جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

و بشر الصابرین یعنی چه؟


1
0
10879

خداوند متعال در قرآن کریم چند بار به این جمله اشاره کرده است که "و بشر الصابرین:و به صبر کنندگان بشارت بده"

تفسیر این جمله چیست؟

و کلا مفهوم صبر چیست؟ و آثار و نتایج آن کدام است؟ و آیا نتیجه ی صبر، منحصر به آخرت است، یا دنیا و آخرت را دربر می گیرد؟

و با توجه به آیه ی "سلام علیکم بما صبرتم" ، خدا در قیامت با چه کسانی خودش سلام می کند؟

دینی دین
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
8318 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

2 جواب

3

در اهمیت صبر همین را بس که خدا ۱۰۳ بار آن و مشتقاتش را در قرآن ذکر کرده و امام صادق ع فرمودند: صبر نسبت به ایمان مانند سر نسبت به تن است.

صبر در لغت نام درختی بسیار تلخ است. و در اصطلاح به معنای مقاومت در برابر سختی ها و ناملایمات زندگی و حوادث ناگوار است، به شرط از دست ندادن تاب و قرار.

البته اگر انسان توان حل مشکلات را دارد، باید تلاش در راستای مرتفع کردن آنها کوشا باشد. و بعد از آن، در برابر نتیجه ی کسب شده، صبور باشد.

در روایات آمده که صبر در برابر سه امر است:صبر بر طاعت پروردگار، صبر بر معصیت و ترک گناه، صبر بر مصیبت و مشکلات.

خداوند متعال در قرآن کریم انسان را به صبر جمیل دعوت کرده است: فاصبر صبرا جمیلا (معارج:۵) این، صبری است که برای خدا باشد و مستدام باشد و ناامیدی در آن راه نیابد و با ناله و شکوه نباشد. چون در غیر این صورت، پاداش آن زایل می گردد.

اسوه ی این صبر، پیامبران الهی در امر رسالت خود بوده اند: صبر پیامبر در برابر آزار مخالفان, صبر امام حسین ع در روز عاشورا، صبر ایوب در برابر مشکلات زیاد دنیا، صبر حضرت زینب س در کربلا.

نکته ی ظریف آن است که انسان گاهی در برابر حوادث گریه می کند، این نشان بی صبری نیست. بلکه صبر آن است که اگر چشم بگرید و قلب اندوهناک شود، ولی چیزی که خدا را به خشم آورد و کفران باشد، به زبان آورده نشود و مدام باید گفت که راضی به رضای تو هستم و مومن یقین دارد که خدا بد او را نمی خواهد.

همچنین باید دانست که این صبر جز به اذن و توان الهی صورت نمی گیرد: و اصبر و ما صبرک الا بالله. (نحل:۱۲۷) پس بای بنده ی صبور، شکرگزار نعمت صبری باشد که خدا به او عنایت نموده است.

صبر، یکی از ابزار امتحان بندگان است و کسانی که صبر پیشه کنند و از این امتحان سربلند فایق آیند، نه تنها خدا در طول مدتی که صبر می کنند، آنها را یاری می دهد، بلکه به آنها وعده ی نعمت های ویژه ای پس از گشایش داده است: و بشر الصابرین... اولیک علیهم صلوات من ربهم و رحمه و اولیک هم المهتدون: بشارت بده به استقامت کنندگان... این ها همان ها هستند که الطاف و رحمت خدا شامل حالشان شده و آنها هستند هدایت یافتگان.(بقره:۱۵۷)

در آیات و روایات متعددی آثار و نتایج دنیایی و آخرتی صبر چنین بیان شده است:

۱.جزاهم بما صبروا جنه و حریرا: و در برابر صبرشان، بهشت و لباس های حریر بهشتی را به آنها پاداش می دهد. (انسان:۱۲)

۲.امام صادق ع از امام باقر ع نقل می کنند: به راستی هرکس در برابر ناملایمات صبر کند، با شکیبایی خود، منزلت روزه دار شب زنده دار و شهید شمشیرزن رکاب پیامبر را دارد. (شیخ صدوق، ثواب الاالاعمال و عقاب الاعمال، ص۱۹۸)

۳.صبر، یکی از راه های قرب الهی است و صابران، محبوبان خدا هستند: و الله یحب الصابرین. (آل عمران:۱۴۶)

۴. خدا خود پشتوانه و تکیه گاه صبوران است: ان الله مع الصابرین. (بقره:۱۵۳)

۵.صبر کنندگان، بی حساب و کتاب و به مقدار دلخواهشان پاداش خود را دریافت می کنند: اما یوفی الصابرون اجرهم بغیر حساب. (زم:۱۰)

۶. ثمر صبر، گشایش در کارهاست: پیامبر ص فرمودند: عند فنا الصبر یاتی الفجر: آنگاه که صبر تمام شود، گشایش می رسد. (ارشاد القلوب الی الصواب، ص۱۵۰)

بنابراین دیده می شود که صبر اگرچه سخت است، اما هم پاداش دنیایی شیرینی دارد و هم پاداش اخروی نیکویی دارد.

پس وقتی خدا می گوید: و بشر الصابرین (بقره:۱۵۵) یعنی اگر کسی در این دنیا دچار سختی و مشقتی گردید، و در عین حال صبر پیشه کرد، و ناشکری ننمود، و صبرش برای رضای خدا بود، بداند و مطمع باشد که نه تنها خدا در دنیا پاداشش را تمام و کمال و بهتر از تصورش می دهد، بلکه در آخرت خود با نعمت های بهشتی به استقبالش می آید و با او سلام می کند: سلام علیکم بما صبرتم.(رعد:۲۴)

منبع: برداشت آزاد نویسنده و بهر گیری از سایت های اسلام کیوست و دلدادگان و ویکی فقه.

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
8318 امتیاز


بسیار زیبا توضیح دادید با تشکر از شما ــ سعید مرادی در 6 سال قبل

500 کاراکتر باقی مانده


1

منظور از ایه بشارت به صبر کنندگان برای امداد و توفیق الهی و کمک به ستم دیدگان هست.

مفهوم صبر موندن در صراط الهی با وجود سختی ها هست که این خودش نوعی امتحان و ابتلا هست که سنت الهی هست.

خداوند در روز حشر به صبر کنندگان یعنی اونا که ازمایش و ابتلا رو به بهترین نحوه یعنی نمره قبولی پشت سر گذاشتن و در صراط مستقیم موندن هم جزای خیر میده ان شالله

اینا به زبون ساده هست بهتر و فلسفی تر میخواید رجوع کنید به تفسیر المیزان علامه طباطبایی

ویرایش شده در 6 سال قبل
جواب داده شده در هادی کوزه کنانی
1742 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی