جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

نحوه نصب LAMP بر روی سرور ubuntu 16.04 چگونه است؟


0
0
1652

سلام

یک سرور خریداری کردم؛ VPS اختصاصی هست و هیچی روش نصب نیست. با مرکزی که ازش خرید کردم تماس گرفتم و گفتم که چرا پروژم وب سایتم بالا نمیاد اصن کجا باید بزارمش گفتش که باید apache، php، mysql رو خودم نصب کنم روی سرور. یه خرده سرچ کردم و ظاهرا به همه اینا باهم میگن LAMP. البته اون L ابتداییش برای Linux هست :-)

خلاصه الان باید من apache، php، mysql رو نصب کنم روی سرورم و راستش من با سرور کار نکردم تا حالا کلا با ویندوز فقط کار کردم و با لینوکس تجربه کار کردن ندارم. تازه سروری که به من دادن از طریق SSH بهش وصل شدم و کلا هیچ محیط گرافیکی نداره.

لطف می کنید بگید چه کامندهایی رو باید بزنم که سرورم کانفیگ بشه و نرم افزارها و پکیج های مورد نیاز همه نصب بشن و بتونم سایتم رو بالا بیارم؟ با تشکر

علمی کامپیوتر
سوال شده در سروش قادری نسب
793 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

3

خب! نکته اول اینکه کار درستی نیست اگه دانش کافی کافنیگ کردن سرور رو نداری بخوای شروع کنی به انجام این کار. چرا که سرورها یه سری لایه های امنیتی و تنظیم یک سری استاندارد رو هم نیاز دارن که باید انجام بدی؛ که خب مستلزم داشتن تجربه کار کردن با سرور هست.

ولی اگه داری یه پروژه دانشگاهی رو بالا میاری و خیلی این جور مسائل برات مهم نیست و صرفا داری مهارت های خودت رو افزایش میدی (با تست و خطا)، خب ایده بدی نیست که دست به کار شی و این مراحل رو به ترتیب انجام بدی.

قبل از هرچیزی شاید بد نباشه این نکته رو بگم که LAMP به چه معناست: (که میبینید مخفف 4 تا کلمه پایینه)

Linux, Apache, MySQL, PHP

lamp مخفف لینوکس، آپاچی، مای اس کیو ال و پی اچ پی است


نحوه نصب LAMP بر روی لینوکس Linux Ubuntu 160.4

در ابتدای کار شما به یک اکانت احتیاج دارید روی سرور با دسترسی و امتیازات sudo (من شخصا همچین مواقع از یوزر root استفاده می کنم).

نصب آپاچی (Apache):

خب با نصب Apache شروع می کنیم. قراره از apt-get استفاده کنیم (که یک پکیج منیجر هست توی لینوکس که اکثر پکیج های رایگان رو داره و میتونیم نصبشون کنیم). خب ابتدا apt-get رو آپدیت می کنیم و بعد هم Apache رو نصب می کنیم:

sudo apt-get update
sudo apt-get install apache2

نکته: از اونجایی که دارید از sudo استفاده می کنید، اگه با یوزر root نیستید، قبل از اجرا شدن کامند، از شما پسوورد خواهد گرفت، و کاملا طبیعی هست؛ پسوورد رو بزنید و جلو برید.

در مرحله بعد، شما باید یک خط رو توی فایل /etc/apache2/apache2.conf اضافه کنید، که یک پیام هشداری که میگیرید رو از بین ببرید. (هرچند پیام های هشدار بی خطر هستند، ولی خب بهتره که این کار رو انجام بدید). پس باید توی اون فایل ServerName رو تعریف کنید (اسم سرورتون رو بزارید که قاعدتا باید یکتا باشه)؛ در صورتی که این کار رو انجام ندید، وقتی کامند sudo apache2ctl configtest رو اجرا می کنید، پیام هشداری هم همراه با اوکی بودن سینتکس اون فایل دریافت می کنید:

AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
    Syntax OK

پس خیلی بهتره که این کار رو انجام بدید؛ این کامند رو اجرا کنید sudo nano /etc/apache2/apache2.conf و بعد از این directive رو به انتهاش اضافه کنید:

ServerName server_domain_or_IP

تغییرات رو ذخیره کنید و وقتی که مجددا sudo apache2ctl configtest رو اجرا می کنید دیگه اون پیام هشدار رو نخواهید دید.

بهتره که الان آپاچی رو هم ری استارت کنید:

sudo systemctl restart apache2

بد نیست که یک فایروال filewall به اسم UFW هم نصب کنید که یک مقدار سرورتون از نظر امنیتی ارتقاء پیدا کنه. کامند های زیر رو اجرا کنید:

sudo ufw app list
/* Available applications:
   Apache
   Apache Full
   Apache Secure
   OpenSSH */

sudo ufw app info "Apache Full"
/* Profile: Apache Full
   Title: Web Server (HTTP,HTTPS)
   Description: Apache v2 is the next generation of the omnipresent 
   Apache web
   server.

   Ports:
   80,443/tcp */

sudo ufw allow in "Apache Full"

شایان ذکره که خطوطی که بین /* و */ هستند در واقع دارن خروجی رو نشون میدن و نیازی نیست که شما به عنوان کامند اجراشون کنید.

الان با آدرس http://your_server_IP_address باید صفحه باید صفحه پایین رو ببینید: (مثلا https://lamtakam.com یا https://195.201.0.150)

آپاچی نصب شده

و به عنوان یه نکته، اگه می خواید آیپی های (IPهای) سرورتون رو هم ببینید میتونید از این کامند ها استفاده کنید:

sudo apt-get install curl
curl http://icanhazip.com

نصب MySQL:

خب الان وقتشه که بریم سراغ نصب مای اس کیو ال؛ می تونیم با استفاده از apt این کار رو به سادگی انجام بدیم:

sudo apt-get install mysql-server

نکته: اگه به صورت پیوسته دارید از بالا کامندهایی که گفتم رو میزنید، دیگه لازم نیست sudo apt-get update رو مجددا بزنید قبل از نصب MySQL؛ چرا که دقایقی پیش این کامند رو زدیم و apt بروز رسانی شده.

خب مای اس کیو ال (MySQL) نصب شده و اگه می خواید میتونید یک لایه امنیتی هم بهش اضافه کنید که با کامند پایین و ادامه دادن یک فرایند کوتاه و ساده همراه خواهد بود:

mysql_secure_installation

نصب PHP:

خب نوبت می رسه به نصب پی اچ پی (php) که این رو باز هم با استفاده از apt نصب می کنیم:

sudo apt-get install php libapache2-mod-php php-mcrypt php-mysql

نکته: همانطور که میبینید کامند بالا علاوه بر خود پی اچ پی (php) داریم یک سری پکیچ دیگه هم نصب می کنیم که باعث میشه php-ایی که داریم نصب می کنیم با آپاچی (Apache) و مای اس کیو ال (MySQL) ارتباط بگیره.

بعد لازم داریم که تعریف کنیم که فایل index.php بیشترین اولین رو برای ما داره وقتی که ما یک داریکتوری رو باز می کنیم. به این معنی که وقتی ما یک فولدر رو باید می کنیم اگه یک فایل index.php توشه اول اون اجرا بشه:

sudo nano /etc/apache2/mods-enabled/dir.conf
/* <IfModule mod_dir.c>
       DirectoryIndex index.html index.cgi index.pl index.php 
   index.xhtml index.htm
   </IfModule> */

که خروجی باید به این شکل تنظیم بشه و بعد سیو کن و خارج شواز اون فایلی که باز کردی:

<IfModule mod_dir.c>
    DirectoryIndex index.php index.html index.cgi index.pl index.xhtml index.htm
</IfModule>

تغییر اینه که باید index.php بیاد ابتدای خط. همین!

بعد از اینا آپاچی (Apache) رو مجددا ری استارت کن:

sudo systemctl restart apache2

شاید بد نباشه یک سری ماژول هم برای پی اچ پی (php) نصب کنیم؛ با show می تونیم ماژول ها رو ببینیم:

apt-cache show package_name
// مثلا: apt-cache show php-cli

و با install می تونیم نصبشون کنیم:

sudo apt-get install package_name
// مثلا: sudo apt-get install php-cli

نکته: می تونیم (این امکان وجود داره) به صورت همزمان چندتا پکیج رو نصب کنیم. به این صورت: sudo apt-get install package1 package2 ...

تست پی اچ پی (php) بر روی وب سرور:

خب وقت این رسیده که تست کنیم. این کامند رو اجرا کنید:

sudo nano /var/www/html/info.php

(یک فایل info.php داریم میسازیم توی داکیومنت روت. جایی که وقتی آی پی (IP) یا نام دامنه سایتمون رو میزنیم میبینیم؛ به صورت پیش فرض داکیومنت روت (DocumentRoot) اینجا /var/www/html/ هست.)

سپس این رو توش (توی اون فایلی که داریم میسازیم؛ همون کامند بالایی) بریزید و سیو کنید:

<?php
phpinfo();
?>

حالا این آدرس رو توی مرورگرتون بزنید:

http://your_server_IP_address/info.php

بجای your_server_IP_address باید آی پی (IP) یا نام دامنه سایتت رو بزنی. و باید یک همچین صفحه ای ببینی:

پی اچ پی نصب شده


خب خیلی هم عالی، تبریک می گم :-)؛ سرورتون کانفیگ شده و نرم افزارهای مورد نیاز روش نصب شدن و خلاصه الان آماده استفاده است؛ سایتتون رو آپلود کنید روش و به دیگران لینکش رو بدید..!

فقط این رو هم بگم که بد نیست اگه اون فایلی رو که ساخته بودیم (برای تست php) پاکش کنیم؛ اینطوری:

sudo rm /var/www/html/info.php

موفق باشید.

ویرایش شده در 6 سال قبل
جواب داده شده در سجاد شفی زاده <m>★</m>
11.1k امتیاز

1
ممنونم دوست عزیز مثل همیشه جوابت کامل و شامل جزئیات بود من علامت تاییدش رو زدم. من همه مراحل رو رفتم یه خرده گیر کردم ولی خدا رو شکر با سرچ اوکی شد، الان فقط یه سوال دارم، من وقتی phpinfo(); رو می زنم درست اون صفحه ای رو میبینم که عکسش رو گذاشتی فقط واسه من php 7.2.0 هستش خواستم بدونم اوکیه؟ ــ سروش قادری نسب در 6 سال قبل

بله اوكيه، مشكلي نيست، شما وقتي apt-get update ميزني اخرين ورژن پكيج ها رو خواهي داشت و كاملا طبيعيه كه ورژن 7.2 پي اچ پي برات نصب شده. موفق باشي. ــ سجاد شفی زاده در 6 سال قبل

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی