جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

تفاوت معنایی دو واژه 'حلیم' و 'هلیم' چیست؟


2
0
11534

لغات حلیم و هلیم، از نظر ظاهری، جناس ناقص در حرف اول دارند.

اکنون می خواهم بدانم معنای هریک از این واژگان چیست؟

اصلا آیا تفاوت معنوی دارند یا نه؟

علمی ادبیات
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
12.3k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

4

نکته ترجمه: برای یافتن سریع و دقیق معنای لغات، یکی از راه های موثر، پیدا کردن ریشه‌ی سه حرفی واژه است.

  • ریشه ی سه حرفی هریک از واژگان بدین شرح است:

حلیم: ح ل م

هلیم: ه ل م

_ پس‘ از آنجایی ریشه ی واژه های بالا، متفاوت است، قطعا معانی متفاوتی هم دارند.

۱. معنای لغوی حلیم:

این لغت، ریشه در فرهنگ عربی دارد. از حِلم، به معنای بردباری و شکیبایی و صبر و تحمل، ماخوذ گشته است. پس، یکی از صفات مطلق پروردگار متعال است. و مومنان، به داشتن این صفت نیکو، دعوت شده اند.

بنابر تفسیر مفسران قرآنی و روایی، از این لغت، منظور از حلم پروردگار، مهلت دادن به بنده ی گناهکار است، تا از خطای خود دست کشیده و به سمت پروردگار منان بازگردد و توبه نماید.

و منظور از حلم مومن، گذشتن و چشم پوشی کردن از اشتباهات بندگان خدا است. در واقع مومن می بخشد تا بخشیده شود. و خداوند متعال در قرآن کریم، برای بخشیدن و چشم پوشی کردن از اشتباهات بندگان نسبت به همدیگر، پاداش های وصف ناشدنی ذکر کرده است‌. همچنین،لغت حلم، به صبر مومن در برابر مصایب و مشکلات روزگار، نیز، اطلاق می گردد.

۲. معنای لغوی هلیم:

این واژه، ریشه در فرهنگ فارسی دارد. و بنابر فرهنگ لغات فارسی، هلیم، بر گرفته از غذایی گوشتی به نام هلام است. آن، غذایی است که از گندم و گوشت و شیر له شده و کوبیده شده درهم ساخته میشود. غذایی گرم و مقوی است که حالت آش دارد.مخصوص افطار در ماه مبارک رمضان، یا مخصوص فصل پاییز، جهت مصونیت از بیماری های شایع در این فصل است. این غذا را می توان با دارچین، یا خامه صرف کرد.

نکته. بنابر تعاریف بالا، به کاربردن حلیم، به جای هلیم، غلط است. اما به دلیل رواج این غلط، برخی منابع، این غلط رایج را پذیرفته اند. و به غذای هلیم، حلیم گویند.

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
12.3k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی