جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

اساسنامه شرکت سهامی چاپخانه دولتی ایران


0
0
246
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1352/02/23
تاریخ امضا1352/03/05
تاریخ انتشار1352/03/20
شناسهB288C5E0-103E-46E7-A933-FA95E0F216F6
تبصره1
ماده34
بند18
وضعیتمنسوخ شده
شماره ثبت روزنامه رسمی8267
شماره پرونده2229
شماره چاپ1
شماره دوره23
شماره جلد8
شماره صفحه4092

‌اساسنامه شرکت سهامی چاپخانه دولتی ایران ‌مصوب 1352.2.23 کمیسیونهای استخدام و دارایی مجلسین ‌فصل اول - کلیات ‌ماده 1 - به استناد قانون تبدیل سازمان مستقل چاپخانه دولتی ایران به شرکت سهامی مصوب 1351.2.26 شرکت سهامی چاپخانه دولتی ایران که‌در این اساسنامه شرکت نامیده می‌شود تشکیل می‌گردد.
‌ماده 2 - شرکت وابسته به وزارت دارایی می‌باشد و مرکز آن در تهران است.
‌ماده 3 - نوع شرکت سهامی و مدت آن نامحدود است.
‌ماده 4 - شرکت دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی بوده و بر طبق این اساسنامه و اصول بازرگانی و مقررات مربوط به شرکتهای دولتی اداره‌می‌شود.
‌فصل دوم - وظایف و اختیارات و سرمایه شرکت ‌ماده 5 - موضوع شرکت، چاپ انحصاری اوراق بهادار و اوراق تحت نظارت دولت و در حدود مقدورات اوراق بهادار و اوراق تحت نظارت‌شهرداریها و مؤسسات وابسته به آنها و انجام سفارشات چاپی وزارت دارایی و مؤسسات وابسته به وزارت دارایی.
‌ماده 6 - سرمایه شرکت عبارت است از مبلغ سیصد و هفتاد میلیون (370000000) ریال و به سی و هفت سهم ده میلیون ریالی با نام که تمام آن‌متعلق به دولت است تقسیم می‌گردد. سرمایه مذکور از محل اموال منقول و غیر منقول اعم از تأسیسات و دارایی نقدی و غیر نقدی و مطالبات پس از‌وضع دیون سازمان مستقل چاپخانه دولتی ایران تأمین می‌شود.
‌ماده 7 - سهام شرکت قابل انتقال نیست.
‌ماده 8 - افزایش سرمایه با تصویب مجمع عمومی مجاز است.
‌فصل سوم - ارکان شرکت ‌ماده 9 - شرکت دارای ارکان زیر است:
‌الف - مجمع عمومی.
ب - شورای عالی.
ج - هیأت عامل.
‌د - حسابرس.
‌ماده 10 - جلسات مجمع عمومی با شرکت وزیر دارایی. وزیر پست و تلگراف و تلفن و یک نفر دیگر از وزیران که از طرف هیأت وزیران انتخاب‌می‌شود تشکیل می‌شود.
‌ریاست مجمع با وزیر دارایی است.
‌ماده 11 - مجمع عمومی به طور عادی سالی دو بار، یک بار در تیر ماه و یک بار تا آخر دی ماه هر سال و به طور فوق‌العاده به تشخیص رییس‌مجمع عمومی و یا به تقاضای مدیر عامل یا حسابرس تشکیل خواهد شد و جلسات آن تا اتخاذ تصمیم نسبت به موضوعاتی که در دستور جلسه درج‌شده است ادامه خواهد داشت.
‌ماده 12 - دعوتنامه مربوط به تشکیل مجمع عمومی با ذکر تاریخ و محل تشکیل آن و دستور جلسه و علت تشکیل مجمع باید از طرف مدیر عامل‌برای اعضای مجمع ارسال شود.
‌ماده 13 - وظایف و اختیارات مجمع عمومی به شرح زیر است:
‌الف - رسیدگی و اظهار نظر نسبت به گزارش عملیات سالانه مدیر عامل با توجه به گزارش حسابرس و تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان‌شرکت.
ب - رسیدگی و تصویب بودجه و اصلاح بودجه و برنامه سالانه شرکت.
ج - بررسی و تصویب خط مشی کلی شرکت.
‌د - تصویب سازمان و آیین‌نامه‌های استخدامی، مالی و معاملاتی، فنی و سایر آیین‌نامه‌های اجرایی شرکت.
‌آیین‌نامه‌های استخدامی، مالی و معاملاتی با رعایت مقررات مربوط در قانون استخدام کشوری و قانون محاسبات عمومی تهیه و تصویب خواهد شد.
ه - انتخاب هیأت عامل و حسابرس و تعیین حقوق و مزایای هیأت عامل و حق‌الزحمه حسابرس با رعایت مقررات مربوط و بر اساس ضوابط‌مورد تأیید شورای حقوق و دستمزد.
‌و - اتخاذ تصمیم نسبت به سایر موضوعاتی که در دستور مجمع گذاشته شود.
‌ز - تصویب افزایش سرمایه.
‌ماده 14 - شورای عالی شرکت مرکب از اشخاص زیر است:
‌الف - یکی از معاونان وزارت دارایی که ریاست شورای عالی را به عهده خواهد داشت، به انتخاب وزیر دارایی.
ب - یکی از معاونان وزارت پست و تلگراف و تلفن به انتخاب وزیر پست و تلگراف و تلفن.
ج - مدیر کل خزانه.
‌مدیر عامل شرکت بدون داشتن حق رأی در جلسات شورای عالی شرکت خواهد کرد.
‌تبصره - شورای عالی حداقل ماهی یک بار در محل شرکت تشکیل می‌گردد و صورتجلسات مذاکرات و تصمیمات شورا در دفتر مخصوص ثبت و‌به امضای اعضاء حاضر در جلسه می‌رسد.
‌ماده 15 - وظایف و اختیارات شورای عالی:
1 - رسیدگی و اظهار نظر نسبت به ترازنامه و حساب سود و زیان شرکت برای تقدیم به مجمع عمومی.
2 - رسیدگی و اظهار نظر نسبت به بودجه و اصلاح بودجه شرکت برای تقدیم به مجمع عمومی.
3 - تصویب نرخ کارهای مطبوعاتی شرکت و چاپ اوراق بهادار به پیشنهاد مدیر عامل شرکت.
4 - انجام وظایف دیگری که از طرف مجمع عمومی به عهده شورای عالی محول خواهد شد.
‌ماده 16 - هیأت عامل شرکت مرکب است از مدیر عامل و دو نفر معاون مدیر عامل، مدیر عامل به پیشنهاد خزانه‌دار کل کشور و تصویب مجمع‌عمومی و معاونان مدیر عامل به پیشنهاد مدیر عامل و تصویب رییس مجمع عمومی انتخاب می‌شوند.
‌ماده 17 - مدت تصدی اعضای هیأت عامل دو سال خواهد بود و تا موقعی که تجدید انتخاب به عمل نیامده که در هر صورت از سه ماه تجاوز‌نخواهد کرد در سمت خود باقی می‌باشند و انتخاب مجدد آنان بلامانع است.
‌تغییر هر یک از اعضای هیأت عامل قبل از خاتمه دوره تصدی و انتخاب جانشین آنان برای بقیه مدت به ترتیب مذکور در ماده 16 به عمل خواهد آمد.
‌ماده 18 - مدیر عامل وظایف و اختیارات سایر اعضای هیأت عامل را تعیین خواهد کرد و در غیاب مدیر عامل وظایف او را یکی از اعضای هیأت‌عامل به تشخیص مدیر عامل عهده‌دار خواهد بود.
‌ماده 19 - اعضای هیأت عامل به طور موظف و تمام وقت در شرکت خدمت خواهند کرد.
‌ماده 20 - مسئولیت اداره امور شرکت اعم از امور مالی و استخدامی و فنی و معاملاتی و حفظ حقوق و منافع شرکت به عهده مدیر عامل است.
‌ماده 21 - مدیر عامل بر کلیه واحدهای شرکت ریاست داشته و نمایندگی شرکت را در مقابل مراجع قضایی و اداری خواهد داشت.
‌ماده 22 - هیأت عامل در حدود مقررات و آیین‌نامه‌های مصوب شرکت روشهای اجرایی را تعیین و ابلاغ می‌نماید.
‌ماده 23 - مدیر عامل می‌تواند قسمتی از اختیارات و وظایف خود را به هر یک از رؤسای وا
حدهای شرکت به مسئولیت و تشخیص خود تفویض‌نماید.
‌ماده 24 - هیأت عامل بودجه سالانه و تشکیلات کلی و ترازنامه و برنامه عملیاتی شرکت را با رعایت مقررات مربوط تهیه و پس از تأیید شورای‌عالی برای تصویب تسلیم مجمع عمومی می‌نماید.
‌ماده 25 - هیأت عامل آیین‌نامه استخدامی و مالی و معاملاتی و فنی شرکت را تنظیم و پس از تأیید شورای عالی برای تصویب تسلیم مجمع‌عمومی می‌نماید.
‌ماده 26 - کلیه چکها و اوراق و اسناد مالی و تعهدات و قراردادها باید به امضای مدیر عامل و یکی از اعضای هیأت عامل برسد.
‌مکاتبات اداری با امضای مدیر عامل و یا کسانی که از طرف مدیر عامل حق امضاء دارند صادر می‌شود.
‌ماده 27 - مدیر عامل و اعضای هیأت عامل و حسابرس و کارکنان شرکت علاوه بر رعایت قانون منع مداخله حق ندارند به طور مستقیم یا غیر‌مستقیم در معاملات شرکت سهیم باشند.
‌ماده 28 - شرکت دارای یک حسابرس خواهد بود که به معرفی وزیر دارایی و تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد. مدت مأموریت‌حسابرس پس از تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان در مجمع خاتمه خواهد یافت و مجمع در همان جلسه حسابرس دوره بعد را انتخاب خواهد‌کرد.
‌انتخاب مجدد حسابرس بلامانع است.
‌ماده 29 - حسابرس شرکت مکلف است به ترازنامه و حساب سود و زیان سالانه شرکت رسیدگی و گزارشی مبنی بر اظهار نظر نسبت به چگونگی‌عملیات و مندرجات ترازنامه و حساب سود و زیان برای تسلیم به مجمع عمومی تنظیم نماید.
‌حسابرس موظف است حداکثر در مدت یک ماه ترازنامه سالانه و حساب سود و زیان را که از طرف مدیر عامل به او تسلیم می‌شود رسیدگی و گزارش‌خود را به مجمع عمومی تسلیم نماید و یک نسخه از گزارش خود را برای مدیر عامل بفرستد.
‌ماده 30 - حسابرس دارای کلیه اختیارات و وظایفی است که به موجب قانون تجارت برای بازرس در شرکتهای سهامی تعیین گردیده و در اجرای‌وظایف خود حق مراجعه به کلیه دفاتر و پرونده‌های محاسباتی و اسناد هزینه و پیمانهای شرکت را خواهد داشت و هر گاه تخلف یا بی‌ترتیبی مشاهده‌نماید کتباً به مدیر عامل اطلاع می‌دهد و اگر از طرف مدیر عامل به گزارش مزبور ترتیب اثر داده نشد مراتب را مستقیماً به مجمع عمومی گزارش‌می‌کند.
‌ماده 31 - حسابرس حق مداخله در امور جاری شرکت را نداشته و اقدامات او در اجرای وظایف مربوط نباید مانع انجام کار جاری شرکت باشد.
‌فصل چهارم - مقررات مختلف ‌ماده 32 - سال مالی شرکت از اول فروردین ماه هر سال آغاز و در پایان اسفند ماه همان سال خاتمه می‌یابد به جز سال اول که شروع آن از تاریخ‌اجرای این اساسنامه خواهد بود.
‌ماده 33 - سود ویژه شرکت پس از کسر ده درصد اندوخته احتیاطی کلاً به خزانه پرداخت خواهد شد که منحصراً به عنوان سود سهام و مالیات به‌حساب درآمد عمومی منتقل شود.
‌شرکت می‌تواند با موافقت وزیر دارایی تا معادل مبالغی که در بودجه هر سال به عنوان مالیات و سود سهام شرکت مزبور منظور شده است به عنوان‌علی‌الحساب به خزانه بپردازد.
‌ماده 34 - شرکت مکلف است حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این اساسنامه آیین‌نامه‌های مربوط را تهیه و برای تصویب مجمع عمومی‌تسلیم نماید و تا موقعی که آیین‌نامه‌های مذکور به تصویب نرسیده است مقررات فعلی سازمان چاپخانه دولتی ایران اجرا خواهد شد.
‌اساسنامه فوق مشتمل بر سی و چهار ماده و یک تبصره به استناد تبصره یک ماده واحده قانون تبدیل سازمان مستقل چاپخانه دولتی ایران و سازمان‌روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ایران به شرکت سهامی پس از تصویب کمیسیونهای استخدام و دارایی مجلس سنا در تاریخ روز چهارشنبه1352.2.12 به ترتیب در جلسات 22 و 23 اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و دو به تصویب کمیسیونهای امور استخدام و سازمانهای اداری‌و دارایی مجلس شورای ملی رسیده است.
‌نایب رییس مجلس شورای ملی - دکتر جواد سعید


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی