جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
نشست حضوری با سیدمحمد عرشیانفر (ظرفیت محدود ) لینک ثبت نام

لایحه قانونی مربوط به اصلاح قانون مالیات بر درآمد


0
0
257
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1339/03/14
تاریخ امضا1339/04/01
تاریخ انتشار1339/04/23
شناسهA6B4D56B-4423-495C-A6AC-330D9CE3B167
تبصره5
ماده15
بند3
وضعیتمنسوخ نشده
شماره ثبت روزنامه رسمی4489
شماره پرونده85/605
شماره چاپ1
شماره دوره19
شماره جلد4
شماره صفحه2393

‌لایحه قانونی مربوط به اصلاح قانون مالیات بر درآمد ‌مصوب 14 خرداد ماه 1339 (‌کمیسیون مشترک دارایی مجلسین) ‌ماده 1 - کلیه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی که طبق قوانین مالیات بر درآمد مکلف به پرداخت مالیات می‌باشند مؤدی مالیاتی نامیده خواهند‌شد.
‌ماده 2 - وزارت دارایی می‌تواند هر سال مالیات بر درآمد کسبه و صنعت‌گران دستمزدبگیر را با توافق اصناف مربوطه مقطوعاً تعیین و دریافت‌نماید.
‌تبصره - بقایای مالیاتی این طبقه نیز مشمول این ماده خواهد بود.
‌ماده 3 - کلیه مؤدیان مالیاتی اعم از حقیقی یا حقوقی به استثنای آنهایی که طبق قوانین مربوطه مکلف به تسلیم اظهارنامه نیستند باید اظهارنامه‌مالیاتی خود را در ظرف چهار ماه اول هر سال (‌از فروردین تا آخر تیر ماه) روی نمونه‌های مخصوص که از طرف وزارت دارایی تهیه و در دسترس عموم‌قرار خواهد گرفت تنظیم و پس از امضاء آن را به دارایی محل تسلیم و مالیات متعلقه را پرداخت نمایند.
‌ماده 4 - ادارات دولتی مکلفند هر سال اظهارنامه‌های تسلیمی مؤدیان را تا نیمه اسفند ماه همان سال رسیدگی نمایند. چنانچه دارایی در مدت مقرر‌نتواند به اظهارنامه مؤدیان رسیدگی نماید و یا واخواهی خود را به مؤدی ابلاغ کند در هر دو صورت مالیاتی که مؤدی به ضمیمه اظهارنامه تا قبل از پایان‌تیر ماه پرداخت نموده قطعی تلقی شده و دارایی مکلف است تا آخر اسفند ماه همان سال مفاصاحساب صادر و تسلیم مؤدی نماید.
‌ماده 5 - هر گاه دارایی نسبت به اظهارنامه تسلیمی از طرف مؤدی اعتراض داشته باشد بایستی مالیات مشخصه را تعیین و به مؤدی ابلاغ نماید.
‌در صورتی که مؤدی به این تشخیص تسلیم شود و یا اعتراض نکند مالیات مشخصه قطعی است و دارایی موظف است پس از وصول مالیات‌مفاصاحساب صادر و تسلیم مؤدی نماید.
‌ماده 6 - در صورتی که مؤدی به تشخیص دارایی که باید متکی به دلایل و قرائن باشد تسلیم نگردد مکلف است از تاریخ ابلاغ تشخیص ظرف‌بیست روز اعتراض خود را به دارایی ارسال دارد و چنانچه از تاریخ اعتراض ظرف یک ماه نسبت به میزان مالیات بین دارایی و مؤدی توافق نشود‌پرونده برای رسیدگی به کمیسیون‌های مالیات فرستاده خواهد شد.
‌ماده 7 - کمیسیونهای مالیاتی مرکب خواهد بود از سه نفر به شرح زیر:
1 - یک نفر از مأمورین عالیرتبه وزارت دارایی به انتخاب وزیر دارایی.
2 - یک نفر از طرف دیوان محاسبات به انتخاب رییس دیوان مزبور.
3 - نفر سوم در صورتی که مؤدی از طبق بازرگانان باشد از طرف اتاق بازرگانی یک نفر بازرگان معرفی می‌شود و در صورتی که مؤدی بازرگان نبود‌و یا در محل اتاق بازرگانی نباشد شخص مؤدی نفر سوم را انتخاب خواهد نمود.
‌تبصره - در مواردی که مؤدی نفر سوم را انتخاب می‌نماید باید قبولی کتبی او را به کمیسیون تسلیم نماید و در هر صورت اگر یک نفر از اعضاء‌کمیسیون در جلسه حاضر نشد دو نفر دیگر رسیدگی کرده و رأی خواهند داد.
‌ماده 8 - آراء صادره از کمیسیونهای مالیاتی قطعی و لازم‌الاجراء است مگر در مورد پرونده‌هایی که مبلغ رأی از پانصد هزار ریال تجاوز نماید. در این‌صورت برای طرفین قابل تجدید نظر می‌باشد و همچنین در صورتی که مبلغ رأی از پانصد هزار ریال کمتر باشد چنانچه مابه‌التفاوت بین مالیات‌تشخیص شده از طرف کمیسیون و مبلغی که مورد تصویب مؤدی یا مطالبه دارایی است از 50 درصد تجاوز نماید نیز قابل تجدید نظر می‌باشد.
‌ماده 9 - در موردی آرائی که قابل تجدید نظر است مؤدی و یا دارایی می‌تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ رأی کمیسیون مالیاتی اعتراض نماید.
‌کمیسیون عالی مالیاتی مرکب است از:
‌استاندار یا فرماندار محل.
‌دادستان یا رییس دادگستری محل.
‌مدیر کل وصول یا پیشکار یا رییس دارایی محل.
‌تبصره 1 - در صورتی که مبلغ مورد رأی کمیسیون از پانصد هزار ریال تجاوز نماید رسیدگی به اعتراض مؤدیان در کمیسیون عالی مالیاتی مشروط‌به این است که مؤدی ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ رأی تأمینی معادل مبلغ رأی صادره به دارایی محل بدهد در غیر این صورت رأی صادره برای مؤدی‌قطعی و لازم‌الاجراء است.
‌تبصره 2 - مرجع رسیدگی به کلیه شکایات ناشی از اقدامات اجرایی کمیسیون عالی مالیاتی خواهد بود.
‌تبصره 3 - زیان دیرکرد از تاریخ قطعیت مالیات محاسبه خواهد شد.
‌ماده 10 - درباره مؤدیانی که در موعد مقرر در این قانون اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم ننمایند و طبق قانون 38.12.21 برای آنان جرائمی در نظر‌گرفته شده دارایی مکلف است مالیات این طبقه را بر اساس قرائن و امارات رأساً تشخیص داده و به مؤدی ابلاغ نماید و چنانچه مؤدی نسبت به‌تشخیص دارایی تسلیم نباشد می‌تواند ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را تسلیم دارایی نماید.
‌ماده 11 - پرونده‌های مالیاتی که تا تاریخ اجرای این قانون در کمیسیونهای بدوی و تجدید نظر و پرونده‌های معوقه مالیات بر ارث موضوع تبصره 2‌ماده 7 قانون مالیات بر ارث مصوب اسفند ماه 1335 و طبقه‌بندی پزشکان و کمیسیون موضوع تبصره11 ماده 10 املاک مزروعی و کمیسیونهای حل‌اختلاف مستغلاتی و امثال آن مطرح بوده است منتهی به صدور رأی نگردیده به کمیسیونهای مالیاتی موضوع این قانون احاله خواهد شد و همچنین‌پرونده‌هایی که در هیأت عالی حل اختلاف مالی یا کمیسیونهای حل اختلاف موضوع ماده 38 قانون مصوب فروردین ماه 1335 مطرح بوده است و‌منتهی به صدور رأی نگردیده به کمیسیون عالی مالیاتی احاله می‌گردد.
‌ماده 12 - کلیه بخشودگیهای مالیاتی مصرحه در قوانین مالیاتی سالهای 1335 و 1337 و قانون اصلاحی مصوب 1337 به قوت خود باقی است.
‌ماده 13 - وزیر دارایی می‌تواند در مورد شکایاتی که نسبت به آراء قطعی کمیسیونهای مالیاتی مبتنی بر عدم رعایت قوانین موضوعه به استناد اسناد‌و مدارک قابل قبول از طرف مؤدیان برسد برای تجدید رسیدگی به کمیسیون مالیاتی دیگری مزبور هم‌عرض کمیسیون صادرکننده رأی قطعی ارجاع‌نماید و رأی کمیسیون مزبور
لازم‌الاجراء می‌باشد.
‌ماده 14 - مرجع رسیدگی مذکور در این قانون جایگزین کلیه مراجعی است که در قانون مالیات بر درآمد مصوب فروردین ماه 1335 و قانون‌اصلاحی مصوب تیر ماه 1337 و قانون مالیات بر ارث و نقل و انتقالات بلاعوض مصوب اسفند ماه 1335 برای رسیدگی به اختلافات مالیاتی پیش‌بینی‌شده و کلیه مقررات مغایر با این قانون ملغی است.
‌ماده 15 - تبصره 11 ماده 10 قانون مالیات بر درآمد مصوب فروردین ماه 1335 لغو می‌شود.
‌لایحه قانونی فوق که مشتمل بر پانزده ماده و در تاریخ 1339.3.14 به تصویب کمیسیونهای مشترک دارایی مجلسین رسیده است (‌به موجب قانون‌اعطای اختیار کمیسیون مشترک دارایی مجلسین در مورد اصلاحات مالیاتی) قابل اجراء می‌باشد.
‌رییس مجلس سنا رییس مجلس شورای ملی ‌محسن صدر رضا حکمت


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی