جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

خداوند متعال پیش از آفرینش جهان چه کار می کرد؟


2
0
1434

شاید یکی از مجهولات و مسائلی که گاهی ذهن انسان را به خود مشغول می سازد، و از دغدغه های عقیدتی او به شمار می رود، این مساله باشد که:

زمانی که خدا هنوز حضرت آدم (ع) را خلق نکرده بود، و حضرت آدم و حوا از بهشت به زمین رانده نشده بوند، - به دلیل وسوسه های شیطان و خوردن از درخت ممنوعه - خداوند مشغول انجام چه کاری بود؟

به عبارتی دیگر، در آن زمان، خدا امورات چه کسانی را بررسی و به آنها رسیدگی می کرد؟

دینی دین
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
10.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

2 جواب

3

پاسخ به سوال مذکور را می توان در قالب چند نکته بیان نمود:

  1. وقتی گفته می شود: « پیش از آفرینش جهان»، یعنی به یک زمان خاص اشاره می شود. در حالی که خود قید «زمان» هم از مخلوقات الهی است. و خداوند متعال، در قالب زمان نمی گنجد زیرا که او فراتر از این حرف هاست و خودش آفریننده ی زمان است.

  2. خداوند متعال، همیشه بوده و هست و خواهد بود. صفات او هم به همین شکل تداوم دارند. مثلا می توان گفت: خدای تبارک و تعالی، همیشه لطیف بوده و هست و خواهد بود. یا او، همواره رازق و خالق و صانع و ... بوده و هست و خواهد بود.

  3. برخی از علما، با توجه به نکته ی دوم نظر بر آن دارند که: خداوند همیشه فیض دارد و لطف خود را به مخلوقات خود می رساند. همان طور که در روایتی از حضرت امیرالمومنین (ع) نقل شده که: تصور نکنید که شما اولین یا آخرین مخلوقات خدا هستید. بلکه قبل از شما و بعد از شما، هزاران هزاران بوده اند و خواهند بود.

  4. بنابر روایات، انسان برای کسب خداشناسی بهتر است به صفات او تفکر کند و در امور این چنینی که انسان را دچار شبهه و تردید می کنند، تفکر نکند. ( تَفَکَّرُوا فِی کُلِّ شَیءٍ وَ لَا تَفَکَّرُوا فی ذَاتِ اللهِ) - نهج الفصاحه. مجموعه کلمات قصار حضرت رسول (ص).- چون ذهن او محدود است و خداوند نامحدود است. و وجودی نامحدود را نمی توان در چیزی محدود گنجانید.
جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
10.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


1

سلام نکته اول اینکه تفکر در این مورد جزو تفکر در ذات خدا نمی شود. تفکر در ذات خدا وقتی است که ما دنبال پاسخ به چیستیِ خدواند باشیم. ما هیچ وقت نمی توانیم بگوییم خدا چیست... اما از چگونگی او می توانیم صحبت کنیم. نکته جالبتر اینکه حتی هیچ صفت واقعی نمی توانیم به خدا نسبت دهیم چرا که هر صفتی هم که نسبت دهیم او را محدود کرده ایم. در واقع در مورد خداوند تنها میتوان گفت که هست و در واقع تنها اوست که هستی دارد. هر صفت دیگری مانند قدرت، علم و ارده که به او نسبت میدهیم ناشی از انتزاع است و نه اینکه در واقع صفتی متوجه خدا باشد. طرز دیگری نیز میتوان این موضوع را بررسی کرد که تحت عنوان «توحید صفات» از آن یاد می شود و برای اطلاع بیشتر از آن میتوانید به مقالات خوبی که در این زمینه نوشته شده مراجعه کنید.

جواب داده شده در حسین شریف
11 امتیاز


با سلام و سپاس از بیان نکات لطیف شما در باب خداشناسی. ــ فاطمه شفی زاده در 4 سال قبل

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی