جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

ترکیب های وصفی در ادبیات


1
0
1073

سلام ما میدونیم که هر کدام از وابسته های پیشین قبل از هسته بیاید (به جز شاخص) ترکیب وصفی به وجود می آید، مثلا : دگر روز، چنان ذوقی، عجب نقشی و....

سوال من این است که اگر ترتیب این ها جابه جا بشوند آیا بازهم ترکیب وصفی محسوب می شوند؟ مثلا اگر دگر روز بشود روز دگر، یا چنان ذوقی بشود ذوق چنان یا عجب نقشی بشود نقش عجب، این ها باز هم ترکیب وصفی محسوب می شوند؟ من در یکی دوتا سوال کنکور دیدم که وصفی گرفته بود ولی در سوالات تالیفی که دیده بودم وصفی حساب نشده بود، درستش چی هست؟

زبان شناسی ادبیات گرامر
سوال شده در Re Boot
6 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

3

سلام بر شما کاربر گرامی

همان گونه که فرمودید:

به ترکیب هایی همچون: ( دگر روز ، چنان ذوقی ، عجب نقشی ) و امثال آن ، که متشکل از موصوف و صفت هستند، " تر کیب وصفی " گویند.

اما گاهی به ندرت در زبان فارسی، جای دو واژه باهم عوض می گردد و ترکیب هایی چون : " روز دگر ، ذوق چنان ، نقش عجب " و امثال آن، ساخته می شود که به آن، قاعده ی ( صفت مقلوب ) یا ( قلب صفت بر موصوف ) گویند.

در چنین مواردی، برای تشخیص این که: آیا این ترکیبهای مقلوب، نقش موصوف و صفت را دارند یا نه، می توانید به این شیوه عمل کنید که:

به کلمه ی دوم { صفت} ، " تر " یا " ترین " را اضافه کنید ;

اگر ترکیب، معنادار و صحیح بود، ترکیب وصفی است.

در غیر این صورت، ترکیب اضافی [ مضاف + مضاف الیه ] خواهد بود.

مثال." روز دگرتر " ، معنادار نیست. پس این ترکیب اضافی هست.

مثال." ذوق چنان تر " ، معنادار نیست. پس این ترکیب اضافی هست.

مثال." نقش عجب ترین " ، معنادار نیست. پس این ترکیب اضافی هست.

البته بهتر است این ترکیب ها را در جمله بررسی کرد تا بهتر بتوانند تشخیص داده شوند.

موفق باشید

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
4909 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


داپ اَپ اولین پلتفرم کش‌بک در ایران
اگه میخوای از خریدهایی که میکنی، پاداش نقدی دریافت کنی داپ اَپ رو نصب کن.

تبلیغات تصویری