جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

قانون تأسیس اتاق صنایع و معادن ایران


0
0
330
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1343/09/10
تاریخ امضا1343/10/26
تاریخ انتشار1344/01/19
شناسه482BD9BE-C466-41E2-9F02-ED850E01D367
تبصره8
ماده21
بند37
وضعیتمنسوخ نشده
شماره ثبت روزنامه رسمی5863
شماره پرونده75/830
شماره چاپ1
شماره دوره21
شماره جلد2
شماره صفحه1048

‌قانون تأسیس اتاق صنایع و معادن ایران ‌مصوب 1343.9.15 ‌ماده 1 - به منظور کمک به توسعه و پیشرفت صنایع و تشویق بهره‌برداری از معادن و بهبود محصولات صنعتی و معدنی داخلی و جلوگیری از‌افزایش غیر معقول قیمت محصولات صنعتی و معدنی و تمرکز نظرات صاحبان صنایع و معادن و ایجاد همکاری آنان یا یکدیگر و تسهیل و تنظیم‌ارتباط بین دستگاههای دولتی و صاحبان صنایع و معادن و انجام وظائف دیگری در این قانون پیش‌بینی شده اتاق صنایع و معادن ایران تأسیس می‌شود.
‌ماده 2 - اتاق صنایع و معادن ایران دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و کلیه مؤسسات صنعتی و معدنی دولتی و خصوصی و‌سندیکاها و اتحادیه‌های کارفرمایی باید تقاضای عضویت اتاق را طبق آیین‌نامه بنمایند. آیین‌نامه مزبور و فهرست مؤسسات صنعتی و معدنی و‌سندیکاها و اتحادیه‌هایی که مشمول این قانون می‌شوند و تفکیک آنها از صاحبان حرف هر سه سال یک بار از طرف اتاق تنظیم و اعلام می‌شود و اتاق‌صنایع و معادن مکلف است که تقاضای عضویت مؤسساتی را که واجد شرایط مقرر در آیین‌نامه مذکور می‌باشند بپذیرد.
‌ماده 3 - مرکز اصلی اتاق صنایع و معادن ایران در تهران است اتاق می‌تواند شعبی در مراکز استانها داشته باشد.
‌ماده 4 - وظائف اتاق صنایع و معادن ایران به قرار زیر است:
1 - همکاری با دولت از طریق ارائه نظر مشورتی در مورد تهیه لوایح قانونی و مقرراتی که با صنایع و معادن ارتباط دارد اعم از اقتصادی و مالی و‌مالیاتی و گمرکی و فنی و اجتماعی و غیر ه.
2 - همکاری با وزارت اقتصاد از طریق ارائه نظر مشورتی در مورد صدور پروانه تأسیس کارخانه‌ها یا توسعه آنها و اکتشاف و استخراج معادن و نیز‌اظهار نظر و توضیح در مورد اعطاء وام‌ها و اعتبارات صنعتی و معدنی به وزارت اقتصاد و یا بانکها.
3 - راهنمایی اشخاص در امور مربوط به فعالیتهای صنعتی و معدنی و جمع‌آوری آمار و اطلاعات لازم برای اجرای مقاصد مقرر در این قانون و‌چاپ مجلات و نشریات لازم.
4 - کوشش و مساعدت در ایجاد بورس سهام و اوراق قرضه مؤسسات صنعتی و معدنی.
5 - کوشش برای ترویج مصرف و شناساندن محصولات صنعتی و معدنی در داخل و خارج کشور و اقدام به تشکیل و اداره نمایشگاه‌های صنعتی‌و معدنی با اطلاع وزارت اقتصاد و اشتراک مساعی با اتاق بازرگانی تهران و برقراری ارتباط با مؤسسات صنعتی و معدنی و اقتصادی داخلی و خارجی و‌تشکیل کنفرانسها و کنگره‌ها و شرکت در مجامع اقتصادی و صنعتی جهانی.
6 - کوششش در ایجاد و توسعه آموزشگاههای حرفه‌ای و تخصصی متناسب با احتیاجات کشور و همکاری با آنها و تربیت کارشناسان لازم برای‌رشته‌های صنعتی و معدنی و تهیه وسائل اعزام کارآموزان در رشته‌های مزبور به خارج از کشور و همچنین ایجاد و اداره مؤسسات دیگری که کمک به‌تحقیق و پیشرفت مندرج در ماده یک این قانون می‌نمایند.
7 - سعی و اهتمام نسبت به تعمیم و اجرای استانداردها و نرم‌ها در صنایع و معادن کشور.
8 - صدور کارت عضویت اتاق طبق آیین‌نامه مذکور در ماده 2 این قانون.
9 - انجام مطالعات و تحقیقات در امور صنعتی و معدنی و اشتراک مساعی با مؤسسات دولتی و خصوصی در این گونه مطالعات و تهیه طرحهای‌لازم.
‌ماده 5 - در هر مورد که وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و سازمانهای وابسته به دولت یا تحت نظارت آن و شهرداری‌ها بخواهند در اموری که با‌صنایع و معادن ارتباط می‌یابد مقرراتی وضع نمایند باید قبلاً نظر مشورتی اتاق صنایع و معادن را جلب کنند.
‌ماده 6 - در مواردی که سازمانهای مذکور در ماده 5 با نظر اتاق صنایع و معادن موافق نباشند اتاق می‌تواند موضوع را به هیأت دولت گزارش دهد.
‌ماده 7 - اجازه توسعه تأسیسات صنعتی و معدنی و گشایش اعتبارات اسنادی و اعطای وام و اعتبار و معافیتها و سایر تسهیلات و کمکها از طرف‌دولت به مؤسسات صنعتی و معدنی مندرج در ماده 2 این قانون منوط به ارائه کارت عضویت اتاق صنایع و معادن ایران می‌باشد.
‌ماده 8 - در مواردی که طبق قوانین شرکت نماینده اتاق بازرگانی پیش‌بینی شده در صورتی که موضوع با امور صنعتی و معدنی و مقررات این قانون‌ارتباط داشته باشد شرکت نماینده اتاق صنایع و معادن ایران نیز الزامی است.
‌تبصره - از تاریخ تصویب این قانون نماینده اتاق صنایع و معادن ایران به عنوان عضو در شورای پول و اعتبار شرکت خواهد نمود.
‌ماده 9 - ارکان اتاق صنایع و معادن عبارت است از.
1 - هیأت نمایندگان.
2 - هیأت‌رییسه.
3 - دبیرخانه.
‌ماده 10 - هیأت نمایندگان اتاق مرکب از سی نفر می‌باشد که از بین اعضای اتاق یا نمایندگان آنها برای مدت سه سال به رأی مخفی و به اکثریت آراء‌انتخاب می‌شوند.
‌ماده 11 - اشخاص حقیقی یا نمایندگان اشخاص حقیقی یا حقوقی به نمایندگی اعضاء مندرج در ماده 2 این قانون می‌توانند در انتخابات اتاق شرکت‌نمایند مشروط بر این که:
1 - محکومیت به حبس بیش از دو ماه به علت ارتکاب جنحه و یا محکومیت جنایی نداشته باشند.
2 - ورشکسته به تقصیر و یا در حال توقف نباشند.
3 - حق عضویت اتاق را پرداخته باشند.
‌ماده 12 - اشخاص حقیقی یا نمایندگان اشخاص حقیقی یا حقوقی به نمایندگی اعضاء مندرج در ماده 2 این قانون می‌توانند به عضویت هیأت‌نمایندگان انتخاب شوند مشروط بر این که:
1 - تابع دولت ایران باشند.
2 - محکومیت به حبس بیش از دو ماه به علت ارتکاب جنحه و یا محکومیت جنایی نداشته باشند.
3 - متوقف یا ورشکسته به تقصیر نباشند.
‌ماده 13 - طرز انتخاب نمایندگان و مقررات مربوط به تشکیل جلسات و موضوع مذاکرات هیأت مزبور و اخذ رأی و سایر شرایط راجع به اعتبار‌تصمیمات هیأت نمایندگان طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که از طرف اتاق تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.
‌ماده 14 - وظائف هیأت نمایندگان عبارت است از:
1 - تصویب آیین‌نامه‌ها و برنامه‌های کلی اتاق صنایع و معادن ایران.
2 - تص
ویب بودجه سالانه.
3 - انتخاب هیأت‌رییسه.
4 - رسیدگی به گزارش سالانه راجع به امور اداری و مالی و اقداماتی که به منظور تحقق و پیشرفت هدفهای اتاق انجام گرفته است.
5 - اظهار نظر درباره امور دیگری که از طرف هیأت‌رییسه اتاق احاله می‌شود.
‌تبصره - انجام وظائف نمایندگی افتخاری است.
‌ماده 15 - هیأت‌رییسه اتاق مرکب از هفت نفر است که یک نفر رییس و دو نفر نایب رییس و یک نفر دبیر و یک نفر خزانه‌دار و دو نفر منشی‌خواهند بود و برای یک دوره از بین هیأت نمایندگان انتخاب خواهند شد.
‌ماده 16 - پس از انتخاب نمایندگان اتاق هیأت نمایندگان به ریاست مسن‌ترین نماینده تشکیل جلسه داده و به رأی مخفی و اکثریت نسبی رییس‌اتاق را انتخاب می‌نمایند سپس به ریاست رییس منتخب سایر اعضاء هیأت‌رییسه به رأی مخفی و به اکثریت نسبی انتخاب خواهند شد در صورت‌فوت یا استعفای یکی از اعضاء هیأت‌رییسه مراتب در اولین جلسه هیأت نمایندگان اعلام و نسبت به انتخاب جانشین مشارالیه اقدام می‌شود. این‌انتخاب فقط برای بقیه دوره تصدی هیأت‌رییسه معتبر خواهد بود در صورت غیبت ممتد و بدون عذر موجه یک یا چند تن از اعضاء هیأت‌رییسه از‌طرف رییس اتاق موضوع برای تعیین جانشین عضو غایب به هیأت نمایندگان ارجاع می‌شود.
‌تبصره 1 - سه ماه قبل از پایان دوره اتاق هیأت‌رییسه موظف است که ترتیب انتخابات آینده را بدهد.
‌تبصره 2 - تا انتخابات هیأت‌رییسه جدید هیأت‌رییسه قبلی عهده‌دار و مسئول اداره امور اتاق خواهد بود.
‌ماده 17 - وظائف هیأت‌رییسه به قرار زیر است:
1 - تهیه بودجه سالانه.
2 - رسیدگی به حساب‌های اتاق و تهیه ترازنامه سالانه.
3 - تنظیم گزارش سالانه.
4 - تهیه آیین‌نامه‌ها و برنامه‌های کار اتاق و پیشنهادات دیگر راجع به سیاست اتاق جهت ارجاع به هیأت نمایندگان.
5 - تعیین وظائف و اختیارات دبیر و منشی‌ها و خزانه‌دار و تشکیلات و وظائف دبیرخانه.
‌تبصره - جلسات هیأت‌رییسه با حضور حداقل پنج نفر رسمیت یافته و تصمیمات به اکثریت آراء ‌اتخاذ می‌شود.
‌ماده 18 - وظائف و اختیارات رییس اتاق به شرح زیر است:
1 - اداره کلیه امور اتاق طبق مقررات قانونی و آیین‌نامه‌ها و مصوبات هیأت نمایندگان.
2 - دعوت هیأت نمایندگان به تشکیل جلسات و تعیین دستور هر جلسه و اداره و انتظام جلسات و طرح مطالبی که بحث راجع به آنها را در جلسه‌لازم می‌داند.
3 - امضاء چکها و اسناد و نامه‌ها و گواهینامه‌ها.
4 - استخدام و عزل و نصب افرادی که خدمات آنها را به عنوان کارمند یا غیر آن لازم تشخیص می‌دهد و تعیین وظائف و اختیارات و حقوق و یا‌حق‌الزحمه و پاداش آنها در حدود بودجه مصوب.
5 - نمایندگی اتاق صنایع و معادن ایران در کلیه مراجع قضایی و یا غیر قضایی و در مقابل اشخاص حقیقی یا حقوقی برای اقامه دعوی و مبادرت‌به کلیه عقود و معاملات مانند وام و اجازه و بیع و غیر ه با حق توکیل و کلیه اختیارات لازم دیگر.
‌تبصره 1 - چک‌ها و اسناد مالی علاوه بر امضاء رییس باید دارای امضاء خزانه‌دار نیز باشد.
‌تبصره 2 - در غیبت رییس کلیه وظائف مشارالیه به عهده یکی از نواب رییس است و نیز رییس اتاق می‌تواند قسمتی از اختیارات خود را به یک یا‌چند نفر از اعضاء هیأت‌رییسه یا اشخاص دیگر تفویض نماید.
‌ماده 19 - دبیرخانه به ریاست دبیر اتاق زیر نظر رییس اتاق صنایع و معادن ایران اداره می‌شود و به منظور انجام مطالعات برای بهبود و پیشرفت‌صنایع کشور دارای تشکیلات و کارکنان و مشاوران و کمیسیونهای کافی طبق مقررات مربوط و تعالیم رییس اتاق صنایع و معادن خواهد بود.
‌ماده 20 - درآمد اتاق صنایع و معادن از محلهای ذیل تأمین می‌شود:
1 - ورودیه و حق عضویت طبق آیین‌نامه‌ای که به تصویب اتاق خواهد رسید.
2 - حقوقی که اتاق صنایع و معادن در مقابل انجام خدمات طبق تعرفه اخذ خواهد نمود.
3 - حق کارشناسی یا داوری و عوایدی که از محل مجله و نشریات و هدایا و یا مؤسسات تابعه حاصل خواهد شد.
4 - چهل درصد درآمد از محل یک و نیم درصد مالیات بر درآمد بازرگانان و شرکتها و بانکها مؤسسات بازرگانی موضوع بند 5 از ماده 21 قانون‌تأسیس اتاقهای بازرگانی.
‌تبصره - وزارت دارایی مکلف است چهل درصد از یک و نیم درصد مالیات بر درآمد فوق‌الذکر را از تاریخ 1341.7.9 مستقیماً به حساب اتاق‌صنایع و معادن ایران در بانک ملی ایران ریخته و یک نسخه از برگ بستانکار حساب بانک مزبور را به اتاق صنایع و معادن ارسال دارد.
‌ماده 21 - امور مالی و مصرف درآمدهای اتاق صنایع و معادن تابع مقررات مربوط به محاسبات عمومی نخواهد بود و منحصراً تابع آیین‌نامه مالی‌می‌باشد که از طرف اتاق تهیه و تصویب خواهد شد.
‌قانون بالا مشتمل بر بیست و یک ماده و هشت تبصره که لایحه آن به موجب ماده واحده مصوبه بیستم آذر ماه 1342 تقدیم و در تاریخ روز چهارشنبه‌چهارم آذر ماه 1343 به تصویب مجلس سنا رسیده بود در جلسه روز یکشنبه پانزدهم آذر ماه یک هزار و سیصد و چهل و سه به تصویب مجلس‌شورای ملی رسید.
‌رییس مجلس شورای ملی - مهندس عبدالله ریاضی


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی