جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

نظامنامه قانون اجازه تأسیس دانشسراهای عالی و مقدماتی


0
0
487
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1313/05/07
شناسه93ABCA14-2796-4281-B693-D211EFEB939C
تبصره2
ماده20
وضعیتمنسوخ شده
شماره چاپ3
شماره دوره9
شماره جلد1
شماره صفحه272

‌نظامنامه قانون اجازه تأسیس دانشسراهای عالی و مقدماتی ‌ماده اول - بیست و پنج باب دانشسرای پسرانه و دخترانه بر طبق ماده اول قانون تربیت معلم در عرض پنج سال در شهرهای ذیل تأسیس خواهد‌شد: تهران - تبریز - اصفهان - شیراز - کرمان - مشهد - رشت - بیرجند - رضاییه - بروجرد - کرمانشاه - اهواز - یزد.
‌ماده دوم - برای تکمیل دانشسرای عالی پسرانه در سال 1313 باید اولاً مدرسه مزبور از دانشکده‌های علوم و ادبیات مجزا و مستقل و دارای پرگرام‌مخصوصی گردد. ثانیاً وسایل تدریس علوم عالی تربیتی در آن مدرسه فراهم شود از قبیل استخدام متخصصین عالی مقام و تأسیس لابراتوارهای‌علم‌النفس و تربیت. ثالثاً یکی از دانشسراهای مقدماتی یا دبیرستانهای تهران به دانشسرای مزبور منضم گردد.
‌ماده سوم - شرایط ورود به دانشسراهای مقدماتی دارا بودن تصدیق‌نامه رسمی سه ساله اول متوسطه و تصدیق صحت مزاج از کمیسیونی مرکب از‌سه نفر طبیب به انتخاب وزارت معارف و تصدیق حسن اخلاق و دارا بودن سنی که وزارت معارف معین می‌نماید و سپردن تعهدنامه لازم می‌باشد.
‌در صورتی که عده داوطلبان حائز شرایط بیش از حد لزوم باشد عده لازم از بین آنها یا به طریق مسابقه انتخاب خواهند شد یا به وسیله مراجعه به معدل‌نمراتی که در امتحانات دوره اول متوسطه داشته‌اند.
‌ماده چهارم - در دانشسراهای شبانه‌روزی کلیه مخارج اعم از شام و نهار و روشنایی و سوخت و لباس‌شویی و غیره بر عهده دولت خواهد بود مگر‌مخارج لباس که بر عهده خود شاگردان می‌باشد.
‌ماده پنجم - در دانشسراهای شبانه‌روزی محصلین باید بدون استثناء تمام اوقات را در مدرسه زندگی کنند و غیبت آنها از مدرسه تابع مقررات‌داخلی خواهد بود.
‌ماده ششم - دانشسراهای مقدماتی همه روزه دائر خواهد بود و ساعات حضور و غیاب تابع مقررات داخلی است. محصلین در تمام این مدت در‌مدرسه حضور داشته غذای ظهر و چای عصر را به خرج دولت صرف می‌نمایند. به علاوه به محصلین مزبور کمک خرجی که میزان قطعی آن همه ساله‌تعیین و اعلام خواهد شد پرداخته می‌شود.
‌ماده هفتم - شاگردان دانشسرای عالی پسرانه تا زمانی که این مدرسه شبانه‌روزی نشده است کمک خرجی مطابق مقررات قانون مصوب 21 آذر1308 شمسی دریافت خواهند داشت.
‌ماده هشتم - مشمولین تبصره ماده 4 قانون تربیت معلم برای ورود به خدمت باید حائز شرایط مندرجه در فقرات 1 و 2 و 4 ماده دوم قانون‌استخدام کشوری بوده و ارزش دیپلم‌های آنها را شورای عالی معارف تصدیق کرده باشد.
‌ماده نهم - امتحانات علمی و عملی مذکور در تبصره 2 ماده 5 قانون تربیت معلم در حدود نظامنامه مخصوصی خواهد بود که به تصویب شورای‌عالی معارف رسیده باشد.
‌ماده دهم - کسانی که تصدیق فراغ تحصیل از دانشسراها دارند چنانچه بر خلاف تعهدنامه مذکور در ماده 7 قانون مرتکب عملی شوند و همچنین‌محصلینی که قبل از ختم دوره تحصیلات از دانشسرا خارج شوند باید علاوه بر رد کلیه کمک خرجهایی که دریافت نموده‌اند از عهده مخارجی که میزان‌آن برای هر سال تحصیلی معادل نسبت مخارج آن سال دانشسرا بعده محصلین آن می‌باشد برآیند.
‌کسانی که پس از فراغ از تحصیل کمتر از پنج سال خدمت نمایند برای هر یک سال کسر خدمت باید خمس مخارج تحصیلی خود را که به ترتیب فوق‌معین می‌شود به اضافه خمس خرجهای دریافتی رد نمایند مگر این که دولت آنها را از خدمت معلمی معاف کرده باشد.
‌ماده یازدهم - تشخیص عدم استعداد و لیاقت آموزگاران و دبیران در سال اول خدمت که بر طبق ماده هشتم قانون موجب معافیت از خدمت است‌منوط به نتیجه امتحانات محصلین و راپورتهای مدیر مربوط و مفتشین وزارت معارف می‌باشد، اداره کل معارف پس از مداقه در راپورتهای واصل رأی‌قطعی خود را به مقام وزارت تقدیم و وزیر معارف حکم لازمه را ابلاغ می‌نماید.
‌ماده دوازدهم - مشاغل دو گانه آموزگار و دبیر از حیث حقوق و سابقه خدمت به موجب ماده 10 قانون تربیت معلم به ده درجه تقسیم می‌شود و‌مدت خدمت در درجات 1 و 2 و 3 لااقل دو سال و در درجات بعد لااقل سه سال خواهد بود به علاوه ارتقاء آموزگاران و دبیران از درجه به درجه دیگر‌منوط به ابراز لیاقت و حسن خدمت آنها بوده و بر طبق پیشنهاد مدیر مدرسه و اداره معارف محل و تصویب کمیسیون ترفیعات وزارت معارف و به‌موجب ابلاغ وزیر صورت خواهد گرفت. پیشنهادهای مربوط به ارتقاء باید حاوی کلیه اطلاعات لازمه بوده و ادارات معارف آن را تنظیم نموده تا آخر‌مهر ماه هر سال به اداره استخدام وزارت معارف ارسال دارند. اداره پرسنل از کلیه پیشنهادها فهرستی ترتیب داده و آن را تا اول دی ماه پس از کسب‌اجازه از مقام وزارت به کمیسیون ترفیعات تقدیم می‌دارد کمیسیون ترفیعات فهرست مزبور را مورد مطالعه و دقت قرار داده تقدم و تأخر پیشنهادشده‌گان‌را از حیث استحقاق آنها با رعایت این که با تساوی شرایط مستخدمین متأهل بر مستخدمین مجرد و آنهایی که دارای اولاد هستند بر کسانی که اولاد‌ندارند حق تقدم خواهند داشت تعیین و با نمره ترتیب صورتی از آنها تهیه خواهند نمود.
‌پیشنهادشدگان در حدود اعتبارات موجوده و به ترتیبی که نام آنها در صورت مزبور قید گردیده است ترفیع خواهند یافت و کسانی که به واسطه نبودن‌محل ترفیع نیافته‌اند در صورتی که موجبات نقض پیشنهاد ترفیع آنها فراهم نشده باشد بر کسانی که در سال بعد پیشنهاد می‌شوند مقدم خواهند بود.
‌ماده سیزدهم - کسانی که دارای دیپلم لیسانس یا صاحب تصدیق رسمی متوسطه کامل علمی یا ادبی هستند و تا اول فروردین ماه 1313 لااقل سه‌سال متوالی یا متناوب در مدارس دولتی خدمت کرده‌اند یا به موجب ابلاغ وزارتی یا کنترات رسمی وزارت معارف در مدارس غیر دولتی همان مدت را‌تدریس نموده‌اند مشمول مقررات این قانون بوده رتبه آنها از روی آخرین حقوق دریافتی از وزارت معارف یا مدرسه‌ای که رسماً مأمور آنجا بوده‌اند‌تعیین خواهد گردید.
‌تبصره 1 - چنانچه آخرین حقوقی که مدرک تعیین درجه می‌باشد از مقرری یکی از درجات
ده گانه تجاوز نموده و به مقرری بالاتر نرسیده باشد به‌موجب ماده 16 قانون دانشگاه صاحب آن مقرری درجه بالاتر را دارا خواهد شد و همچنین معلمینی که در موقع اجراء قانون حقوق درجه اول را‌نگرفته‌اند دارای درجه اول خواهند گردید - کسر حقوق این گونه اشخاص در موقع مقتضی و در صورت پیدا شدن اعتبار ترمیم می‌شود.
‌تبصره 2 - تعیین درجه کسانی که آخرین حقوق خود را در خارج از محل اقامت خود که جزء نقاط بد آب و هوا محسوب می‌شود دریافت نموده‌اند‌پس از کسر کردن اضافه خواهد بود که بر طبق نظامنامه‌های مخصوص به این نوع از مأمورین به عنوان مدد معاش داده شده است.
‌ماده چهاردهم - آموزگاران و دبیران که مشمول این قانون هستند علاوه بر مقرری درجه خود نمی‌توانند وجه دیگری به عنوان حق‌التعلیم یا‌فوق‌العاده از بودجه دولت دریافت دارند مگر در مواردی که مشمول تبصره 2 از ماده 11 قانون واقع شوند.
‌ماده پانزدهم - در صورت انتقال دبیران به کار اداری چنانچه مقرری مأخوذ که مدرک تعیین رتبه جدید می‌باشد از حداکثر مقرری رتبه تجاوز نموده‌به حداقل مقرری رتبه بالاتر نرسیده باشد به هر یک از این دو رتبه نزدیکتر باشد همان رتبه برای مستخدم منظور می‌گردد و جبران کسر حقوق کسانی که‌رتبه بالاتر را حائز می‌شوند در موقع مقتضی و در صورت پیدا شدن اعتبار ترمیم خواهد شد.
‌ماده شانزدهم - سنوات خدمت مشمولین ماده 12 در صورتی جزء خدمت رسمی آنها محسوب می‌گردد که حقوق تقاعد گذشته را بر طبق قوانین‌مربوطه نقداً یا اقساطاً تأدیه نمایند.
‌ماده هفدهم - مادامی که دانشسراها برای دبستانها و دبیرستانها به قدر کافی آموزگار و دبیر تهیه ننموده‌اند وزارت معارف می‌تواند کمافی‌السابق از‌اشخاصی که صلاحیت داشته باشند برای مشاغل مزبور کنترات نماید یا حق‌التعلیم بدهد تا این که از مشمولین قانون استخدام کشوری به خدمت‌بگمارد.
‌ماده هیجدهم - رؤساء و معلمین دانشسراهای مقدماتی و عالی به پیشنهاد اداره کل معارف و تصویب وزیر معارف تعیین و نصب خواهند شد.
‌ماده نوزدهم - دبستان و دبیرستان ضمیمه از حیث پرگرام دروس و نظامنامه امتحانات و امور دیگر تابع مقررات عمومی سایر دبستانها و دبیرستانها‌خواهند بود.
‌ماده بیستم - دستور تحصیلی و مقررات اساسی دانشسراها را وزارت معارف پس از تصویب شورای عالی معارف به موقع اجرا می‌گذارد.
‌این نظامنامه که مشتمل بر بیست ماده است در تاریخ هفتم مرداد ماه یک هزار و سیصد و سیزده شمسی به موجب اختیار حاصله از ماده 17 قانون اجازه‌تأسیس دانشسراهای مقدماتی و عالی به تصویب کمیسیون معارف مجلس شورای ملی رسیده است.
‌رییس مجلس شورای ملی - دادگر (( ‌این قانون که مشتمل بر هفده ماده است در جلسه نوزدهم اسفند ماه یک هزار و سیصد و دوازده شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
‌رییس مجلس شورای ملی - دادگر


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی