جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام

منتفی بودن تصویبنامه مربوط به بهره برداری از مراتع طبیعی


0
0
393
اطلاعات بیشتر قانون
تصویب شده مصوبات مجلس شورا
تاریخ تصویب1354/02/22
شناسه73FD1B93-4097-4CA4-A9C5-B280007CAA78
وضعیتمنسوخ شده
شماره چاپ6
شماره دوره23
شماره جلد16
شماره صفحه7114

‌منتفی بودن تصویبنامه مربوط به بهره‌برداری از مراتع طبیعی ‌مصوب 1354.2.22 ‌شماره 41354 تاریخ 42.7.16 ‌وزارت کشاورزی ‌هیأت وزیران در جلسه مورخ 42.7.10 بنا به پیشنهاد شماره .15397 س ج مورخ 42.7.8 وزارت کشاورزی این تصویبنامه قانونی را به شرح زیر‌تصویب نمودند:
‌ماده یک - چرانیدن دام در منابع طبیعی مذکور در ماده یک قانون ملی شدن جنگلها با رعایت بند الف و ب ماده چهار قانون مزبور با توجه به ظرفیت‌آنها به مدت و شرایطی که سازمان جنگلبانی مقتضی بداند بدون پرداخت حق علفچر مجاز است کسانی که در منابع طبیعی فوق مبادرت به چرانیدن دام‌می‌نمایند موظفند حداکثر ظرف یک سال از تاریخ تصویب این قانون به سازمان جنگلبانی مراجعه و پروانه دریافت دارند.
‌تبصره 1 - پروانه چرا پس از رسیدگی و تصویب در کمیسیونی مرکب از آقایان استانداران یا فرمانداران کل و رییس کل کشاورزی و رییس جنگلبانی به‌وسیله اداره جنگلبانی صادر خواهد شد.
‌تبصره 2 - چنانچه در مهلت مقرر فوق و قبل از صدور پروانه اختلافی از لحاظ چرا بین اشخاص پیش آید نظر کمیسیون مذکور فوق در تعیین حق تقدم‌چرا قطعی است.
‌ماده دو - کسانی که پس از انقضای مهلت مقرر در ماده یک بدون تحصیل پروانه مبادرت به چرانیدن دام در منابع ملی شده به نمایند مأمورین مراتب را‌با حضور متخلف صورتمجلس نموده و به کمیسیون مذکور در تبصره یک ماده یک اعلام در صورتی که گزارش مأمورین مورد تأیید کمیسیون قرار گیرد‌متخلفین موظفند وجوه زیر را بابت حق علفچر در هر روز به سازمان جنگلبانی به پردازند.
1 - برای هر رأس گوسفند یا بز 2 ریال در روز.
2 - سایر دامها هر رأس پنج ریال در روز.
‌ماده سه - هر کس وجهی به عنوان حق علفچر یا حق انتقال پروانه چرا یا حق عبور یا باج مرتع یا آبشخوار و امثال آنها از دامدارانی که طبق مقررات این‌قانون از منابع ملی شده استفاده می‌نمایند دریافت کند اگر وجه مزبور را به عنوان مالکیت یا حقی در منابع ملی شده دریافت‌کرده باشد طبق ماده 238‌قانون مجازات عمومی و اگر با تهدید و فشار وجه مزبور را اخذ کرده باشد طبق ماده 234 قانون مزبور تعقیب و مجازات خواهد شد.
‌ماده چهار - چرانیدن زاید بر آنچه که در پروانه قید شده به منزله چراندن بدون پروانه است و با متخلف طبق مقررات ماده 2 این تصویبنامه رفتار خواهد‌شد نتایج تا شش‌ماهگی به عنوان دام اضافی محسوب نخواهد شد.
‌ماده پنج - سازمان جنگلبانی موظف است به منظور تأمین هزینه‌های حفاظت و بررسی و احیاء و توسعه مراتع و ایجاد آبشخوار و احداث راه و حصار‌و پناهگاه در مراتع ملی شده عوارض زیر را در کشتارگاههای کشور قبل از کشتار دریافت دارد.
‌برای هر سر گوسفند و میش و یا بره و بز و بزغاله 12 ریال ‌برای گاو و گاومیش و گوساله 25 ریال ‌برای هر نفر شتر 30 ریال ‌تبصره - سازمان جنگلبانی می‌تواند وصول عوارض فوق را در کشتارگاهها به عهده مأموران دامپزشکی یا دارایی یا شهرداری که در کشتارگاهها انجام‌وظیفه می‌نمایند محول نماید و مأموران مزبور مکلفند طبق درخواست سازمان جنگلبانی نسبت به وصول این عوارض اقدام و همه روزه درآمد همان‌روز را به حساب سازمان جنگلبانی در بانکهایی که معرفی خواهند شد بریزند.
‌ماده شش - سازمان جنگلبانی مکلف است حق علفچر دامهایی را که با رعایت آیین‌نامه ورود احشام خارجی برای تعلیف به ایران می‌آیند طبق نرخهای‌زیر وصول و پروانه چرا صادر نماید.
‌گوسفند و میش و بره هر رأس برای یک فصل چرا 50 ریال ‌بز و بزغاله هر رأس برای یک فصل چرا 60 ریال ‌سایر دامها هر رأس برای یک فصل چرا 150 ریال ‌تبصره یک - چنانچه علاوه بر تعداد مندرج در پروانه‌های صادره دامهایی به ایران وارد کنند و در مرتع بچرانند سازمان جنگلبانی مکلف است به ازاء هر‌دام دو برابر نرخ مندرجه فوق وصول و در صورت استنکاف صاحب دام یا نماینده او از پرداخت حق علفچر مزبور سازمان جنگلبانی مجاز است به‌میزان طلب خود تعدادی از دامهای آنان را ضبط و با حضور نماینده مرزبانی بدون تشریفات آیین‌نامه معاملات دولتی به فروش رسانیده و پس از‌استیفای طلب خود اگر مازادی داشته باشد در مقابل اخذ رسید به صاحب دام یا نماینده او مسترد دارد.
‌تبصره دو - مأموران مرزبانی موظفند قبل از وارد شد احشام خارجی از صاحب دام پروانه سازمان جنگلبانی را مطالبه نمایند و سپس با توجه به تعداد و‌نوع دام مندرجه در پروانه اجازه ورود بدهند. همچنین هنگام خارج شدن دامهای مزبور را کشور باید برگ تسویه حساب با سازمان جنگلبانی را مطالبه و‌سپس اجازه خروج بدهند.
‌ماده هفت - کلیه قراردادهای رسمی و عادی مربوط به اجاره مراتعی که سازمان جنگلبانی قبل از تاریخ تصویب این قانون با اشخاص تنظیم نموده از‌تاریخ تصویب قانون ملغی است و چنانچه سازمان مذکور وجوهی بابت این قبیل قراردادها از مستأجر دریافت داشته باشد با احتساب مدت بهره‌برداری‌از مراتع موصوف باید تسویه حساب نماید و اگر مستأجر طلبکار باشد طلب وی از محل عوارض مندرج در ماده پنج این تصویبنامه مسترد گردد و در‌صورتی که مستأجر قبلی بابت اجاره بهای مراتع مزبور به سازمان بدهی داشته باشد از آنها وصول نماید.
‌ماده هشت - وزارت کشاورزی مکلف است آیین‌نامه اجرایی این قانون را تنظیم و پس از تصویب هیأت وزیران به موقع اجرا گذارد.
‌ماده نه - وزارتخانه‌های کشاورزی، دارایی، دادگستری، جنگ، کشور مأمور اجرای این تصویبنامه قانونی می‌باشند.
‌ماده ده - وزارت کشاورزی مکلف است مجوز قانونی این تصویبنامه قانونی را پس از گشایش مجلسین تحصیل نماید. اصل تصویبنامه در دفتر نخست‌وزیر است از طرف نخست وزیر ‌تصویبنامه فوق که به استناد ماده واحده مصوب بیستم آذر ماه 1342 تقدیم شده بود در کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای ملی مطرح‌شد و کمیسیون مزبور نظر داد که با تصویب قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگلها و مراتع مفاد تصویبنامه فوق موضوعاً منتفی است و منتفی بودن آن‌پس از تصویب مجلس
شورای ملی در جلسه روز سه‌شنبه 1354.1.26 در جلسه روز دوشنبه بیست و دوم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و‌چهار شمسی مورد تصویب مجلس سنا قرار گرفت. رییس مجلس سنا - جعفر شریف امامی


500 کاراکتر باقی مانده

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی