جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

قانون بودجه سال 1344 کل کشور


0
0
353
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1343/12/27
تاریخ امضا1344/01/01
تاریخ انتشار1344/01/30
شناسهDB331EAC-6AD1-4BA7-9206-2393C82BA07C
تبصره75
ماده1
بند3
وضعیتمنسوخ نشده
شماره ثبت روزنامه رسمی5871
شماره پرونده178/933
شماره چاپ1
شماره دوره21
شماره جلد4
شماره صفحه2044

‌قانون بودجه سال 1344 کل کشور ‌ماده واحده - بودجه سال 1344 کل کشور شامل درآمدها و هزینه‌های وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و مؤسسات انتفاعی و بازرگانی وابسته به‌دولت و مؤسسات عام‌المنفعه مستقل کلاً از حیث درآمد بالغ بر یکصد و هفتاد و پنج میلیارد و چهل و شش میلیون ریال و از حیث هزینه بالغ بر یکصد‌و هفتاد و شش میلیارد و ششصد و شصت و دو میلیون ریال می‌باشد.
‌درآمدهای عمومی و طبقه الف درآمدهای اختصاصی جمعاً به مبلغ 58301631000 ریال (‌پنجاه و هشت میلیارد و سیصد و یک میلیون و ششصد و‌سی و یک هزار ریال) و هزینه‌های از محل این درآمد جمعاً به مبلغ 59695681000 ریال (‌پنجاه و نه میلیارد و ششصد و نود و پنج میلیون و ششصد و‌هشتاد و یک هزار ریال) به تصویب می‌رسد و به دولت اجازه داده می‌شود درآمدهای مزبور را وصول و در حدود درآمدهای وصول شده هزینه‌های‌مستمر و غیر مستمر وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی را با رعایت مقررات و قوانین مربوط و تبصره‌های زیر پرداخت نماید.
‌درآمدهای برنامه عمرانی سوم کشور و هزینه‌هایی که از محل آن تأمین می‌شود و همچنین درآمدها و هزینه‌های مؤسسات انتفاعی و بازرگانی وابسته به‌دولت و مؤسسات عام‌المنفعه مستقل که در ارقام مندرج در جداول منضم به این بودجه منظور گردیده به موجب قوانین و مقررات و اساسنامه مربوط به‌خود قابل وصول و مصرف خواهد بود.
‌تبصره‌هایی که دوره عمل آنها محدود به سال 1344 خواهد بود ‌تبصره 1 - در مورد اعتبارات جاری از محل درآمدهای عمومی و طبقه "‌الف" درآمدهای اختصاصی کاهش یا افزایش اعتبار برنامه‌ها و مواد هزینه‌در داخل هر فصل هزینه تا میزان ده درصد با موافقت نخست‌وزیر مجاز است مشروط بر این که از جمع اعتبار مصوب هر دستگاه تجاوز ننماید.
‌انتقال اعتبار برنامه‌ها و مواد هزینه زائد بر ده درصد داخل هر فصل و نیز انتقال اعتبار مواد هزینه از فصلی به فصل دیگر فقط برای یک بار با موافقت‌نخست‌وزیر و تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی خواهد بود.
‌نقل و انتقال در هر یک از برنامه‌ها و فعالیتهای اصلی بودجه تفصیلی سال 1344 وزارت جنگ به شرح زیر خواهد بود:
‌نقل و انتقال از فعالیت اصلی یک برنامه به فعالیت اصلی دیگر همان برنامه در حدود ده درصد در اختیار وزارت جنگ و نقل و انتقال از فعالیت اصلی‌یک برنامه به فعالیت اصلی دیگر همان برنامه زائد بر ده درصد و همچنین نقل و انتقال از برنامه‌ای به برنامه دیگر با موافقت کمیسیون بودجه مجلس‌شورای ملی خواهد بود.
‌بودجه تفصیلی مؤسسات دولتی که ضمیمه نیست بر اساس اعتبارات مصوب سال 1343 مشروط بر این که از حدود اعتبارات مصوب سال 1344‌تجاوز ننماید قابل اجرا خواهد بود.
سازمانهای مزبور موظفند بودجه‌های تفصیلی خود را منتهی تا اول تیر ماه 1344 به نخست‌وزیری ارسال دارند که‌حداکثر تا اول مهر ماه 1344 رسیدگی و برای تصویب به کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی پیشنهاد گردد.
‌تبصره 2 - تنخواه‌گردان خزانه‌داری کل در سال 1344 سه هزار و پانصد میلیون ریال تعیین می‌شود.
‌تبصره 3 - مبالغ مندرج در بودجه وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی تحت عنوان دیون بلا محل پس از تأیید وزارت دارایی و تصویب کمیسیون‌بودجه مجلس شورای ملی با رعایت مقررات قابل پرداخت است.
‌تبصره 4 - وجوه طبقه (ب) درآمدهای اختصاصی مؤسسات دولتی منظور در بودجه به هر مبلغ که وصول شود در اختیار مؤسسات مربوط بوده و‌طبق مقررات مربوط و طرز عمل سال 1343 در سال 1344 نیز مصرف خواهد گردید مشروط بر آن که وجوه مزبور در حسابهای خزانه‌داری کل متمرکز‌گردد.
‌خزانه‌داری کل مکلف است بلافاصله پس از درخواست وجه از طرف مؤسسات مزبور مبلغ درخواستی را در حدود وصولی پرداخت نماید.
‌مؤسسات دولتی موظفند هر سه ماه یک بار گزارش وصولی‌های خود و مصارفی را که از محل درآمدهای مزبور صورت گرفته است به نخست‌وزیری‌ارسال دارند.
‌تمرکز وجوه حاصل از بابت سهم آموزش و پرورش و سهم بهداری از درآمد شهرداریها و درآمد اختصاصی دانشگاهها و دانشکده‌ها و بیمارستانهای‌تابعه و مؤسسات فرهنگی در خزانه‌داری کل الزامی نخواهد بود.
‌تبصره 5 - اجازه مندرج در تبصره 41 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 نسبت به اضافات سال 1342 خدمتگزاران جزء قابل اعمال و اجرا است.
‌تبصره 6 - اعتبار طرحهای مستمر عمرانی که در بودجه سال 1344 کل کشور جمعاً به مبلغ هفت میلیارد ریال به هزینه‌های از محل درآمد عمومی‌منتقل گردیده است از اول فروردین ماه 1344 از طرف وزارت دارایی از محل درآمد عمومی تأمینی خواهد گردید و در ابتدای هر سه ماه با توافق‌سازمان برنامه و وزارت دارایی به میزان مورد احتیاج سال 1344 وجوه لازم از درآمد برنامه در اختیار وزارت دارایی گذاشته خواهد شد که به حساب‌درآمد عمومی منظور گردد ولی در هر حال جمع این وجوه در پایان سال 1344 از مبلغ هفت میلیارد ریال تجاوز نخواهد کرد مبلغ فوق و همچنین مبلغ‌سیزده میلیارد ریال که از ابتدای برنامه سوم تا آخر سال 1343 برای طرحهایی از نوع فوق خرج شده است به حساب اعتبارات عمرانی برنامه سوم‌منظور نخواهد شد.
‌از ابتدای سال 1344 سازمان برنامه مجاز نخواهد بود برای انواع فعالیتهایی که طبق این تبصره از اعتبارات عمرانی به هزینه‌های از محل درآمد عمومی‌منتقل شده است طرح جدیدی قبول نماید صورت طرحهای مستمر عمرانی منتقله ظرف مدت سه ماه به اطلاع کمیسیونهای بودجه و برنامه مجلس‌شورای ملی و کمیسیون مربوط در مجلس سنا خواهد رسید.
‌تبصره 7 - در مورد طرحهای عمرانی مستمر که در سال 1344 به صورت فعالیتهای جاری در بودجه کل کشور منظور گردیده و از محل درآمد‌عمومی هزینه آنها تأمین می‌گردد در صورتی که مشمول مقررات خاصی باشند کماکان در سال 1344 مقررات مزبور مورد عمل خواهد بود. همچنین در‌صورتی که حقوق و دستمزد پرداختی از محل طرحهای مزبور مشمول مالیات بر درآمد طبق قانون مصوب سال 1337 باشد کماکان مالیات مربوط به‌همان میزان وصول خواهد
گردید.
‌دولت مکلف است طی سال 1344 نسبت به یکنواخت کردن مقررات این قبیل فعالیتها اقدام لازم به عمل آورد.
‌تبصره 8 - طرح 103 حساب عملیات مخصوص خزانه‌داری کل به منظور تصفیه و انجام تعهدات گذشته طرح‌های حساب مخصوص کماکان با‌مقررات مربوط بر مبنای موافقتنامه منعقده بین وزارت دارایی و هیأت عمران بین‌المللی آمریکا در تهران حداکثر تا پایان آبان 1344 به قوت خود باقی‌است.
‌تبصره 9 - وزارت دارایی مجاز است خرید و فروش و حمل و نقل و سایر عملیات مربوط به توزیع غله مورد احتیاج را بدون رعایت تشریفات‌مناقصه و مزایده انجام دهد.
‌همچنین وزارت کشاورزی مجاز است برای خرید و تهیه غله به منظور بذر و تأمین علوفه دامهای کشور و حمل و نقل این مواد بدون رعایت تشریفات‌مناقصه و مزایده عمل نماید.
‌تبصره 10 - به وزارت دارایی اجازه داده می‌شود که مبلغ سیصد و شصت میلیون ریالی را که در سال 1342 از محل تنخواه‌گردان خزانه‌داری کل به‌طور علی‌الحساب به صندوق بازنشستگی کشوری پرداخته است به عنوان کمک به صندوق مزبور از محل درآمد عمومی سال 1343 کل کشور تأمین و‌به حساب هزینه قطعی منظور دارد.
‌تبصره 11 - به وزارت دارایی اجازه داده می‌شود مبلغ 139860255 ریال تتمه وام و بدهی‌های خارجی سال‌های 42 و 43 راه‌آهن دولتی ایران را‌که از طرف خزانه‌داری کل پرداخت شده است به هزینه قطعی سال 1344 منظور نماید.
‌تبصره 12 - به وزارت دارایی اجازه داده می‌شود مبلغ یکصد و سه میلیون ریال سهمیه سال 1343 دولت ایران را بابت کمک به هزینه‌های ریالی‌هیأت عمران بین‌المللی آمریکا که به طور علی‌الحساب از محل تنخواه‌گردان پرداخت شده است از محل درآمد عمومی تأمین و به هزینه قطعی 1343‌منظور نماید.
‌تبصره 13 - دولت مکلف است تا پایان سال 1344 لایحه راجع به اصلاح وضع بازنشستگی کلیه کارکنان بازنشسته دولت اعم از مشمولین قوانین‌استخدام کشوری و نیروهای مسلح شاهنشاهی را تهیه و به مجلسین تقدیم نماید.
‌تبصره 14 - به وزارت اقتصاد اجازه داده می‌شود که از محل درآمد سازمان بنادر و کشتیرانی مدت خدمت آن عده از کارکنان حکمی و روز مزد زائد‌بر احتیاج سازمان بنادر و کشتیرانی و سازمان مرکزی شرکتهای وابسته به وزارت اقتصاد را که در سایر وزارتخانه‌ها و دستگاههای دولتی به وجود آنان‌احتیاج نباشد بر اساس تصمیم متخذه مورخ 1338.11.12 کمیسیون مشترک برنامه مجلسین سنا و شورای ملی که درباره بازخرید حقوق کارمندان و‌خدمتگزاران حکمی و پیمانی و روز مزد شرکت منحله چای عمل گردیده است بازخرید و از خدمات دولتی معاف نماید.
‌تبصره 15 - به وزارت اقتصاد اجازه داده می‌شود تعهدات قطعی مربوط به جایزه تشویق صادرات سال 1343 را در صورتی که بودجه سال مزبور از‌این بابت تکافو نکند از اعتبار پیش‌بینی شده در بودجه سال 1344 پرداخت نماید.
‌تبصره 16 - هزینه‌های پیش‌بینی نشده مندرج در ردیف 5901 بودجه پیوست با تصویب کمیسیون بودجه مجلس شورای ملی قابل مصرف خواهد‌بود.
‌تبصره 17 - به دولت اجازه داده می‌شود تکمیل ساختمان کاخ صاحبقرانیه نیاوران را در حدود اعتبار منظور در بودجه سال 1344 کل کشور به‌وسیله بانک عمران طبق مقررات آن بانک با نظارت وزارت آبادانی و مسکن ادامه دهد.
‌تبصره 18 - مهلت مقرر در مواد 2‌و 3 و 4 و 5 و قسمت اخیر ماده 3 قانون مربوط به واگذاری وظایف اداره نظام وظیفه به وزارت کشور از تاریخ‌تصویب این قانون برای مدت یک سال تمدید می‌شود.
‌تبصره 19 - به وزارت جنگ اجازه داده می‌شود وجوه اعتبارات تعهد نشده سال 1342 (‌موضوع تبصره 13 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 کل‌کشور) که تا خاتمه سال 1343 ایجاد تعهد گردیده تا آخر سال 1344 پرداخت نماید. ضمناً باقیمانده اعتبار هزینه جشنهای 2500‌ساله شاهنشاهی‌موضوع تبصره 13 قانون اصلاحی بودجه 1343 تا پایان برگزاری جشنهای شاهنشاهی قابل مصرف خواهد بود.
‌تبصره 20 - کلیه هزینه‌های چهارماهه خدمت اولیه سپاهیان دانش، بهداشت و آبادانی و ترویج را که برای خدمت اولیه در پادگانها در سال 1344 به‌خدمت فرا خوانده می‌شود از محل اعتبارات مصوب بودجه سال 1344 وزارت جنگ تأمین و پرداخت خواهد شد.
‌تبصره 21 - به وزارت دارایی اجازه داده می‌شود مبلغ 14250000 ریال وام دریافتی سال 41 و 42 دفع آفات را که برای مصارف دفع آفات نباتی‌دریافت شده و همچنین مبلغ 1350000 ریال وام سال 42 شورای تحقیقات وزارت کشاورزی را از محل درآمد عمومی واریز و اسناد هزینه آن را به‌حساب قطعی منظور نماید.
‌تبصره 22 - وجوهی که به موجب تبصره 18 قانون بودجه سال 1342 کل کشور به منظور ساختمان دبستان در اختیار ادارات آموزش و پرورش‌استان چهارم گذاشته شده است تا پایان سال 1344 قابل مصرف خواهد بود.
‌تبصره 23 - وزارت دارایی مجاز است از مالیات قطعی شده قرارداد توسعه شبکه برق تهران مبلغ 81635752 ریال که پرداخت آن به عهده سازمان‌برق تهران است مبلغ 20819551 ریال مربوط به مبالغ ریالی کارهای انجام شده طبق قرارداد را نقداً وصول نموده و بقیه را بابت سرمایه وزارت آب و‌برق در شرکت برق منطقه‌ای تهران محسوب و پابه‌پا نماید.
‌تبصره 24 - وزارت کشور مجاز است تا یک ماه پس از تصویب این قانون با ادامه اجراء اختیاراتی که طبق مقررات مربوطه در مورد بازنشستگی‌کارمندان وزارت کشور و شهرداریها به وزارت کشور داده شده اقدام به تجدید سازمان شهرداری تهران نماید.
‌تبصره‌هایی که تا ملغی نشده به قوت خود باقی است ‌تبصره 25 - به منظور مساعدت با برنامه‌های بهداشتی و فرهنگی و انجام آن قسمت از برنامه مبارزه با بیسوادی که به عهده سازمان شاهنشاهی‌خدمات اجتماعی می‌باشد به دولت اجازه داده می‌شود تا معادل مالیات بر درآمد وصولی بابت بلیطهای اعانه ملی را به سازمان نامبرده به عنوان کمک‌پرداخت نماید.
‌تبصره 26 - مفاد تبصره 23 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 کل کشور در سالهای بعد نیز قابل اجرا است.
‌تبصره 27 - تبصره‌های 76 و 77 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 کل کشور از جمله تبصره‌هایی هستند که دوره عمل آنها محدود به سال 1343‌می‌باشد.
‌تبصره 28 - از تاریخ تصویب این قانون خرید فرش تجملی و هر گونه اشیاء تزئینی بالاخص اشیاء خارجی که نظیر آنها در داخل کشور تهیه می‌شود‌برای مؤسسات دولتی و مؤسسات انتفاعی و بازرگانی وابسته به دولت ممنوع است و پرداخت هر گونه وجهی برای خرید این قبیل اشیاء برای‌مؤسسات مزبور در حکم تصرف غیر قانونی در اموال دولت محسوب می‌گردد.
‌تشخیص و تعیین اشیاء تجملی و تزئینی طبق آیین‌نامه‌ای است که به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
‌تبصره 29 - دریافت وجه به عنوان حقوق و هر نوع مزایا از وجوه عمومی یا اختصاصی دولت یا مؤسسات وابسته به دولت جز از یک وزارتخانه و‌یا یک مؤسسه برای کارکنان دولت و مؤسسات وابسته به دولت ممنوع است.
‌دولت مکلف است ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون برای موارد خاصی که پرداخت وجهی بابت خدمت فرهنگی یا فنی و امثال آن در دستگاه‌دیگری ضرورت داشته باشد آیین‌نامه لازم را تهیه و پس از تصویب کمیسیون مشترک دارایی مجلسین به موقع اجرا بگذارد مادام که آیین‌نامه مزبور به‌تصویب نرسیده است مقررات فعلی قابل اجرا خواهد بود.
‌جمع دریافتی‌های هر یک از مقامات دولتی و مؤسسات وابسته به دولت به هر عنوان نیز طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به تصویب هیأت وزیران برسد‌مادام که آیین‌نامه مزبور به تصویب نرسیده است مقررات فعلی قابل اجرا خواهد بود.
‌تبصره 30 - مؤسسات انتفاعی مندرج در جداول منضم به این قانون دارای شخصیت حقوقی بوده و مشمول مقررات قانون محاسبات عمومی‌نخواهد بود. در مورد مؤسساتی که اساسنامه آنها تا این تاریخ به تصویب نرسیده است اساسنامه مربوط پس از تصویب کمیسیون دارایی مشترک‌مجلسین قابل اجراء خواهد بود.
‌تبصره 31 - به دولت اجازه داده می‌شود آیین‌نامه اصلاحی معاملات دولتی را تنظیم و پس از تصویب کمیسیونهای دارایی مجلسین به موقع اجراء‌گذارد.
‌تبصره 32 - از اول فروردین ماه 1344 فوق‌العاده مذکور در تبصره 68 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 کل کشور جز ماده 5 قانون مربوط به‌اصلاح قانون هزینه‌های دادگستری مصوب بهمن ماه 1334 منظور و کسور بازنشستگی از آن برداشت خواهد شد.
‌شرایط استفاده از تفاوت حقوق بازنشستگی همان است که در تبصره 70 قانون بودجه سال 1342 کل کشور پیش‌بینی گردیده است.
‌فوق‌العاده بدی آب و هوا و خارج از مرکز دارندگان رتبه قضائی مشمول تبصره 68 فوق‌الذکر به مبلغ و میزانی که در حال حاضر پرداخت می‌شود تأدیه‌خواهد گردید.
‌تبصره 33 - تصدی سمت قیومیت برای قضات در صورتی مجاز است که قاضی از اقربای محجور یا منصوص از طرف ولی باشد.
‌تبصره 34 - از اول فروردین ماه 1344 از مابه‌التفاوت مندرج در تبصره 36 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 کل کشور کسور بازنشستگی برداشت‌خواهد شد. اجرای مفاد این تبصره در مورد بازنشستگان و همچنین پرداخت فوق‌العاده‌ها و مزایا طبق مفاد قسمت اخیر تبصره 32 این قانون خواهد‌بود.
‌تبصره 35 - مبنای حقوق مذکور در ماده 51 قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی منحصراً برای کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی از یکم‌فروردین 1344 دو هزار و پانصد ریال تعیین می‌شود.
‌مبنای فوق در مورد شهربانی و ژاندارمری کل کشور در صورتی قابل اجرا خواهد بود که اعتبار لازم در بودجه‌های مربوطه تأمین شده باشد.
‌مفاد تبصره 48 بودجه اصلاحی سال 1343 با رعایت تبصره 70 قانون بودجه سال 1342 شامل افسران حائز شرایط بازنشسته نیز خواهد بود ‌تبصره 36 - به منظور تهیه محل ملکی و تکمیل ساختمان سفارتخانه‌های شاهنشاهی دولت می‌تواند تا معادل مبلغ یکصد و هفتاد میلیون ریال از‌بانک مرکزی ایران به تدریج وام دریافت دارد ترتیب اخذ وام و پرداخت آن با موافقت بانک مرکزی ایران خواهد بود.
‌تبصره 37 - به دولت اجازه داده می‌شود که کارشناسان خارجی را که با موافقت دولت شاهنشاهی از محل کمکهای فنی و اقتصادی و علمی و‌فرهنگی کشورهای خارجی با رعایت معامله متقابل و همچنین کارشناسان خارجی و مؤسسات بین‌المللی که به ایران اعزام می‌شوند در مدت خدمت‌خود در ایران به موجب آیین‌نامه‌ای که به پیشنهاد وزارت امور خارجه و به تصویب کمیسیونهای دارایی مجلسین خواهد رسید از پرداخت مالیات بر‌درآمد نسبت به حقوق و مزایایی که از دولت متبوع خود یا از مؤسسات بین‌المللی دریافت می‌دارند و هزینه‌های صدور پروانه کار و پرداخت حقوق و‌عوارض گمرکی و غیر گمرکی وارداتی و سود بازرگانی لوازم شخصی و اثاثیه منزل خود و خانواده و یک دستگاه اتومبیل معاف دارد.
‌تبصره 38 - اداره کل اصلاح امور اجتماعی و عمران روستاها با کلیه اعتبارات جاری و بودجه آن به وزارت کشور منتقل می‌شود. وزارت کشور‌می‌تواند وضع استخدامی هر یک از کارمندان و کارکنان فعلی آن اداره را که لازم بداند در صورت واجد بودن شرایط به استخدام رسمی تبدیل نماید.
‌تبصره 39 - شهرداری تهران از مقررات مذکور در ماده 68 لایحه قانونی شهرداریها مصوب 1334 و تبصره‌های آن و همچنین از مقررات مربوط به‌مناقصه و مزایده در معاملات شهرداری مندرج در لایحه قانونی مزبور مستثنی بوده و نحوه تقسیم اعتبارات بودجه و معاملات شهرداری تهران و طبق‌آیین‌نامه‌ای است که از طرف شهرداری تهران تنظیم و پس از تصویب کمیسیون کشور مجلسین به مورد اجرا گذاشته خواهد شد ولی سهم کمک به‌آموزش و پرورش و بهداری کماکان منظور خواهد شد.
‌تا تاریخی که آیین‌نامه مذکور به تصویب نرسیده است مقررات مربوط به شهرداری‌ها در مورد شهرداری تهران نیز قابل اجرا خواهد بود.
‌کسانی را که به هر عنوان از اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی که طرف معامله با شهرداری باشند حقوق می‌گیرند یا در نزد آنها سمتی دارند نمی‌توان به‌عنوان کارشناس شهرداری انتخاب نمود.
‌آثار قانونی این تبصره عطف به ماسبق نمی‌شود.
‌تبصره 40 - دولت مجاز است شش درصد از عواید عوارض جایگزین عوارض دروازه‌ای را به انجمن ملی حمایت کودک و چهار درصد از آن عواید‌را به اردوی کار طبق مقررات مربوط کماکان اختصاص دهد.
‌تبصره 41 - بند هشت ماده 45 قانون شهرداری مصوب 1334 به شرح زیر اصلاح می‌شود:
‌تصویب لوایح برقراری یا الغاء عوارض یا تغییر نوع و میزان آن و همچنین توافق نسبت به وصول بقایای عوارض ملغی شده در هر مرحله‌ای که باشد.
‌تبصره 42 - قبول و انجام هر گونه سفارشی غیر از کارهای اختصاصی مربوط به چاپخانه‌های مستثنی شده در تبصره 71 قانون بودجه اصلاحی1343 طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که از طرف وزارت دارایی تنظیم و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
‌تبصره 43 - از اول سال 1344 درآمدهای اختصاصی اداره کل ثبت و اسناد و املاک (‌موضوع قانون اسفند ماه 1310 و تبصره 31 قانون بودجه‌سال 1338 کل کشور و بند ب ماده اول مصوب سال 1334 و افزایش هزینه‌های ثبتی) به درآمد عمومی منظور و هزینه‌هایی که اداره کل ثبت اسناد و‌املاک برابر مقررات مربوط به خود بر عهده دارد تماماً از محل درآمد عمومی کل کشور تأمین و به مصرف خواهد رسید.
‌تبصره 44 - به مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر اجازه داده می‌شود.
1 - بدون اخذ استعلام بها بدون رعایت تشریفات مزایده و مناقصه نسبت به خرید و فروش نهال و بذر اصلاح شده مورد نیاز خود با تصویب وزیر‌کشاورزی و در حدود اعتبارات مربوطه در بودجه مصوبه اقدام نماید.
2 - مؤسسه می‌تواند حداکثر تا میزان پنجاه درصد بهای بذر گواهی شده مورد خریداری خود را از پیمانکاران تهیه بذر که با آنها قرارداد منعقد‌می‌نماید با اخذ تضمین مقتضی به تشخیص مؤسسه به عنوان مساعده و پیش قسط از اعتبارات مربوطه پرداخت نماید.
3 - مؤسسه می‌تواند نهال و یا بذر محصول خود را به طور اقساط که حداکثر مدت آن از یک سال تجاوز ننماید به فروش برساند.
‌تبصره 45 - از اول سال 1344 کلیه عواید بنگاه خالصجات اعم از وصول مطالبات و عواید بهره‌برداری و همچنین عواید حاصل از 25 درصد‌فروش خالصجات به حساب درآمد کل کشور منظور و هزینه‌های مربوط نیز بر اساس بودجه مصوبه با توجه به مقررات موجود بنگاه خالصجات و‌قانون فروش خالصجات از محل درآمد کشور تأمین و پرداخت خواهد شد.
‌وزارت کشاورزی مکلف است در سال 1344 نسبت به قانون تأسیس بنگاه خالصجات تجدید نظر نموده و لایحه جدیدی با توجه به مقررات قانون‌اصلاحات ارضی تقدیم مجلس شورای ملی نماید.
‌تبصره 46 - وزارت کشاورزی مجاز است که فوق‌العاده مأموریت خلبانان هواپیماهای سمپاش را در مدت مأموریت دفع آفات نباتی به میزان روزانه‌هشتصد ریال و فوق‌العاده مأموریت مکانیسین‌های مربوط را به میزان روزانه پانصد ریال مقطوعاً پرداخت نماید.
‌تبصره 47 - به وزارت کشاورزی اجازه داده می‌شود با تأیید وزارت آب و برق به شرکتها و مؤسساتی که به منظور انجام امور کشاورزی یا آبادانی و‌یا اسکان کشاورزان تشکیل می‌شود و همچنین به اشخاص از اراضی خالصه خارج از محدوده شهرها به طور رایگان یا با تعیین قیمت مناسبی واگذار‌نماید مشروط بر این که شرکتها و مؤسسات و اشخاص مزبور تعهد نمایند برای اسکان به مدت حداکثر پنج سال و در سایر موارد ظرف مدت مناسبی‌اراضی مزبور را آباد و مسکون نمایند.
‌مؤسسات و شرکتها حق تقدم دارند چنانچه پس از شش ماه از تصویب این قانون مؤسسات و شرکتها داوطلب نشدند دولت به تقاضای اشخاص ترتیب‌اثر می‌دهد.
‌در استانهایی که مفاد تبصره اجرا خواهد شد و همچنین تعیین شرائط آبادانی و اسکان مقدار زمین و مدت انجام تعهدات و صلاحیت شرکتها و‌مؤسسات و اشخاص متقاضی از طرف وزارت کشاورزی تعیین و در هر مورد پس از تصویب هیأت وزیران به موقع اجرا گذارده خواهد شد.
‌در صورتی که پس از خاتمه مدت مقرر به تشخیص وزارت کشاورزی تعهدات متقاضی در تمام یا قسمتی از اراضی انجام نشده باشد اراضی باقیمانده به‌ملکیت دولت باقی خواهد ماند.
‌اراضی خالصه اطراف سربندر و بندر شاهپور در اختیار اشخاص و شرکتهایی که قصد احداث ابنیه و تأسیسات داشته باشند قرار داده خواهد شد بها و‌شرایط در اختیار گذاردن این قبیل اراضی از طرف هیأت وزیران تعیین خواهد شد.
‌تبصره 48 - دولت مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ تصویب این قانون لایحه راجع به حفاظت و بهره‌برداری از جنگلها و مراتع را تنظیم و‌به مجلسین تقدیم نماید.
‌اقداماتی که وزارت کشاورزی طبق مقررات قبلی معمول داشته تأیید و اجازه داده می‌شود تا موقع تصویب لایحه قانونی مذکور فوق به اجرای آن ادامه‌دهد.
‌تبصره 49 - در اجرای برنامه عمرانی سوم کشور به دولت اجازه داده می‌شود به دولت اجازه داده می‌شود برای تأمین قسمتی از هزینه‌های برنامه‌عمرانی سوم کشور قرارداد تحصیل اعتبار از مؤسسه جی-‌آی-‌ای ایتالیایی را که به مصرف خرید کارخانه برق اصفهان خواهد رسید تا مبلغ حداکثر8000000 دلار با بهره 5% در سال و استرداد اقساط در مدت شانزده سال با مهلت سه سال اول منعقد و پس از تصویب کمیسیون مشترک دارایی‌مجلسین به مورد اجرا بگذارد.
‌تبصره 50 - از اول فروردین ماه 1344 بنگاه مستقل آبیاری و سازمان برق ایران منحل و در وزارت آب و برق که تشکیلاتش به تأیید شورای عالی‌اداری و تصویب هیأت وزیران می‌رسد ادغام می‌گردد.
‌آن قسمت از قوانین و اساسنامه و آیین‌نامه‌های دو مؤسسه فوق که ناظر به سازمان و تشکیلات می‌باشد لغو می‌شود و کلیه اختیارات قانونی و وظایف‌و تعهدات و دارایی و بدهی مؤسسات فوق و حقوقی که در شرکتهای تابعه دارند به وزارت آب و برق واگذار می‌شود.
‌مقررات استخدامی مؤسسات فوق‌الذکر کماکان به قوت خود باقی خواهد بود.
‌تبصره 51 - در مراکز عمده و متوسط تولید و توزیع نیروی برق که توسط شرکتها و سازمان‌های وابسته به وزارت آب و برق و یا به وسیله اشخاص‌و شرکتها و مؤسسات خصوصی اداره و بهره‌برداری شده و یا در آینده خواهد شد حداکثر عوارض مصرف برق نباید از ده درصد بهای برق‌مصرف‌کنندگان خانگی و تجارتی داخل محدوده شهرها تجاوز نماید.
‌شرکتها و مؤسسات خصوصی وزارت آب و برق موظفند به میزان تقلیل عوارض بهای برق مصرف‌کنندگان را تنزل دهند و مصارف کشاورزی و صنعتی‌از هر گونه عوارض برق معاف می‌باشند.
‌نصف وجوهی که بابت عوارض به وسیله مؤسسات برق مذکور وصول خواهد شد به ترتیب اولویت بابت بهای برق مصرف روشنایی معابر عمومی‌شهر و هزینه تأسیسات روشنایی که توسط مؤسسات برق انجام می‌شود منظور و بقیه به شهرداری پرداخت خواهد شد.
‌مؤسسات برق خصوصی که عوارض شهرداری را وصول می‌کنند مکلفند تا 15 روز پس از ختم هر ماه عوارض آن ماه را به حساب شهرداری تحویل‌نمایند هر گونه دخالت در وجوه مذکور ولو به عنوان تهاتر مطالبات به منزله دخالت غیر قانونی در اموال دولتی و عمومی خواهد بود.
‌تبصره 52 - به دولت اجازه داده می‌شود به منظور توسعه فعالیتهای بانک رهنی ایران سرمایه بانک مزبور را به پنج هزار میلیون ریال افزایش داده و‌به تدریج تأمین نماید.
‌بانک رهنی موظف است حداقل 30% (‌سی درصد) از دریافتی سرمایه افزوده شده را به ترتیبی که دریافت می‌دارد بر اساس درخواستهای واصله به‌شهرستانهای کوچک و بخشها تخصیص دهد.
‌تبصره 53 - اجازه داده می‌شود که جمع مبلغ حقوق و مزایای آن عده از کارمندان و خدمتگزاران مدیریت اجرایی شهرسازی سازمان برنامه که طبق‌تبصره ماده 7 قانون تأسیس وزارت آبادانی و مسکن مأمور خدمت در وزارتخانه مزبور می‌باشند از اعتبارات سازمان برنامه حذف و از اول سال 1344 با‌رعایت مقررات آیین‌نامه استخدامی سازمان برنامه در بودجه وزارتخانه مذکور منظور و پرداخت گردد.
‌تبصره 54 - به وزارت کار و امور اجتماعی اجازه داده می‌شود چنانچه درآمدی از مراکز تعلیمات سرپرستی و آموزش حرفه‌ای عاید گردد در‌حساب مخصوصی در خزانه‌داری کل متمرکز نموده و وجوه مزبور را منحصراً برای مواد اولیه مصرفی و تجهیز مراکز مزبور به مصرف برساند.
‌تبصره 55 - وزارت اقتصاد مجاز است به تشخیص خود تمام یا قسمتی از عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای وارد شده به بنادر کشور، صادر شده از‌بنادر کشور و انبارداری را در هر بندر که مقتضی بداند و همچنین وصول هزینه‌ها و کارمزدهای مربوطه را به سازمان بنادر و کشتیرانی واگذار کند.
‌اعتبار مربوط به عملیات مذکور در هر مورد بنا بر پیشنهاد وزارت اقتصاد پس از تأیید وزارت دارایی از بودجه اداره کل گمرک کسر و از طرف وزارت‌دارایی در اختیار سازمان بنادر و کشتی‌رانی گذارده خواهد شد.
‌تبصره 56 - وزارت بهداری مجاز است در نقاطی که لازم تشخیص دهد زمین یا ساختمان و اثاثه و یا اداره امور واحدهای درمانی خود را طبق‌موافقتنامه به مؤسسات شیر و خورشید سرخ یا سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی و یا بنگاه حمایت مادران و نوزادان واگذار نماید و اعتبار هزینه‌نگاهداری تمام یا قسمتی از آنها و یا اعتبار احداث ساختمان یا تکمیل و تجهیز آن را در اختیار مؤسسات سابق‌الذکر بگذارد و نظارت لازم معمول دارد.
‌اموال و واحدهای منتقله قابل انتقال به غیر نبوده و در صورتی که استفاده از آنها برای منظور مذکور در موافقتنامه سابق‌الذکر مقدور نباشد به وزارت‌بهداری برگشت داده خواهد شد.
‌تبصره 57 - به سیصد نفر دارندگان دیپلم کامل متوسطه که پس از مسابقه ورودی دوره شش ماهه کارآموزی اداره کل گمرک را با موفقیت به پایان‌می‌رسانند رتبه دو اداری اعطاء می‌شود.
‌تبصره 58 - قسمت اخیر بند (ب) از ماده یک قانون کمک به توسعه صدور بعضی از اقلام کالاهای صادراتی مصوب 20 خرداد ماه 1343 ناظر به‌هزینه‌های پرسنلی در محدوده بودجه مصوب وزارت اقتصاد می‌باشد ولی وزارت مزبور می‌تواند قسمتی از وجوه حاصله از اجرای بند فوق‌الذکر را‌برای توسعه فعالیتهای مؤسسه استاندارد ایران در اختیار مؤسسه مزبور بگذارد که طبق تصویب شورای عالی استاندارد به مصارف لازم برسد.
‌تبصره 59 - به اداره کل گمرک اجازه داده می‌شود برای ظروف مواد اولیه و وسایل و تجهیزات فنی مورد نیاز صنایع کشور به هر عنوان که به طور‌موقت به خارج از کشور ارسال گردد با رعایت تشریفات مقرر در آیین‌نامه گمرکی پروانه صدور موقت صادر نماید.
‌پروانه‌های مزبور در مدت اعتبار به تکرار قابل استفاده است.
‌اداره کل گمرک مجاز است برای ورود قالب وریژه مورد نیاز کارخانه‌ها و دستگاههای حساب الکترونیک که برای مدت معینی از سال 39 به بعد از خارج‌کرایه و وارد شده یا می‌شود پروانه ورود موقت صادر نماید.
‌تبصره 60 - مهلت قانونی مطالبه و استرداد سود بازرگانی و سایر عوارضی که وصول آن به عهده گمرک واگذار شده است از طرف اداره مذکور و‌اشخاص ذینفع تابع مرور زمان یک‌ساله حقوق و هزینه‌های گمرکی موضوع ماده 10 قانون اصلاح قانون تعرفه گمرکی مصوب 1337 خواهد بود.
‌تبصره 61 - کلیه کالاهایی که از محل اعتبارات بودجه‌ای وزارت جنگ برای مصارف نیروهای مسلح شاهنشاهی از خارج از کشور خریداری و یا‌آن که از طرف دولتها و مؤسسات خارجی به وزارت جنگ اهدا می‌گردد و به نام وزارت جنگ وارد شده باشد به استثناء مواد غذایی و خواربار از‌پرداخت حقوق و هزینه‌های گمرکی و غیر گمرکی به استثناء باربری و انبارداری معاف می‌باشد ضمناً وزارت جنگ فهرست کلیه سفارشات خارجی‌خود را به استثناء اسلحه - مهمات - ساز و برگ و خودرو به وزارت اقتصاد ارسال خواهد داشت.
‌تبصره 62 - معافیت مندرج در بند 9 ماده 20 قانون اصلاح تعرفه گمرکی مصوب دهم تیر ماه 37 نسبت به وسایط نقلیه آبی و خشکی از اول تیر‌ماه 1344 لغو می‌شود.
‌تبصره 63 - عدم دریافت حقوق و عوارض گمرکی از کالاهای مندرج در تبصره 59 قانون بودجه اصلاحی سال 1343 کل کشور شامل عدم دریافت‌کلیه مبالغ مربوط به حقوق و عوارض گمرکی و غیر گمرکی و سود بازرگانی به استثناء هزینه‌های باربری و انبارداری می‌باشد و این معافیت شامل‌کالاهای وارد شده طی سال 1343 نیز می‌گردد.
‌تبصره 64 - از اول سال 1344 کارمزد دریافتی بابت عملیات تخلیه و بارگیری و حق انبارداری موضوع بندهای 3 و 4 و 6 و تبصره یک از ماده‌هفت قانون اصلاح تعرفه گمرکی مصوب دهم تیر ماه 1337 از درآمدهای اختصاصی منتزع و ضمن وجوه دریافتی بابت حقوق و عوارض گمرکی به‌درآمد عمومی کل کشور منظور و کلیه هزینه‌های مربوط موضوع ماده 369 آیین‌نامه تعرفه گمرکی از محل درآمد عمومی کل کشور پرداخت خواهد شد.
‌تبصره 65 - تعیین ایرانیانی که مشمول ماده سوم قانون تأمین اعتبارات عمرانی نمی‌باشند طبق آیین‌نامه‌ای است که به تصویب هیأت وزیران‌خواهد رسید.
‌تبصره 66 - کلیه کسانی که به استناد مواد قانون اصلاح قانون منع کشت خشخاش مصوب تیر ماه 1338 به حبس و جریمه‌ای کمتر از هشتصد‌هزار ریال محکوم و دادنامه محکومیت آنان در حال اجرا می‌باشد (‌به استثناء کسانی که برای هروئین و سایر مواد مندرج در بند دوم ماده اول قانون‌مذکور با ساختن و وارد کردن سایر مواد مخدره از خارج و یا کشت خشخاش محکوم شده باشند) و به تشخیص دادستان مربوط قادر به پرداخت جریمه‌نمی‌باشند بدون رعایت شرط مذکور در تبصره 8 قانون آزادی مشروط زندانیان مصوب 1337 مشمول مقررات قانون مزبور خواهند بود و دادگاه حکم به‌تعلیق جریمه نیز صادر خواهد نمود.
‌تبصره 67 - دولت مکلف است کلیه وجوهی را که طبق قانون اجازه مبادله و اجرای پنج فقره قرارداد نفت مصوب بیست و چهارم بهمن 1343 به‌عنوان پذیره وصول می‌شود منحصراً به مصرف امور عمرانی و تولیدی کشور برساند.
‌تبصره 68 - دولت مکلف است آیین‌نامه جامعی در مورد انواع اتومبیلهای دولتی و چگونگی خرید اتومبیل و نحوه استفاده وزارتخانه‌ها و‌مؤسسات بازرگانی و انتفاعی وابسته به دولت از آنها تهیه و پس از تصویب کمیسیون مشترک دارایی مجلسین به موقع اجراء بگذارد قبل از تصویب‌آیین‌نامه مزبور خرید هر نوع اتومبیل سواری ممنوع است و متخلفین به عنوان تصرف غیر قانونی در اموال دولت قابل تعقیب هستند.
‌نیروهای مسلح شاهنشاهی و سازمان‌های انتظامی مشمول مقررات مربوط به خود می‌باشند.
‌تبصره 69 - به دولت اجازه داده می‌شود اختلاف بین بانک ساختمانی سابق و شرکت ایتالیایی چی‌دونیو را به ترتیب مورد توافق حل و فصل‌نموده و مبلغ مورد توافق را پرداخت نماید و همچنین اجازه داده می‌شود اختلاف بین راه‌آهن دولتی ایران و شرکت فرانسوی دکن‌ژیرال و شرکت‌فرانسوی شانیون را به ترتیبی که مقتضی بداند حل و فصل نماید.
‌تبصره 70 - قضاتی که به سمت شهردار انتخاب می‌شوند مدت خدمت آنها در سمت مذکور از هر لحاظ جزء خدمت قضایی آنها محسوب‌می‌شود.
‌تبصره 71 - مقررات قانون نحوه استخدام مهندسین و کمک مهندسین و تکنیسین‌ها شامل مشمولین تبصره 78 قانون بودجه اصلاحی سال 1343‌کل کشور بوده و سوابق خدمت آنان هنگام تبدیل پایه احتساب خواهد شد.
‌تبصره 72 - دولت موظف است در تیر ماه هر سال گزارش کامل و مشروحی از اقدامات و فعالیتهای سال قبل که با توجه به بودجه و برنامه‌های‌مصوبه انجام داده به مجلسین تقدیم نماید.
‌تبصره 73 - بقیه اعتبارات هزینه جشن 2500‌ساله شاهنشاهی منظور در ردیف 1134 قسمت هزینه قانون بودجه سال 1343 که تا آخر سال 43‌تعهد نشده تا پایان برگزاری جشنهای شاهنشاهی طبق ماده یک قانون مربوط به تعیین نحوه مصرف و افزایش بعضی از اعتبارات قانون بودجه اصلاحی1343 کل کشور قابل مصرف خواهد بود.
‌همچنین مصرف یکصد میلیون ریال اعتبار منظور در ردیف 101.2 قسمت هزینه بودجه 1344 کل کشور نیز مشمول تشریفات مقرر در قانون‌محاسبات عمومی و آیین‌نامه معاملات دولتی نبوده و تا پایان برگزاری جشن قابل مصرف می‌باشد.
‌تبصره 74 - به وزارت کشاورزی اجازه داده می‌شود به علت آفت‌زدگی و نبودن شعبه غله در دشت مغان مطالبات از زارعین خالصه دشت مغان را‌بابت بهره مالکانه دولتی در سال‌های زراعی 41 و 42 با منظور نمودن صدی پنجاه تخفیف وصول نماید.
‌تبصره 75 - تغییرات و اصلاحات بودجه‌ای و مصرف اضافه درآمد احتمالی مؤسسات عام‌المنفعه مستقل تابع قوانین و مقررات و اساسنامه مربوط‌به هر یک از آن مؤسسات خواهد بود و در مورد اصلاحات بودجه‌ای و تغییرات اعتباری مؤسسات انتفاعی و بازرگانی وابسته به دولت کماکان بر طبق‌اساسنامه و مقررات مصوب آنها عمل خواهد گردید.
‌قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و هفتاد و پنج تبصره پس از اظهار ملاحظات مجلس سنا در تاریخ 26 اسفند 1343 در جلسه عصر پنجشنبه بیست و‌هفتم اسفند ماه یک هزار و سیصد و چهل و سه شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
‌رییس مجلس شورای ملی - مهندس عبدالله ریاضی >‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2068 الی 2074< ‌پیش‌بینی درآمد برنامه و پرداختهای از محل آن در سال 1344 (‌مبالغ به میلیون ریال) ‌الف - درآمد برنامه: ارقام جزء ارقام کل ---------------------------------------------------------------------- 1 - سهم سازمان برنامه ‌به میزان هفتاد درصد از ‌از اضافه بهای جدید بنزین و ‌افزایش درآمد گذرنامه و ‌الکهای صنعتی 2200 2200 (‌منظور در بخش دوم درآمدها) 2 - سهم سازمان برنامه ‌به میزان هفتاد درصد از ‌درآمد نفت 28613 3 - استفاده از پذیره ‌قراردادهای جدید نفت 7125 35738 (‌منظور در بخش سوم درآمدها) 4 - پیش‌بینی استفاده ‌از وامهای خارجی 9463 5 - تأمین هزینه ساختمان ‌پالایشگاه تهران و خطوط ‌لوله دوم نفت از طریق ‌بانک مرکزی ایران 4670 6 - پیش‌بینی استفاده از ‌وجوه اسناد خزانه 2000 7 - پیش‌بینی درآمدهای ‌متفرقه سازمان برنامه 1329 17462 (‌منظور در بخش پنجم درآمدها) ---------------------------------------------------------------------- ‌جمع درآمد برنامه 55400 55400
ب - پرداختهای از محل ‌درآمد برنامه:
---------------------------------------------- 1 - پرداختهای عمرانی سازمان برنامه 45000 2 - پرداخت بابت طرحهای عمرانی مستمر 7000 3 - هزینه‌های اداری سازمان برنامه 551 4 - بازپرداخت اصل و بهره وامهای داخلی و ‌خارجی 2849 ---------------------------------------------- ‌جمع پرداختهای از محل درآمد برنامه 55400
>‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2078 الی 2134< >‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2136 الی 2149< >‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2152 الی 2223< >‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2226 الی 2349< >‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2352 الی 2371< >‌جدول: دوره 21 - جلد 4 - صفحه 2374 الی 2382


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی