چه کسایی می تونن تو ماه رمضان روزه نگیرن؟
https://lamtakam.com/qanda/7363/چه-کسایی-می-تونن-تو-ماه-رمضان-روزه-نگیرن؟ 1سلام. چه کسایی می تونن تو ماه رمضان روزه نگیرن؟
سلام. چه کسایی می تونن تو ماه رمضان روزه نگیرن؟
ممکن است بسیاری از مردم فکر کنند که روزه گرفتن برای آن ها ضرر دارد. به خصوص بیمارانی که دارای مشکلاتی هستند و روزه گرفتن برای آن ها سخت است.
طبق آخرین بررسی های پزشکان روزه گرفتن نه تنها برای مردم و حتی بیماران مضر نیست بلکه برای بیماران مفید هم هست.
طبق گفته های پزشکان روزه گرفتن برای بیماران مشکلی ندارد اما بیمارانی هم هستند که دچار بیماری های خاصی نظیر دیابت، پرفشاری خون، بیماری قلبی، کلیوی و… هستند. چنین بیمارانی نیاز است تا برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند زیرا در زمان های خاص و حتی در طول روز این بیماران ممکن است دچار مشکل شوند و برای سلامتی آن ها خطری بیفتد.
یکی از کارشناسان ارشد تغذیه و رژیم درمانی به نام زهرا غلامپور بیان کرد که در ایام روزه داری باید تعادل بین غذا و آب در بدن رعایت شود. به گفته او عملکرد کلیه در بدن برای حفظ آب و بقیه املاح مثل سدیم و پتاسیم بسیار مهم است. یکی از مواردی که در خوردن غذا باید به آن توجه داشته باشید این است که وعده های غذاییتان باید سرشار از کالری هایی نظیر کربوهیدراتها و چربیها باشد تا عضله ها تحلیل نروند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: افزایش گلبولهای قرمز و سفید خون، افزایش پلاکتها، افزایش کلسترول خوب خون (HDL)، کاهش تری گلیسیرید، کاهش کلسترول تام(کلی) و کاهش کلسترول بد خون (LDL) همچنین وزن، دور کمر، نمایه توده بدنی (BMI)، قند خون، چربی خون ، فشار خون و همچنین سطح اضطراب نیز کاهش مییابند.
وی افزود در افراد سالمی که روزه میگیرند تا کنون هیچ عوارضی در مغز، قلب، ریه، کبد، کلیه و عملکرد غدد داخلی بدن مشاهده نشده است. اما بیمارانی که دچار مشکلاتی از قبیل مشکلات دیابت، بیماری قلبی، بیماری کلیوی و چشمی باید قبل از روزه گرفتن با پزش خود مشورت کنند.
یکی از بیماری هایی که افراد روزه دار دارای این مشکل باید به آن توجه کنند داشتن کبد چرب است. سیدموید علویان فوق تخصص گوارش و کبد در این باره گفت: 40 درصد افراد جامعه دارای کبد چرب هستند. روزه داری برای آن دسته از افراد چاق و دارای اضافه وزن، مفید است و میتواند به بهبود عارضه آنها کمک کند. پیاده روی بعد از افطار و قبل از سحر، خیلی مهم است که حتماً توجه داشته باشیم. افراد دارای سیروز کبدی ممکن است دچار اُفت قند خون شوند، بنابراین روزه داری برای این افراد خطر دارد.
یکی دیگر از بیماری هایی که موقع روزه داری باید به آن توجه کرد بیماری های گوارشی است. کاترین بهزاد فوق تخصص گوارش و کبد گفت: روزه داری در بیمارانی که علائم سوءهاضمه مانند احساس پری، تورم و اتساع شکم بعد از مصرف غذا و سیری زودرس دارند، مفید است و سبب تخفیف و کاهش علائم سوءهاضمه میشود. مبتلایان به زخم معده یا اثنیعشر، با فرم شدید و فعال بیماری، باید از روزه گرفتن اجتناب کنند.
یکی از بیماری هایی که اتفاقا روزه گرفتن برای آن نه تنها مضر نیست بلکه مفید هم هست بیماری فشار خون بالاست. در این نوع عارضه بیمار تحت درمان هایی نظیر کنترل وزن، ورزش کردن، عدم مصرف الکل و سیگار، کم کردن مصرف نمک، گوشت در رژیم غذایی و کاهش استرسهای زندگی قرار می گیرد. بنابراین روزه گرفتن در این نوع از فشار خون مفید است.
اما گروهی از افراد دارای فشار خون هم هستند که فشار خون آنها کنترل شده نیست. چنین افرادی برای روزه گرفتن باید قبل از اقدام به روزه گرفتن بررسی های لازم را انجام دهند. کسانی که فشار خون شدید دارند باید چندین دارو مصرف کنند که فواصل این داروها هم مکرر هست. همچنین گرسنگی و تشنگی دراز مدت برای این بیماران مضر است. این نوع افراد باید قبل از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت نمایند.
بیماری قلبی هم یکی دیگر از بیماری هایی هست که باید به آن قبل از روزه گرفتن توجه ویژه ای داشت. طبق گفته محمد حسین نجفی متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوپلاستی بیمارانی که آنژیوپلاستی شدهاند و هنوز یک سال از عمل آن ها نگذشته است به دلیل احتمال لخته شدن خون در رگ هایشان نباید روزه بگیرند. اما کسانی که بیش از یک سال است که استنت گذاشتهاند یا جراحی قلبی شدهاند می توانند با رعایت دستورات پزشکی روزه بگیرند.