چرا با وجود روزهداری در ماه رمضان دچار افزایش وزن میشویم؟
https://lamtakam.com/qanda/7412/چرا-با-وجود-روزهداری-در-ماه-رمضان-دچار-افزایش-وزن-میشویم؟ 1چرا با وجود روزهداری در ماه رمضان دچار افزایش وزن میشویم؟ من هر کاری می کنم لاغر نمیشم.
چرا با وجود روزهداری در ماه رمضان دچار افزایش وزن میشویم؟ من هر کاری می کنم لاغر نمیشم.
ماه رمضان ماه عبادت و راز و نیاز با خداوندگار عالم و تلاش برای دوری از گناه ها و تذکیه روح و جسم است. در واقع ماه رمضان هم دستاوردهای بسیار روحی و هم دستاوردهای جسمی فراوانی هم دارد. بنابراین در ماه رمضان نه تنها می توانید روحتان را جلا ببخشید بلکه می توانید به بهبود وضعیت جسمی خودتان هم برسید. اما با وجود محدودیت غذا خوردن در ماه رمضان هم چنان هستند بعضی از مردم که نه تنها وزن کم نمی کنند بلکه وزنشان اضافه هم می شود. در این مقاله دکتر حامد پورآرام دکترای تخصصی علوم تغذیه از دانشگاه وین درباره علت این موضوع توضیح خواهد داد.
طبق گفته این دکتر تغذیه در ماه مبارک رمضان نباید هیچ فرقی با تغذیه در روزهای عادی داشته باشد. به طور کلی در روزهای عادی 5 گروه غذایی باید استفاده شود و در ماه رمضان هم همین 5 گروه غذایی باید در منو غذایی باشد. موردی که باید به آن توجه داشت رعایت اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است. تنوع به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی شامل نان و غلات ، شیر و موادلبنی، سبزی ها ،میوه ها، وگروه گوشت وجایگزین های آن است و تعادل بدین معنی است که از همه گروه های غذایی به مقدارکافی مصرف شده و از کم خوری وپرخوری پرهیز شود.
همانطور که گفته شد باید سعی شود تا تغذیه در ماه رمضان همانند روزهای عادی باشد به طوری که وزن نه اضافه شود و نه کم. اما این ماه همچنین می تواند فرصتی مناسب برای افرادی باشد که قصد کاهش وزن دارند. اما چگونگی این موضوع مهم است.
همانطور که گفته شد باید سعی شود تا 5 گروه غذایی عادی در ماه رمضان هم حفظ شود و علاوه بر آن اصل تنوع و تعادل نیز برقرار باشد. منتها امر به دلیل طولانی بودن ساعات روزه داری و نسبتا" کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه روز لازم است که برای وعده های سحر و افطار به سهل الهضم و یا کند هضم بودن غذا دقت کنیم.
اما علاوه بر اینها ممکن است افرادی باشد که هنوز با وجود رعایت تمامی این موارد هنوز اضافه وزنشان نه تنها از بین نرفته بلکه بیشتر هم شده است. این موضوع برمی گردد به برخی عادات غذایی غلط. عادت های بد غذایی در حالت عادی باعث آسیب به بدن می وند اما در ماه مبارک رمضان این آثار می توانند بیشتر هم باشند.
یکی از عادات بد در ماه رمضان باز کردن روزه با آب سرد است. این موضوع به دلیل تشنگی فراوان به خصوص در ماه های گرم سال است اما باید این موضوع را در نظر داشت که آب سرد می تواند باعث سردی معده شود و همین موضوع می تواند باعث آسیب های فراوانی از جمله پرخوری شود. پیشنهاد می شود تا روزه را با نوشیدنی های گرم مثل آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم باز کرد. برای جلوگیری از پرخوری پیشنهاد می شود تا 3 تا 5 عدد خرما در افطار مصرف شود زیرا خرما گرم بوده و علاوه بر آن احساس سیری زودرسی به انسان می دهد که همین عوامل باعث کم غذا خوردن می شود. مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه بهترین گزینه برای انواع شیرینی های مصنوعی مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند می باشد.
توصیه می شود در افطار زیاد آب مصرف نشود زیرا آب باعث ایجاد اختلال در هضم غذا می شود. در حالت عادی توصیه می شود تا قبل، وسط و بعد از غذا آب خورده نشود زیرا این موضوع باعث از بین رفتن بزاغ دهان برای هضم غذا می شود و همین امر پرخوری و سردی معده و بسیاری مشکلات دیگر را در پی دارد.
در ماه رمضان در سحری همچنین توصیه می شود تا چای زیاد نوشیده نشود زیرا باعث افزایش نیاز به ادرار و در نتیجه از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود. همچنین، مصرف مـــواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار نیز مناسب نیست.