جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

قانون اجازه الحاق دولت شاهنشاهی ایران به مقاوله نامه بین المللی شماره 14. مربوط به استراحت هفتگی در مؤسسات صنعتی


0
0
274
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1351/02/18
تاریخ امضا1351/02/26
تاریخ انتشار1351/03/09
شناسه25DA3537-B5F4-43DE-AB75-86E5112892D4
ماده1
وضعیتمنسوخ شده
شماره ثبت روزنامه رسمی7963
شماره پرونده2116
شماره چاپ1
شماره دوره23
شماره جلد4
شماره صفحه1598

‌قانون اجازه الحاق دولت شاهنشاهی ایران به مقاوله‌نامه بین‌المللی شماره 14. مربوط به استراحت هفتگی در مؤسسات‌صنعتی ‌مصوب 1351.2.18 ‌ماده واحده - به دولت اجازه داده می‌شود به مقاوله‌نامه بین‌المللی شماره 14 مربوط به استراحت هفتگی در مؤسسات صنعتی مشتمل بر یک‌مقدمه و 15 ماده که ضمیمه این قانون است ملحق شود.
‌قانون فوق مشتمل بر یک ماده و متن مقاوله‌نامه ضمیمه پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز سه‌شنبه 1350.11.26 در جلسه روز‌دوشنبه هیجدهم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و یک شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.
‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی [z]‌مقاوله‌نامه شماره (14) در خصوص اجراء تعطیل هفتگی در مؤسسات صنعتی ‌کنفرانس عمومی سازمان بین‌المللی کار که بنا به دعوت هیأت مدیره دفتر بین‌المللی کار سومین دوره اجلاسیه خود را در تاریخ 25 اکتبر 1921 در ژنو‌منعقد ساخته پس از تصمیم نسبت به پذیرش پیشنهادات مختلف در خصوص اجرای تعطیل هفتگی در صنعت (‌هفتمین موضوع دستور دوره اجلاسیه)‌و پس از اخذ تصمیم بر این که پیشنهادات مزبور مصوب مقاوله‌نامه بین‌المللی در آید مقاوله‌نامه زیر را که مقاوله‌نامه تعطیل هفتگی در صنعت "1921"‌نامیده می‌شود برای الحاق اعضای سازمان بین‌المللی کار طبق مقررات اساسنامه سازمان بین‌المللی کار مورد پذیرش قرار می‌دهد.
‌ماده 1 - 1 - در این مقاوله‌نامه اصطلاح "‌مؤسسات صنعتی" شامل مؤسسات زیر می‌شود:
‌الف - معادن - معادن سنگ و سایر صنایع مربوط به استخراج مواد معدنی از زیر زمین.
ب - صنایعی که در آنها ساختن و یا تغییر دادن - پاک کردن - تعمیر - تزیین - تکمیل و آماده نمودن محصولات برای فروش صورت می‌گیرد و یا‌صنایعی که در آنها تغییر شکل مواد اولیه انجام می‌پذیرد از جمله صنایع کشتی‌سازی - صنایع تخریب مواد و همچنین صنایع استحصال تغییر شکل و‌انتقال نیروی برق و هر نیروی موتوری دیگر.
ج - ساختمان - تجدید ساختمان - حفاظت - تعمیر - تغییرات و یا خراب کردن هر ساختمان - راه‌آهن - تراموای - بنادر - لنگرگاه‌ها - اسکله‌ها -‌کانالها - تأسیسات کشتیرانی داخلی - جاده‌ها - تونل‌ها - پلها و یا دوک‌ها - محل جمع شدن فاضلاب - فاضلاب‌روهای معمولی - چاه‌ها -‌تأسیسات تلگراف و تلفن - تأسیسات برق - کارخانجات گاز - تأسیسات توزیع آب و یا سایر کارهای ساختمانی - همچنین کارهای مقدماتی و‌پی‌ریزی مربوط به کارهای فوق‌الذکر.
‌د - حمل و نقل مسافر یا کالا در جاده‌ها به وسیله راه‌آهن یا آبهای داخلی شامل هر نوع بارگیری و تخلیه کالا در باراندازها - اسکله‌ها - مخازن و انبارها‌به استثنای حمل و نقل با دست.
2 - تعریف بالا شامل موارد استثناء مخصوصی که جنبه ملی داشته و در قرارداد واشنگتن مربوط به محدودیت ساعات کار در کارگاه‌های صنعتی به‌هشت ساعت در روز و 48 ساعت در هفته پیش‌بینی شده و تا حدی که این موارد قابل انطباق با مقاوله‌نامه حاضر باشد می‌گردد.
3 - در صورت لزوم علاوه بر صورت فوق‌الذکر هر کشور عضو می‌تواند حد فاصل صنعت را از تجارت و کشاورزی تعیین نماید.
‌ماده 2 - 1 - کلیه اشخاصی که در کارگاه‌های صنعتی دولتی یا خصوصی و یا در یکی از رشته‌های مربوط به آنها مشغول کار هستند به استثنای مواردی‌که در مواد زیر پیش‌بینی شده بایستی از مدت تعطیلی که حداقل آن 24 ساعت متوالی باشد استفاده نمایند.
2 - این تعطیلی باید حتی‌الامکان به کلیه کارمندان هر مؤسسه در یک موقع اعطا شود.
3 - حتی‌الامکان روز تعطیلی باید طوری تعیین شود که با روزهایی که بر حسب عرف و عادت و رسوم ملی و یا محلی برای تعطیل معمول است‌مطابقت نماید.
‌ماده 3 - هر یک از کشورهای عضو می‌تواند اشخاصی را که در مؤسسات صنعتی که در آن فقط اعضای یک خانواده کار می‌کنند از مقررات ماده 2‌استثناء نماید.
‌ماده 4 - 1 - هر کشور عضو می‌تواند با در نظر گرفتن کلیه ملاحظات اقتصادی و انسانی مناسب و پس از مشاوره با سازمانهای صلاحیتدار کارفرمایان و‌کارگران (‌در صورت وجود چنین سازمانهایی) موارد استثناء کلی یا جزئی (‌ حتی تقلیل و لغو تعطیل هفتگی) نسبت به تمام یا قسمتی از مقررات ماده 2‌قائل گردد.
2 - این مشاوره در مورد استثنایی که قبلاً قوانین جاری مقرر داشته‌اند لزومی نخواهد داشت.
‌ماده 5 - هر کشور عضو بایستی تا حدود امکان مقرراتی وضع نماید که در ازاء مواردی که تعطیل هفتگی که طبق مفاد ماده 4 معوق مانده و یا تقلیل‌می‌یابد تعطیل هفتگی دیگری به جبران آن داده شود مگر این که این قبیل تعطیلات به موجب موافقتنامه‌ها و یا آداب و رسوم محلی پیش‌بینی شده‌باشد.
‌ماده 6 - 1 - هر یک از کشورهای عضو باید فهرستی از موارد استثنایی را که طبق مواد 3 و 4 این مقاوله‌نامه قائل گردیده تهیه و به اطلاع دفتر بین‌المللی‌کار برساند و بعد از آن نیز هر دو سال یک بار کلیه اصلاحات و تغییراتی را که در فهرست مزبور به عمل آورده اعلام دارد.
2 - دفتر بین‌المللی کار گزارشی در این خصوص به کنفرانس عمومی سازمان بین‌المللی کار تسلیم خواهد نمود.
‌ماده 7 - برای تسهیل اجرای مقررات این مقاوله‌نامه هر یک از کارفرمایان و رؤساء و مدیران عامل موظفند:
1 - در صورتی که تعطیل هفتگی به طور دسته‌جمعی به کلیه کارکنان داده می‌شود و روزها و ساعات تعطیل همگانی را به وسیله الصاق آگهی در‌مؤسسه و کارگاه و یا سایر محلهای مناسب و به طوری که خوب مشاهده شود و یا به هر ترتیب دیگری که دولت تجویز می‌نماید به اطلاع عموم‌برسانند.
2 - در صورتی که تعطیل هفتگی به طور دسته‌جمعی به کلیه کارکنان داده نشود بایستی به وسیله دفتری که چگونگی آن (‌به موجب قوانین داخلی یا‌آیین‌نامه مصوب مقام صلاحیتدار معین گردیده) کارگران یا کارکنانی را که تابع روش خاصی از نظر تعطیل هفتگی هستند مشخص سازد و این روش را‌معین نماید.
‌ماده 8 - الحاق رسمی به این مقاوله‌نامه طبق اساسنامه سازمان بین‌المللی کار به اطلاع مدیر کل د
فتر بین‌المللی کار رسیده و توسط مشارالیه به ثبت‌خواهد رسید.
‌ماده 9 - 1 - مقاوله‌نامه حاضر پس از آن که الحاق دو کشور عضو سازمان بین‌المللی کار به وسیله مدیر کل دفتر بین‌المللی کار به ثبت رسید قابل اجرا‌خواهد بود.
2 - این مقاوله‌نامه فقط برای کشورهایی که الحاق آنها در دفتر بین‌المللی کار به ثبت رسیده است لازم‌الاجراء خواهد بود.
3 - پس از آن این مقاوله‌نامه در مورد هر کشور عضو از تاریخ ثبت الحاق آن کشور در دفتر بین‌المللی کار لازم‌الاجرا خواهد بود.
‌ماده 10 - به مجرد این که الحاق دو کشور عضو سازمان بین‌المللی کار در دفتر بین‌المللی کار به ثبت رسید مدیر کل دفتر بین‌المللی کار مراتب را به‌اطلاع سایر اعضای سازمان بین‌المللی کار خواهد رسانید.
‌همچنین از ثبت موارد الحاق که بعداً به اطلاع او می‌رسد کلیه اعضاء سازمان بین‌المللی کار را مستحضر خواهد داشت.
‌ماده 11 - هر یک از کشورهای عضو که به این مقاوله‌نامه ملحق می‌شود تعهد می‌کند که مقررات مواد 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و 6 و 7 را حداکثر تا تاریخ‌اول ژانویه 1924 به موقع اجرا بگذارد ضمناً هر گونه اقدامات لازم را برای اجرای مقررات مزبور معمول دارد.
‌ماده 12 - هر یک از کشورهای عضو که به این مقاوله‌نامه ملحق می‌شود تعهد می‌نماید که مفاد آن را در کلیه مستعمرات و مستملکات و مناطق‌تحت‌الحمایه خود طبق مقررات ماده 35 اساسنامه سازمان بین‌المللی کار به موقع اجرا بگذارد.
‌ماده 13 - هر یک از کشورهای عضو که به این مقاوله‌نامه ملحق شده باشد می‌تواند پس از انقضای یک دوره ده‌ساله از اولین تاریخ ورود به مرحله اجرا‌شدن مقاوله‌نامه حاضر از اجرای آن صرفنظر نماید به شرطی که مراتب را رسماً جهت ثبت به مدیر کل دفتر بین‌المللی کار اعلام دارد. این الغاء یک سال‌پس از ثبت آن در دفتر بین‌المللی کار دارای اعتبار خواهد بود.
‌ماده 14 - هیأت مدیره دفتر بین‌المللی کار بایستی اقلاً هر ده سال یک مرتبه گزارشی در خصوص اجرای این مقاوله‌نامه به کنفرانس عمومی تسلیم‌نموده و لزوم تجدیدنظر و یا اصلاح آن را در دستور کار کنفرانس قرار دهد.
‌ماده 15 - متن انگلیسی و فرانسه مقاوله‌نامه حاضر متساویاً معتبر می‌باشد.
‌متن فوق متن اصلی مقاوله‌نامه در خصوص اجرای تعطیل هفتگی در صنعت 1921 می‌باشد که به موجب مقاوله‌نامه مربوط به تجدیدنظر در مواد‌نهایی مصوب 1946 اصلاح گردیده است.
‌متن اصلی مقاوله‌نامه در تاریخ 20 نوامبر 1921 به وسیله آقایان لرد دیور نهایم رییس کنفرانس و آلبرت توماس مدیر کل دفتر بین‌المللی کار امضاء و‌دارای اعتبار گردیده است.
‌این مقاوله‌نامه در تاریخ 19 ژوئن 1923 برای اولین مرتبه به موقع اجرا گذاشته شده است.
‌مقاوله‌نامه فوق مشتمل بر یک مقدمه و پانزده ماده منضم به قانون اجازه الحاق دولت شاهنشاهی ایران به مقاوله‌نامه بین‌المللی شماره 14 مربوط به‌استراحت هفتگی در مؤسسات صنعتی می‌باشد.
‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی