جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×

تصمیم متخذه کمیسیون دارایی مجلسین راجع به موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی


0
0
217
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1346/03/20
تاریخ انتشار1346/05/29
شناسه6FB4BA69-CB47-427E-A8AC-1B354CF37372
ماده1
وضعیتمنسوخ شده
شماره ثبت روزنامه رسمی6554
شماره پرونده125/1400
شماره چاپ1
شماره دوره21
شماره جلد9
شماره صفحه5101

‌تصمیم متخذه کمیسیون دارایی مجلسین راجع به موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی بین دولت شاهنشاهی ایران و‌دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی ‌مصوب 1346.3.20 کمیسیون دارایی مجلسین ‌ماده واحده - به موجب ماده واحده قانون نحوه خرید ماشین آلات و سایر لوازم برای اجرای طرح‌های مصوب برنامه‌های عمرانی کشور موافقتنامه‌مربوط به نحوه خرید و تولید تراکتور در ایران را که در تاریخ 8 اوت 1966 (1.17 مرداد 1345) بین نمایندگان دولت شاهنشاهی ایران و دولت‌جمهوری سوسیالیستی رومانی امضاء شده تصویب و به دولت اجازه داده می‌شود که مفاد آن را به موقع اجراء بگذارد. تصمیم فوق که به استناد مفاد‌قانون نحوه خرید ماشین آلات و سایر لوازم برای اجرای طرح‌های مصوب برنامه‌های عمرانی کشور (‌مصوب 1345.3.24) در جلسه روز دوشنبه اول‌خرداد ماه یک هزار و سیصد و چهل و شش شمسی به تصویب کمیسیون دارایی مجلس شورای ملی رسیده و در تاریخ روز شنبه بیستم خرداد یک‌هزار و سیصد و چهل و شش شمسی مورد تصویب کمیسیون دارایی مجلس سنا قرار گرفته است صحیح و قابل اجرا می‌باشد.
‌نایب رییس مجلس شورای ملی رییس مجلس سنا ‌دکتر شفیع امین مهندس شریف امامی [z]‌موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی برای ساخت تراکتور در ایران ‌در محدوده قرارداد همکاری اقتصادی و فنی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی که به تاریخ 25 اکتبر 1965 در تهران‌به امضاء رسیده است و با توجه به توسعه روز افزون همکاریهای اقتصادی و فنی میان دو کشور به منظور اجرای طرح ساخت تراکتور در ایران بر اساس‌مدل و نقشه و اطلاعات و مدارک فنی مربوط به تراکتورهای رومانی که در چند مرحله اجرا خواهد شد دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری‌سوسیالیستی رومانی نسبت به موارد زیر توافق نمودند.
‌ماده اول - طرح مذکور در بالا در مراحل زیر انجام خواهد شد:
‌الف - تحویل تعداد 15000 تراکتور چرخ‌دار به ایران در مدت 5 سال از اوت 1966 تا ژوئن 1971 به تعداد تقریباً مساوی در هر سال. تراکتورها در‌ابتدای امر و قبل از ایجاد خط مونتاژ تراکتور در ایران به صورت کامل و سوار شده تحویل خواهند شد. از موقع ایجاد خط مونتاژ در ایران بقیه‌تراکتورهای تحویل نشده به صورت قطعات منفصله و بدون اجزایی از آن که در ایران ساخته می‌شود با توجه به تعلیمات و نظرات خریدار تحویل‌خواهد شد. همچنین تحویل 10000 عدد گاوآهن از نوع پی‌پی 3 - 30 ام به صورت کامل از رومانی به ایران در مدت 5 سال از اوت 1966 تا ژوئن1971. برای تضمین کار و نگهداری صحیح تراکتورهای تحویل شده مؤسسه سازنده تراکتور در رومانی کمکهای فنی لازم را با اعزام متخصصین خود به‌ایران و با تعلیم کارشناسان و کارگران ایران در رومانی انجام خواهد داد. به علاوه طرف رومانی بنا به درخواست خرید از نقشه‌ها - مدارک فنی - لوازم- و وسائل مورد نیاز (‌به استثنای وسائل مربوط به تعمیر قطعات کارکرده) برای ایجاد مراکزی در ایران جهت تعلیم نگاهداری و تعمیر تراکتور در اختیار‌خریدار خواهد گذارد. فروشنده بنابه درخواست خریدار همه گونه لوازم یدکی مورد نیاز برای ادامه کار صحیح تمام تراکتورهای فروخته شده - مونتاژ‌شده و یا ساخته شده تحت شرایط این قرارداد را در اختیار وی قرار خواهد داد.
ب - ایجاد خط کامل مونتاژ تراکتور در ایران برای مونتاژ 5000 تراکتور در سال که کار خود را قبل از پایان سال 1968 شروع نماید. بدین منظور طرف‌رومانی تمام نقشه‌های کلی و فنی برای ساختمانها (‌که باید تا سپتامبر 1967 تحویل ایران شود) و مدارک فنی - ابزار و لوازم و وسائل لازم و همه گونه‌همکاری فنی را در اختیار طرف ایرانی قرار خواهد داد. خط مونتاژ تراکتور به نحوی ساخته می‌شود که بعداً به صورت جزئی از کارخانه تراکتورسازی‌مورد استفاده قرار گیرد. طرف ایرانی نیز متقابلاً باید ساختمان و وسائل دیگری که تهیه آن را به عهده می‌گیرد به موقع تأمین نماید به نحوی که خط‌مونتاژ بتواند کار خود را در موعد مقرر آغاز نماید.
پ - ایجاد کارخانه تراکتورسازی در ایران برای ساخت تراکتورهای چرخ‌دار با ظرفیت سالانه 5000 تراکتور در مرحله اول "1972 - 1970" و 10000‌تراکتور در مرحله دوم "1975 - 1974" در اجرای این هدف طرف رومانی کلیه نقشه‌های عمومی و فنی برای ساختمانها و وسائل فنی ماشین آلات و‌لوازم و وسائل مورد نیاز را با توجه به تولیدات موجود و پیش‌بینی شده در ایران برای تولید ماشین آلات و تجهیزات و ابزاری که برای تولید قطعات‌تراکتور مناسب می‌باشند در اختیار ایران گذارده و همه گونه همکاری فنی لازم برای نصب ماشین آلات و تعلیم کارگران و کارمندان ایرانی و به راه‌انداختن کامل و رضایت‌بخش کارخانه را انجام خواهد داد. به علاوه تولیدکننده و تمام لیسانسهای رومانی مدارک فنی و بصیرت و دانش لازم برای تولید‌و ساخت تراکتورهای چرخدار 65 قوه اسب و در صورت تقاضای خریدار تراکتورهای 45 قوه اسب را با توجه به آخرین پیشرفت‌های فنی و علمی‌انجام شده روی تراکتورهای رومانی در اختیار ایران قرار می‌دهد. طرف ایرانی متقابلاً باید ساختمان و وسائل دیگری که تهیه آن را به عهده می‌گیرد به‌موقع تأمین نماید به نحوی که کارخانه بتواند در موعد مقرر عملیات خود را آغاز نماید.
‌ماده دوم - برای هر یک از مراحل فوق‌الذکر قراردادهای جداگانه میان مؤسسات مربوطه دو کشور به شرح زیر منعقد خواهد گردید:
‌از طرف ایران. بنگاه توسعه ماشین‌های کشاورزی برای خرید 15000 تراکتور و 10000 گاوآهن مذکور در بالا مؤسسه دولتی که از طرف وزارت اقتصاد‌ایران تعیین خواهد شد برای خط مونتاژ و کارخانه تراکتورسازی.
‌از طرف رومانی. مؤسسه دولتی برای تجارت خارجی (‌اتوتراکتور) برای فروش 15000 تراکتور و 10000 گاوآهن مذکور در بالا. مؤسسه دولتی برای‌تجارت خارجی (‌اینداستریال اکسپرت) برای خط مونتاژ و کارخانه تراکتورسازی. در قراردادهایی که در محدوده این موافقت‌نامه تنظیم می‌شوند‌موضوع
و میزان کالاهای تحویلی تاریخ تحویل - کمکهای فنی - تعهدات طرفین و ضمانتها و به طور کلی تمام امور فنی و تجاری لازم جهت اجرای‌صحیح این موافقتنامه را مورد توجه قرار خواهند داد.
‌ماده سوم - قرارداد میان مؤسسات مذکور در بالا برای تحویل 15000 تراکتور و 10000 گاوآهن همزمان با امضاء این موافقتنامه امضاء خواهد شد.
‌ماده چهارم - طرفین توافق می‌نمایند ظرف مدت دو ماه از تاریخ امضاء این موافقتنامه عده‌ای از متخصصین رومانی به ایران اعزام شوند تا با همکاری‌کارشناسان ایرانی کلیه اطلاعات لازم و از جمله درجه ادغام و برنامه ساخت که مورد تمایل ایران باشد برای تهیه گزارش طرح و تنظیم پیشنهاد نهایی‌جمع‌آوری نمایند. گزارش و پیشنهاد نهایی باید ظرف مدت چهار ماه از تاریخ جمع‌آوری و تکمیل اطلاعات مورد نیاز تقدیم مقامات ایرانی بشود.‌قراردادهای مربوط ظرف مدت سه ماه از تاریخ تسلیم پیشنهاد نهایی منعقد خواهد شد.
‌ماده پنجم - بهای تراکتورها و وسائل و لوازمی که برای ایجاد خط مونتاژ و کارخانه تراکتورسازی از طرف رومانی بر اساس قراردادهای امضاء شده در‌محدوده این موافقتنامه به ایران تحویل شده‌اند در 16 قسط مساوی 6‌ماهه برای هر محموله "‌اولین قسط 6 ماه و آخرین قسط 8 سال" از تاریخ حمل‌پرداخت خواهد شد. بهای گاوآهن‌های تحویلی از طرف خریدار در 8 قسط 6‌ماهه که اولین آن 6‌ماهه و آخرین آن 4 سال پس از حمل خواهد بود‌پرداخت می‌گردد. اقساط مدت‌دار مشمول بهره 2.5 درصد در سال بوده که در موقع پرداخت اقساط واریز می‌شوند. بهره از تاریخ حمل و تنها روی‌مبالغ پرداخت نشده احتساب می‌شود.
‌ماده ششم - دولت ایران تضمین می‌نماید که مؤسسات دولتی ایران بهای کالاهایی را که بر اساس قراردادهایی که در محدوده این موافقتنامه تحویل‌می‌شوند در مواعد مقرر پرداخت نمایند.
‌ماده هفتم - طرفین توافق می‌نمایند که کلیه پرداخت‌های مربوط به محمولات رومانی که تحت شرایط این موافقتنامه تحویل می‌شوند در چهارچوب و‌با توجه به مقررات موافقتنامه همکاری اقتصادی و فنی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی مورخ 25 اکتبر 1965 از‌طرف رومانی برای خرید نفت خام ایران مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور قراردادهای لازم پس از مذاکره مستقیم میان شرکت ملی نفت ایران و‌مؤسسه دولتی برای تجارت خارجی "‌پترول اکسپرت" منعقد خواهد شد.
‌ماده هشتم - تمام پرداخت‌های مربوط به محمولاتی که بر اساس قراردادهای منعقده در محدوده این موافقتنامه در حساب‌های مخصوصی که با توجه‌به مفاد ماده چهار قرارداد همکاری اقتصادی و فنی میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی مورخ 25 اکتبر 1965 نزد بانک‌مرکزی ایران و بانک ملی رومانی نگاهداری خواهد ثبت می‌گردد. بانک مرکزی ایران و بانک ملی جمهوری رومانی بین خود ترتیبات فنی لازم برای‌نگاهداری و استفاده از حساب‌های مزبور را خواهند داد.
‌ماده نهم - این قرارداد از تاریخ امضاء موقتاً به وسیله دو دولت به موقع اجرا گذارده می‌شود و پس از مبادله اسناد حاکی از تصویب قطعی آن به وسیله‌مقامات مربوطه دو کشور دارای قدرت کامل خواهد بود. در تهران به تاریخ هشتم اوت 1966 در دو نسخه به زبان انگلیسی تنظیم گردید که هر دو متن‌متساویاً سندیت دارد.
‌از طرف دولت شاهنشاهی ایران از طرف دولت جمهوری رومانی ‌تهران به تاریخ هشتم اوت 1966 ‌عالیجناب: در تعقیب قرارداد مربوط به همکاری اقتصادی و فنی فیمابین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی برای تولید‌تراکتور در ایران منعقده به تاریخ امروز و عطف به مذاکرات انجام شده فیمابین هیأت‌های نمایندگی دو کشور منظور از عبارت "‌فراهم ساختن کلیه‌لیسانسهای رومانی جهت تولید تراکتور در ایران" لیسانس جهت تمام قطعات تراکتور کامل به استثنای لیسانسهای مربوط به قطعات مذکور در زیر‌می‌باشد.
‌وسائل تزریق - وسائل الکتریکی "‌ژنراتور - استارت و دستگاه رله کردن" - رینگ پیستون - بلبرینگ - فیلترهای روغن و سوخت - خواهشمند است‌آن جناب تأیید فرمایند که مفاد این نامه مبین تفاهم حاصله فیمابین طرفین است. خواهشمند است عالیجناب احترامات فائقه مرا بپذیرید.
‌جناب آقای مهندس صفی اصفیا وزیر بازرگانی خارجی ‌مدیر عامل سازمان برنامه دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی ‌دولت شاهنشاهی ایران مهندس گئورگه چوارا ‌تهران به تاریخ هشتم اوت 1966.
‌عالیجناب: با کمال افتخار وصول نامه مورخ امروز آن جناب را که مفاد آن به شرح زیر است تأیید می‌نماید: در تعقیب قرارداد مربوط به همکاری‌اقتصادی و فنی فیمابین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی برای تولید تراکتور در ایران منعقده به تاریخ امروز و عطف به‌مذاکرات انجام شده فیمابین هیأت‌های نمایندگی دو کشور منظور از عبارت "‌فراهم ساختن کلیه لیسانسهای رومانی جهت تولید تراکتور در ایران"‌لیسانس جهت تمام قطعات تراکتور کامل به استثنای لیسانسهای مربوط به قطعات مذکور در زیر می‌باشد:
‌وسائل تزریق - وسائل الکتریکی "‌ژنراتور - استارت و دستگاه رله کردن" - رینگ پیستون - بلبرینگ - فیلترهای روغن و سوخت - ‌خواهشمند است آن جناب تأیید فرمایند که مفاد این نامه مبین تفاهم حاصله فیمابین طرفین است. خواهشمند است عالیجناب احترامات فائقه مرا‌بپذیرند.
‌مدیر عامل سازمان برنامه دولت شاهنشاهی ایران ‌مهندس صفی اصفیاء ‌جناب آقای مهندس گئور که چیورا ‌وزیر بازرگانی خارجی دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی ‌موافقتنامه فوق مشتمل بر نه ماده و دو نامه ضمیمه منضم به تصمیم متخذه کمیسیون دارایی مجلسین راجع به موافقت‌نامه همکاری اقتصادی و فنی‌میان دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی می‌باشد.
‌نایب رییس مجلس شورای ملی رییس مجلس سنا ‌دکتر شفیع امین مهندس شریف امامی


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


داپ اَپ اولین پلتفرم کش‌بک در ایران
اگه میخوای از خریدهایی که میکنی، پاداش نقدی دریافت کنی داپ اَپ رو نصب کن.

تبلیغات تصویری