جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

قانون اجازه ضرب مسکوک نقره


0
0
229
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1322/08/26
شناسه89321727-A2DB-4E2D-87CD-5818725A0C83
تبصره1
ماده9
بند4
وضعیتمنسوخ شده
شماره ثبت روزنامه رسمی4473
شماره چاپ1
شماره دوره13
شماره جلد1
شماره صفحه103

‌قانون اجازه ضرب مسکوک نقره ‌مصوب 26 آبان ماه 1322 ‌ماده 1 - به دولت اجازه داده می‌شود مسکوک نقره یک ریالی و دو ریالی و پنج ریالی و ده ریالی به عیار ششصد (600) در هزار نقره خالص و چهار‌صد (400)‌در هزار مس به شرح مشخصات ذیل ضرب و در جریان بگذارد:
‌الف - مسکوک نقره یک ریالی که ارزش اسمی آن یک ریال است دارای 96 سانتی گرم نقره خالص خواهد بود و ضرابخانه دولتی باید یک کیلو‌گرم نقره خالص را به مصرف ضرب (3) .
(2) 1041 عدد مسکوک یک ریالی برساند.
ب - مسکوک نقره دو ریالی که ارزش اسمی آن دو ریال است دارای 1.92 گرم نقره خالص خواهد بود و ضرابخانه دولتی باید یک کیلو گرم نقره‌خالص را به مصرف ضرب (5) . (4) 520 عدد مسکوک دو ریالی برساند.
ج - مسکوک نقره پنج ریالی که ارزش اسمی آن پنج ریال است دارای 4.80 گرم نقره خالص خواهد بود و ضرابخانه دولتی باید یک کیلوگرم نقره‌خالص را به مصرف ضرب (3) . (1) 208 عدد مسکوک پنج ریالی برساند.
‌د - مسکوک نقره ده ریالی که ارزش اسمی آن ده ریال است دارای 9.60 گرم نقره خالص خواهد بود و ضرابخانه دولتی باید یک کیلو گرم نقره‌خالص را به مصرف ضرب (6) . (1) 104 عدد مسکوک ده ریالی برساند.
‌ماده 2 - برای هیچکس قبول مسکوکهای نقره موضوع این قانون بیش از مبلغ پانصد ریال در معاملات اجباری نیست ولی اداره‌های دولتی از این‌قاعده مستثنی بوده و هر قدر از مسکوک مزبور بابت مالیات و عوارض داده شود باید قبول نمایند بانک ملی ایران و شعبه‌های آن نیز هر مقدار از‌مسکوک نامبرده به آنها تسلیم شود قبول و تبدیل خواهند نمود.
‌ماده 3 - قسمت نشر اسکناس بانک ملی ایران مقدار مسکوکی را که از لحاظ گردش پول لازم خواهد بود معین خواهد کرد که طبق مقررات این‌قانون ضرب شود.
‌ماده 4 - مسکوکهای نقره موضوع این قانون فرداً ممکن است از حیث وزن مسکوکی تا میزان حداکثر دو در هزار و از حیث عیار تا میزان حداکثر سه‌در هزار نسبت به میزان مقرر در ماده اول این قانون حد ترخص قانونی داشته باشد ولی من‌حیث‌المجموع باید با مقررات ماده اول تطبیق نماید.
‌ماده 5 - شکل مسکوکهای نقره موضوع این قانون مدور و دوره آن زنجیره‌دار خواهد بود.
‌ماده 6 - مسکوکهای مزبور در یک طرف شیر و خورشید و در طرف دیگر سال ضرب و ارزش اسمی مسکوک را به عدد خواهد داشت.
‌ماده 7 - مسکوکهای موضوع این قانون منحصراً باید در ضرابخانه دولتی ضرب شود.
‌ماده 8 - ضرب مسکوکهای مزبور به حساب اشخاص ثالث ممنوع و منحصر به دولت است ولی هیأت وزیران می‌تواند اجرای این قانون را کلاً یا‌جزئاً به بانک ملی ایران محول نماید.
‌ماده 9 - فقره (‌د) و (ه) و (‌و) و (‌ز) از ماده اول قانون اصلاح قانون واحد و مقیاس پول مصوب 22 اسفند ماه 1310 راجع به مسکوکهای نقره نیم‌ریالی و یک ریالی و دو ریالی و پنج ریالی ملغی می‌گردد و تبصره آخر همان ماده به شرح زیر اصلاح می‌شود.
‌تبصره - عیار مسکوکات طلا عبارت از نهصد در هزار طلای خالص و صد در هزار مس یا نقره و مس خواهد بود.
‌این قانون که مشتمل بر 9 ماده است در جلسه بیست و ششم آبان ماه یک هزار و سیصد و بیست و دو به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
‌رییس مجلس شورای ملی - حسن اسفندیاری


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی