادی، بهداشتی، درمانی به هنگام بروز حوادث و سوانح غیر مترقبه از طریق تشویق و بسیج‌اعضاء سازمان.
14 - کمک به رفع مشکلات رفاهی و مالی شاغلان حرف پزشکی کم‌درآمد و خسارت دیده از طریق صندوق تعاون و رفاه سازمان با پرداخت وام‌طبق آیین‌نامه‌ای که توسط سازمان تهیه می‌گردد.
‌تبصره - اساسنامه‌های صندوق موضوع بند فوق توسط شورای عالی نظام پزشکی تهیه و اجراء خواهد شد.
‌فصل سوم - شرایط عضویت ‌ماده 4 - کلیه اتباع ایرانی پزشک، دندانپزشک، دکتر داروساز و متخصص و دکترای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی می‌توانند عضو‌سازمان باشند.
‌تبصره - اعضاء سازمان همه‌ساله مبلغی را به عنوان حق عضویت به سازمان پرداخت خواهند نمود. میزان و نحوه وصول حق عضویت اعضاء‌مطابق دستورالعملی خواهد بود که توسط شورای عالی نظامی پزشکی تهیه می‌گردد.
‌فصل چهارم ارکان و واحدهای تابعه ‌ماده 5 - ارکان و واحدهای تابعه سازمان به شرح زیر می‌باشد:
‌الف - ارکان 1 - شورای عالی نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران که در این قانون شورای عالی خوانده می‌شود و دبیرخانه آن در سازمان مرکزی نظام پزشکی‌که در تهران است مستقر می‌باشد.
2 - هیأتهای انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته پزشکی.
3 - نظام پزشکی شهرستانها.
ب - واحدهای تابعه 1 - کمیسیون‌های مشورتی.
2 - صندوق تعاون و رفاه.
‌ماده 6 - اعضای شورای عالی به شرح زیر می‌باشد:
1 - رئیس کل سازمان 2 - بیست نفر از کادر پزشکی به ترتیب 12 نفر پزشک، 3 نفر دندانپزشک، 2 نفر از دکترهای حرفه‌ای و متخصصین علوم آزمایشگاهی تشخیص‌طبی، 3 نفر دکتر داروساز به انتخاب مجمع نمایندگان هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها با رأی اکثریت نسبی آنها.
‌تبصره 1 - هیأت مدیره نظام پزشکی هر یک از شهرستانها یک نفر را به عنوان نماینده خود برای انتخاب 20 نفر مذکور در بند 2 معرفی می‌نماید.
‌تبصره 2 - جلسات شورای عالی نظام پزشکی که حداقل هر سه ماه یک بار تشکیل می‌شود با حضور دو سوم اعضای شورا رسمی است و‌تصمیمات متخذه با اکثریت مطلق آراء معتبر و برای واحدهای تابعه ذیربط لازم‌الاجرا است.
‌تبصره 3 - مسئولین امور پزشکی در کشور می‌توانند در تمام جلسات شورای عالی و هیأت مدیره نظام پزشکی‌ها با حق اظهار نظر و بدون حق رأی‌شرکت نمایند.
‌تبصره 4 - شورای عالی نظام پزشکی دارای یک رئیس، یک نایب رئیس و یک دبیر خواهد بود که از بین اعضاء شورا با رأی اکثریت نسبی اعضاء‌رسمی شورا برای مدت 2 سال انتخاب می‌گردد.
‌ماده 7 - رئیس کل سازمان که مسئولیت اجراء مصوبات شورای عالی و اداره کلیه امور سازمان و واحدهای تابعه آن را به عهده دارد یک نفر پزشک‌خواهد بود که از بین افراد پیشنهادی از طر
ف شورای عالی (‌خارج از اعضاء انتخابی شورای عالی) به رئیس جمهور برای مدت 4 سال انتخاب و با حکم‌ریاست جمهوری منصوب می‌گردد. عزل وی به عهده ریاست جمهوری است.
‌تبصره - در صورتی که رئیس جمهور در بین افراد پیشنهادی شورای عالی فردی را برای ریاست سازمان مناسب تشخیص نداد، شورای عالی‌موظف است حداکثر ظرف مدت یک هفته افراد دیگری را به رئیس جمهوری پیشنهاد نماید.
‌ماده 8 - در هر شهرستان که تعداد مشمولان ماده 4 این قانون در آن حداقل پنجاه نفر باشد نظام پزشکی شهرستان تشکیل خواهد شد.
‌ماده 9 - هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستان مرکب از 7 نفر به شرح زیر می‌باشد:
1 - پنج نفر از پزشکان به انتخاب پزشکان شهرستان.
2 - یک نفر دندانپزشک به انتخاب دندانپزشکان شهرستان.
3 - یک نفر دکتر داروساز به انتخاب دکترهای داروساز شهرستان.
‌تبصره - مادامی که انتخاب دندانپزشک و دکتر داروساز موضوع بندهای 2 و 3 ماده فوق صورت نپذیرد هیأت مدیره نظام پزشکی 5 نفر خواهد‌بود.
‌ماده 10 - هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستان‌هایی که بیش از پانصد نفر پزشک، دندانپزشک و داروساز و متخصص و دکتر حرفه‌ای علوم‌آزمایشگاهی داشته باشند، مرکب از پانزده نفر به شرح زیر می‌باشد:
1 - ده نفر پزشک به انتخاب پزشکان شهرستان مربوطه.
2 - دو نفر دندانپزشک به انتخاب دندانپزشکان شهرستان مربوطه.
3 - دو نفر داروساز به انتخاب دکترهای داروساز شهرستان مربوطه.
4 - یک نفر از متخصصین و دکترهای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی به انتخاب دکترهای حرفه‌ای و متخصصین علوم آزمایشگاهی‌تشخیص طبی آن شهرستان.
‌تبصره 1 - نظام پزشکی شهرستان مرکز استان عهده‌دار وظایف نظام پزشکی شهرستانهای تابعه استان که در آن نظام پزشکی تشکیل نشده است نیز‌می‌باشد.
‌تبصره 2 - چنانچه مرکز استان و شهرستانهای تابعه فاقد نظام پزشکی باشد، مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به آنها نظام پزشکی خواهد بود که از‌سوی شورای عالی نظام پزشکی مشخص می‌گردد.
‌ماده 11 - دبیر شورای عالی مسئول تشکیل جلسات و اداره دبیرخانه شورا خواهد بود.‌اداره جلسات شورا به عهده یا نائب رئیس شورا خواهد بود.
‌ماده 12 - رئیس سازمان نظام پزشکی هر یک از شهرستانها که یکی از اعضاء هیأت مدیره خواهد بود با پیشنهاد هیأت مدیره سازمان مربوطه و تأیید‌و حکم رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌گردد. عزل آنها نیز به عهده رئیس کل سازمان خواهد بود.
‌تبصره - رؤسای سازمانهای نظام پزشکی شهرستان همان وظایف و اختیارات رئیس کل سازمان نظام پزشکی را در محدوده سازمان نظام پزشکی‌شهرستان مربوطه بر عهده خواهند داشت.
‌ماده 13 - بودجه سازمانهای نظام پزشکی از محل حق عضویت اعضاء و هدایا و کمک‌های اشخاص (‌حقوقی و حقیقی) تأمین می‌گردد.
‌تبصره 1 - بودجه سالیانه نظام پزشکی هر شهرستان توسط هیأت مدیره همان شهرستان تهیه و تصویب شده و طبق آیین‌نامه مصوب شورای عالی‌هزینه خواهد شد.
‌تبصره 2 - میزان و طرز وصول حق ثبت نام سالانه اعضاء و دیگر مقررات اداری و مالی سازمان و نحوه خرج بودجه پس از تصویب شورای عالی‌به مرحله اجرا در خواهد آمد.
‌ماده 14 - وظایف شورای عالی نظام پزشکی به شرح زیر می‌باشد:
1 - اجرای دقیق وظایف مقرر در ماده 3 این قانون و نظارت مستمر بر حسن اجرای آنها از طریق رئیس کل سازمان.
2 - نظارت بر عملکرد نظام پزشکی شهرستانها.
3 - نظارت بر عملکرد صندوق تعاون و رفاه وابسته به نظام پزشکی.
4 - رسیدگی به تخلفات انضباطی هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها و برقراری هماهنگی لازم بین نظام پزشکی شهرستانها و رسیدگی به‌اختلافات داخلی آنها.
5 - انحلال هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها در چهارچوب مواد این قانون.
‌تبصره - هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها در موارد زیر منحل می‌گردند:
1 - عدول و تخطی از وظایف مقرر در این قانون با تشخیص شورای عالی نظام پزشکی.
2 - فوت یا استعفا و یا عدم شرکت غیر مجاز بیش از یک‌دوم اعضاء هیأت مدیره برای چهار جلسه متوالی.
6 - تهیه و تصویب دستورالعملهای اجرایی لازم در چهارچوب مواد این قانون.
‌ماده 15 - وظایف نظام پزشکی شهرستانها به شرح زیر است:
1 - نظام پزشکی شهرستان کلیه اختیارات و وظایف سازمان نظام پزشکی را در محدوده شهرستان مربوطه دارا خواهد بود.
2 - اجرای مصوبات شورای عالی در سطح شهرستان.
‌فصل پنجم - انتخابات ‌ماده 16 - مدت عملکرد هر دوره هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها و شورای عالی نظام پزشکی چهار سال تمام می‌باشد.
‌تبصره 1 - شروع اولین دوره فعالیت هیأت‌های مدیره مذکور حداکثر ده روز پس از اعلام قطعیت یافتن نتیجه انتخابات خواهد بود.
‌تبصره 2 - شروع فعالیت‌های دوره‌ای بعد نظام پزشکی بلافاصله پس از پایان دوره قبلی می‌باشد و چنانچه در پایان دوره تشریفات انتخابات دوره‌بعد به نحوی از انحاء پایان نیافته باشد، ارکان دوره قبلی تا قطعیت نتیجه انتخابات جدید به فعالیت خود ادامه خواهند داد و مبداء شروع کار دوره جدید‌از تاریخ قطعیت انتخابات خواهد بود.
‌ماده 17 - انتخابات برای اولین دوره حداکثر سه ماه پس از تصویب این قانون و تجدید آن برای دوره‌های بعد سه ماه قبل از اتمام هر دوره با اعلام‌وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکیل هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات انجام خواهد شد.
‌تبصره - انتخابات هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستان‌هایی که منحل گردیده و یا توسط هیأت مرکزی نظارت، انتخابات آنها ابطال گردیده است،‌حداکثر ظرف مدت سه ماه با هماهنگی با هیأت نظارت و با رعایت سایر مواد قانونی انجام می‌پذیرد.
‌ماده 18 - ترکیب هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات که برای مدت 4 سال انتخاب می‌گردند به شرح زیر خواهد بود:
1 - یک نفر نماینده دادستان کل کشور.
2 - یک نفر نماینده وزارت کشور.
3 - دو نفر از کادر پزشکی به انتخاب و معرفی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
4 - سه نفر پزشک به انتخاب کمیسیون بهداری و بهزیستی مجلس شورای اسلامی.
‌تبصره 1 - هیأت مرکزی نظارت می‌تواند برای هر شهرستان سه تا پنج نفر را جهت نظارت بر حسن اجرای انتخابات نظام پزشکی آن شهرستان‌تعیین نماید.
‌تبصره 2 - تجدید انتخاب اعضاء هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات برای دوره‌های بعدی بلااشکال است.
‌ماده 19 - هیأت مرکزی نظارت وظایف زیر را دارا می‌باشد:
1 - عزل و نصب اعضاء هیأتهای نظارت بر انتخابات نظام پزشکی شهرستانها و اعضاء شورای عالی نظام پزشکی.
2 - نظارت بر حسن انجام انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی.
3 - بررسی نهایی صلاحیت نامزدهای عضویت در هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها و شورای عالی نظام پزشکی و ابلاغ نظر هیأت به هیأتهای‌اجرایی انتخابات مربوط جهت اعلام عمومی.
4 - رسیدگی به شکایات نامزدهایی که صلاحیت آنها به تأیید هیأت های نظارت نرسیده باشد و تجدید نظر در آنها.
5 - رسیدگی به شکایات انتخاباتی در چهارچوب مواد قانونی و آیین‌نامه‌های مربوطه.
6 - توقف یا ابطال تمام و یا قسمتی از مراحل انجام انتخابات در چهارچوب مواد قانونی و دستورالعملهای مربوطه این قانون رأساً و یا با پیشنهاد‌هیأتهای اجرایی یا هیأتهای نظارت حوزه‌های انتخاباتی.
7 - تأیید نهایی حسن انجام انتخابات هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها و اعضاء شورای عالی نظام پزشکی و امضاء اعتبارنامه منتخبین.
8 - رسیدگی به شکایت و اعتراضات کتبی افراد در مورد تأیید صلاحیت نامزدهای عضویت در هیأت مدیره نظام پزشکی‌ها و تجدید نظر در آنها.
‌تبصره - هیأت مرکزی نظارت می‌تواند طبق آیین‌نامه‌ای که تهیه می‌نماید تمام یا قسمتی از وظایف مقرر در ماده فوق را به هر یک از هیأت‌های‌نظارت بر انتخابات هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستانها تفویض نماید.
‌ماده 20 - مسئولیت برگزاری انتخابات هیأت مدیره نظام پزشکی و اعضاء شورای عالی نظام پزشکی به عهده هیأتهای اجرایی انتخابات مربوطه‌بوده که ترکیب و نحوه تشکیل و نحوه کار آنها و کیفیت و نحوه برگزاری انتخابات مربوطه طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط شورای عالی نظام‌پزشکی تهیه و به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد رسید.
‌تبصره - آیین‌نامه مذکور استثنائاً در اولین دوره انتخابات توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری هیأت مرکزی نظارت و‌کمیسیون بهداری و بهزیستی مجلس شورای اسلامی تهیه و به مرحله اجرا در خواهد آمد.
‌ماده 21 - شرایط انتخاب‌کنندگان عبارت است از:
1 - تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران.
2 - داشتن کارت عضویت در سازمان نظام پزشکی.
3 - شاغل بودن در شهرستان منطقه انتخاباتی در زمان انتخابات به تأیید نظام پزشکی آن شهرستان یا شبکه بهداری شهرستان.
‌ماده 22 - شرایط انتخاب شوندگان هیأت‌های مدیره سازمان‌های نظام پزشکی و شورای عالی نظام پزشکی به شرح زیر می‌باشد:
1 - تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران.
2 - نداشتن فساد اخلاقی و مالی.
3 - داشتن حسن شهرت اجتماعی و شغلی و عمل به اجرای اصول پزشکی و رعایت اخلاق و شوؤن پزشکی.
4 - داشتن حسن شهرت در تعهد عملی به احکام دین مبین اسلام و وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
‌تبصره - اقلیت‌های مذهبی به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تابع احکام دین اعتقادی خود می‌باشند.
5 - دارا بودن حداقل سه سال عضویت در نظام پزشکی.
‌تبصره 1 - پزشکان، دندانپزشکان، دکترهای داروساز و متخصصین و دکترهای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی که دارای مسئولیتهای‌اجرایی می‌باشند و یا در نیروهای نظامی - انتظامی شاغلند جهت نامزدی در انتخابات و عضویت در ارکان سازمان نیاز به استعفا از سمت و شغل خود‌ندارند.
‌تبصره 2 - کسانی که طبق قانون از انتخاب شدن به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی محرومند، حق نامزد شدن برای انتخاب در ارکان سازمان‌را ندارند به استثنای شرط سنی آن.
‌ماده 23 - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برگزاری انتخابات هیأت مدیره نظام پزشکی از طریق هیأتهای اجرایی انتخابات با‌رعایت مواد این قانون خواهد بود.
‌فصل شش - موارد متفرقه ‌ماده 24 - به منظور رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته به پزشکی سازمان نظام پزشکی در مرکز و شهرستانها‌دارای هیأت عالی انتظامی و هیأت‌های بدوی انتظامی خواهد بود که مطابق مواد بعدی این قانون تشکیل می‌گردند.
‌تبصره - نوع تخلفات صنفی و حرفه‌ای، نوع و میزان مجازاتهای انتظامی و نحوه رسیدگی به آنها و اجراء احکام مربوطه به موجب آیین‌نامه‌ای‌خواهد بود که حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از تشکیل شورای عالی نظام پزشکی توسط هیأت عالی انتظامی سازمان تهیه و پس از تأیید شورای عالی‌نظامی پزشکی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد و مادامی که آیین‌نامه جدید فوق‌الذکر تهیه و تصویب نگردیده است آیین‌نامه‌های ذیربط در این رابطه‌به قوت خود باقی و اجرا خواهد شد.
‌ماده 25 - هیأت‌های بدوی انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای سازمانهای نظام پزشکی که مرجعی است صلاحیت‌دار با مسئولیت‌رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای اعضاء سازمان و تعیین مجازاتهای انتظامی مناسب برای آنها متشکل از 7 نفر به شرح زیر خواهد بود:
1 - یک نفر از قضات باتجربه و متدین و باتقوای شهرستان مربوطه به معرفی دادستان عمومی شهرستان مربوطه.
2 - مسئول پزشکی قانونی شهرستان مربوطه.
3 - سه نفر از پزشکان شهرستان مربوطه.
4 - یک نفر از دندانپزشکان شهرستان مربوطه.
5 - یک نفر از دکترهای داروساز شهرستان مربوطه.
‌تبصره 1 - پزشکان و دندانپزشکان و دکترهای داروساز موضوع بندهای 3 و 4 و 5 ماده فوق که از افراد مسلمان و متدین و خوش‌سابقه شهرستان‌مربوطه با تجربه حداقل 5 سال در حرفه مربوطه خواهند بود با پیشنهاد هیأت مدیره نظام پزشکی شهرستان مربوطه و تأیید هیأت عالی انتظامی سازمان‌نظام پزشکی در مرکز با حکم رئیس هیأت عالی انتظامی مرکز منصوب می‌گردند و عزل آنها بر عهده هیأت عالی انتظامی خواهد بود.
‌تبصره 2 - هر یک از هیأتهای بدوی انتظامی شهرستانها علاوه بر این که مسئولیت رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی و‌وابسته را بر عهده دارند مراجعی هستند صلاحیتدار در امر اعلام نظر کارشناسی و تخصصی به مراجع ذیصلاح قضایی در رابطه با رسیدگی به تخلفات‌غیر صنفی و غیر حرفه‌ای و جرائم شاغلین به حرف پزشکی و وابسته پزشکی.
‌تبصره 3 - هر یک از هیأت‌های بدوی انتظامی می‌توانند در امر رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای موضوع ماده مذکور نظرات کارشناسی‌کمیسیونهای تخصصی مشورتی نظام پزشکی شهرستان مربوطه را درخواست نمایند. کمیسیونهای مذکور موظفند حداکثر ظرف مدت 15 روز نظرات‌کارشناسی خود را در اختیار هیأت‌های بدوی انتظامی قرار دهند.
‌ماده 26 - به منظور رسیدگی به اعتراضات و شکایات اشخاص (‌حقیقی و حقوقی) از طرز کار هیأت‌های بدوی انتظامی موضوع ماده 25 این قانون‌و نظارت عالیه بر کار هیأتهای بدوی انتظامی و ایجاد هماهنگی بین آنها و تجدید نظر در احکام صادره از سوی هیأتهای بدوی انتظامی مذکور و عزل و‌نصب اعضاء ذیربط هیأت‌های مذکور، هیأتی بنام هیأت عالی انتظامی با ترکیب زیر در سازمان مرکزی نظام پزشکی تشکیل می‌گردد:
1 - یک نفر از قضات متدین و باتقوی و باتجربه به معرفی دادستان کل کشور.
2 - مدیر کل پزشکی قانونی کشور.
3 - چهار نفر از پزشکان متخصص، مسلمان و متدین و خوش‌سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه.
4 - یک نفر از دندانپزشکان مسلمان و متدین و خوش سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه.
5 - یک نفر از دکترهای داروساز مسلمان و متدین و خوش‌سابقه با تجربه کاری حداقل هفت سال در حرفه مربوطه.
6 - یک نفر از متخصصین و دکترهای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی مسلمان و متدین و خوش‌سابقه با تجربه کاری حداقل 7 سال در‌حرفه مربوطه.
‌تبصره 1 - هیأت عالی انتظامی موضوع ماده فوق می‌توانند مسئولیت رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلین حرف پزشکی و وابسته‌پزشکی چند شهرستان را به یک هیأت بدوی انتظامی محول و واگذار نمایند.
‌تبصره 2 - افراد مذکور در بند 3 و 4 و 5 و 6 ماده فوق با پیشنهاد رئیس کل سازمان و تصویب شورای عالی نظام پزشکی با حکم رئیس کل سازمان‌برای مدت 2 سال منصوب می‌گردند عزل آنها قبل از انقضای مدت 2 سال با رئیس کل سازمان خواهد بود و تجدید انتخاب آنها برای دوره‌های بعدی‌بلااشکال است.
‌تبصره 3 - نحوه کار هیأت عالی انتظامی و هیأتهای بدوی انتظامی موضوع مواد 25 و 26 این قانون و ترتیب تشکیل جلسات آنها طبق‌دستورالعملی خواهد بود که توسط هیأت عالی انتظامی تهیه و به تأیید رئیس کل سازمان خواهد رسید.
‌ماده 27 - هیأتهای بدوی انتظامی نظام پزشکی هر یک از شهرستانها موظفند نظر مشورتی کارشناسی و تخصصی خود را نسبت به هر یک از‌پرونده‌های مربوط به رسیدگی به اتهام بزه ناشیه از حرفه صاحبان مشاغل پزشکی در اختیار دادسراها دادگاههای شهرستان مربوطه قرار دهند.
‌تبصره 1 - اعلام نظر کارشناسی و تخصصی مشورتی هیأتهای بدوی انتظامی نظام پزشکی هر یک از شهرستانها به دادسراها و دادگاههای ذیربط‌پیرامون پرونده‌های مربوطه به رسیدگی به اتهام بزه ناشیه از حرفه صاحبان مشاغل پزشکی نباید بیش از 20 روز از تاریخی که دادسراها و دادگاههای‌شهرستان مربوطه درخواست می‌نماید بگذرد.
‌تبصره 2 - به دادسراها و دادگاههای جمهوری اسلامی ایران در هر یک از شهرستانها اجازه داده می‌شود تا حداقل 24 ساعت قبل از احضار و جلب‌هر یک از صاحبان مشاغل پزشکی به دادسرا و دادگاه به خاطر رسیدگی به اتهام بزه ناشیه از حرفه صاحبان مشاغل پزشکی مراتب را به اطلاع هیأت‌بدوی انتظامی نظام پزشکی شهرستان مربوطه برسانند.
‌ماده 28 - شورای عالی نظام پزشکی به منظور اجراء هر چه بهتر وظایف سازمان مقرر در این قانون می‌تواند کمیسیونهای تخصصی مشورتی‌تشکیل دهد که نوع کمیسیون و ترکیب و نحوه کار آنها طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که توسط رئیس کل سازمان تهیه و به تصویب شورای عالی نظام‌پزشکی خواهد رسید.
‌ماده 29 - با تصویب این قانون و تشکیل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، سازمان فعلی نظام پزشکی با واحدهای تابعه آن در سراسر‌کشور منحل گردیده و با کلیه امکانات، اختیارات و اعتبارات و داراییها و پرسنل حسب مورد به سازمان مرکزی و سازمانهای نظام پزشکی شهرستانها‌منتقل می‌گردند.
‌ماده 30 - مسئول اجرای این قانون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و موظف است حداکثر ظرف دو ماه پس از تصویب این قانون‌آیین‌نامه اجرایی قانون را تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
‌ماده 31 - تمام و یا آن قسمت از قوانین که مغایر یا این قانون است ملغی‌الاثر می‌باشد و آیین‌نامه‌ها و ضوابط قبلی که با این قانون مغایرت نداشته‌باشد تا تصویب آیین‌نامه‌ها و ضوابط جدید به قوت خود باقی است.
‌ماده 32 - اعتبار مورد نیاز برای اجرای این قانون از محل:¤[bm]1 - اعتبارات و داراییهای منتقله از سازمانهای نظام پزشکی سابق به سازمانهای نظام پزشکی جدید.
2 - حق عضویت سالانه اعضاء سازمان نظام پزشکی.
3 - کمکهای اختیاری دولت و مؤسسات و افراد داوطلب تأمین می‌گردند.
‌ماده 33 - این قانون با رعایت اصل 85 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صورت آزمایشی برای مدت 5 سال تصویب می‌گردد و به مرحله‌اجراء درمی‌آید.
‌قانون فوق مشتمل بر سی و سه ماده و سی و چهار تبصره طبق اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی در جلسه مورخ 1369.4.24 کمیسیون بهداری و‌بهزیستی تصویب و در جلسه علنی مورخ پنجم تیر ماه یک هزار و سیصد و شصت و نه مجلس شورای اسلامی با پنج سال مدت اجرای آزمایشی آن‌موافقت شده بود در تاریخ 1369.5.2 به تأیید شورای نگهبان رسیده است.
‌رئیس مجلس شورای اسلامی - مهدی کروبی


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی