تفسیر آیه و کان حقا علینا نصر المومنین چیست؟
https://lamtakam.com/qanda/352/تفسیر-آیه-و-کان-حقا-علینا-نصر-المومنین-چیست؟ 4تفسیر روان و عام آیه ی "و کان حقا عینا نصر المومنین:و یاری دادن مومنان بر ما لازم و ضروری است. " (روم:۴۷) چیست؟
تفسیر روان و عام آیه ی "و کان حقا عینا نصر المومنین:و یاری دادن مومنان بر ما لازم و ضروری است. " (روم:۴۷) چیست؟
سوره ی مبارکه ی روم، در جز ۲۱ قران کریم است و از سوره های مکی می باشد. که ۶۰ آیه دارد. وجه تسمیه ی سوره به روم، بدان جهت است که خداوند در ایه ی دوم این سوره پیش گویی می کند که ایرانیان در جنگ با رومیان شکست می خورند.
به نقل از امام صادق ع در ثواب الاعمال، ثواب قرائت این سوره در شب ۲۳ ماه رمضان، بهشت است.
شکل کامل آیه ی ۴۷ سوره ی روم چنین است: و لقد ارسلنا من قبلک رسلا الی قومهم فجاووا بالبینات فانتقمنا من الذین اجرموا و کان حقا علینا نصر االمومنین: و ما قبل از تو پیامبرانی را به سوی قومشان فرستادیم و آنها (رسولان) برای مردم دلایل روشن (معجزات) آوردند. پس ، از کافران بدکار انتقام گرفتیم. و بر ما نصرت و یاری اهل ایمان حتمی است.
آنچه در این سوال مطرح شده، تفسیر قسمت پایانی آیه است: و کان حقا علینا نصر المومنین.
در تفسیر این قسمت از آیه، مفسران چنین نوشته اند:
۱.پیروزی مومنان وعده ی قطعی خدا است. گرچه در ظاهر شهید شوند، ولی به هدفشان می رسند. گرچه انسان از خدا طلبی ندارد ، ولی خدا یاری مومنان را بر خود لازم کرده است. (تفسیر نور، محسن قرائتی)
۲.این، همواره حقی است بر عهده ی ما که مومنین را یاری کنیم. یعنی از عذاب نجات داده و مخالفانشان را هلاک کنیم. در این آیه تا حدی اشاره به این دارد که انتقام از مجرمین به خاطر مومنان است. چون یکی از مصادیق نصرت آنان است. (تفسیر نمونه، مکارم شیرازی و دیگران)
۳.ام دردا گفت:من از رسول خدا ص شنیدم که فرمودند: هیچ مردی از ناموس برادرش دفاع نمی کند مگر آنکه حتی بر خدا ثابت می شود که در قیامت آتش جهنم را از او رد کند. (مجمع البیان)
۴.ما از مجرمان و بدکاران انتقام گرفتیم و آنها را به عذاب خود مبتلا کردیم و این عذاب، از مصادیق یاری مؤمنان است. و ما بر خود واجب کرده ایم که مومنان را در دنیا و آخرت یاری می کنیم. و مسلما این حق باعث نمی شود که خداوند مقهور و محکوم غیر خود شود. بلکه خدا خود این حق را برای مومنان قرار داده است. (تفسیر المیزان، طباطبایی)
۵. آری، یاری مومنان و نجاتشان از عذاب، حقی است بر عهده ی مالک خود.(شرح ترجمه ی آقای صفوی)
منبع:برداشت آزاد نویسنده از سایت ویکی شیعه و دانش نامه ی اسلامی و پایگاه جامع قرآن کریم و بنیاد علوم و معارف اسلامی.
بله این ایه خیلی مهمه و در واقع یه ایه سراسر سیاسی هست ! تفسیر این ایه ==> ای پیغمبر ما بعد از تو پیامبرانی فرستادیم به سوی قومشون ، و همه پیابران رو با بینه ( حق باطل جدا شد ) و معجزه ای فرستادیم سراغ مردم اما یه عده ای گردن کلفتی کردند و ما انتقام گرفتیم از مجرمین که در مقابل انبیاء معصوم و معجزات متنوع گردن ایستادگی کردند خب اینجا گفته شد که مجرمین انتقام گرفتیم ، مومنین هم در ادامه میگه که یاری کردیم ، یعنی یاری کردن مومنین گردن من است این ایه چندین سنت های الهی ذکر شد ، اولیش ==> ما پیامبر میفرستیم دومیش ==> تمام انبیاء معجزه داشتند و حق باطل جدا کردند سومیش ==> خداوند ستمکران و گردنکشان حالشون میگیره و هیچ وقت پیروز نخواهند شد
چهارمیش ==> یاری کردن مومنین ! حتی ممکنه مومن هم در مکتب شهید بشه ولی فکرش پیروز میشه ، امام حسین زیر سم اسب رفت ولی فکر حسینی باقی موند !
وعده خدا حقه...ان وعدالله حق در واقع پروردگار عالم داره به مومنین بشارت میده که مجرمین و جنایتکاران قطعا شکست خورده و از انان انتقام گرفته میشود تفسیر این ایه خیلی طولانیه ، برای. اطلاعات کامل خودتان تفسیر المیزان بخوانید.
عذر ميخوام بخش ياري كردن مومنين رو از كجاي ايه بالا برداشت كرديد؟ ــ سعید مرادی در 6 سال قبل | |||
جهت تفهیم مطلب مثال های فوق العادهای به کار برده اید. سپاس. ــ فاطمه شفی زاده |
|||
1 | @سعید.مرادی معنی صریح خود ایه است.(کان حقا عینا نصر المومنین) ترجمه=یاری دادن مومنان بر ما لازم و ضروری است. ودر این بخش از ایه احدی الحسنین استفاده شده است. ــ هادی کوزه کنانی در 6 سال قبل | ||
بله درسته .. متشکرم ــ سعید مرادی در 6 سال قبل |
ما قبل از تو پیامبرانی رابسوی قومشان فرستادیم که با معجزات آشکار به نزدشان آمدند، و ما از کسانی که مرتکب جرم و گناه شدند انتقام گرفتیم و همواره یاری و نصرت مؤمنان حقی است که برخود واجب نموده ایم )(جرم ) یعنی انجام هر عمل زشت و بد.می فرماید ما قبل از تو هم پیامبرانی را فرستادیم که با معجزات آشکار بسوی قوم خود رفتند و چون عده ای آنها را تکذیب کردند ما از آن مجرمان و بدکاران انتقام گرفتیم و آنها را به عذاب خود مبتلا کردیم و این عذاب از مصادیق یاری مؤمنان است وما بر خود واجب کرده ایم که مؤمنان را در دنیا و آخرت یاری کنیم و مسلما این حق باعث نمی شود که خدا مقهور و محکوم غیر خود شود بلکه خداوند خود این حق رابرای مؤمنان جعل نموده است .
1 | تفسیر جالب و درستیه به نظرم ــ سعید مرادی در 6 سال قبل |
سوره کوثر کامل این موضوع رو از مبدا و مقصد و حیات انسان توضیح داده است