سیره ی امام صادق علیه السلام چگونه بود؟
https://lamtakam.com/qanda/8526/سیره-ی-امام-صادق-علیه-السلام-چگونه-بود؟ 1سلام و درود
تحقیقی دارم درمورد روش زندگی امام صادق علیه السلام.
ممنون میشم کمکم کنید.
در حد یک برگه آچار کافیه.
سپاس
سلام و درود
تحقیقی دارم درمورد روش زندگی امام صادق علیه السلام.
ممنون میشم کمکم کنید.
در حد یک برگه آچار کافیه.
سپاس
✳️ امام صادق«ع»؛ در یک کلام، هم مرد تشکیلات بود، و هم مرد علم و دانش.
امام صادق«ع» مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید؛ محفل درس امام صادق«ع» و میدان آموزشی که آن بزرگوار بهوجود آورد، هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بینظیر بود. همه حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی بهوسیله مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همه آنها را امام صادق«ع» به شکل درست بیان کرد و همین موجب شد دشمن از او احساس خطر کند.
اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق«ع» مشغول یک مبارزه دامنهدار و پیگیر بود؛ مبارزه برای قبضهکردن حکومت و قدرت و بهوجودآوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق«ع» زمینه را آماده میکرد تا بنیامیه را از بین ببرد و به جای آنها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد.
اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، «مرد تشکیلات» بودن امام صادق«ع» است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان به خود و از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام، از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود.
تشکیلات یعنی چه؟ یعنی اینکه وقتی امام صادق«ع» اراده میکند آنچه را که او میخواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم میگویند تا بدانند. یعنی از همهجا وجوهات و بودجه برای اداره مبارزه سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همه شهرها باشند، که مردم پیرو امام صادق«ع» به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آنحضرت بپرسند.
تکلیف سیاسی هم مثل تکلیف دینی واجبالاجراست. آنکسی که برای ما واجبالاطاعه و ولی امر است، فتوای مذهبی و اسلامیاش در باب نماز، زکات، روزه و بقیه واجبات، با فتوای سیاسیاش و فرمان سیاسیاش در زمینه جهاد، روابط سیاسی، روابط داخل کشور و همه مسائل یکسان است؛ همه واجبالاطاعه است.
سیدعلی_حسینی_خامنهای
کتاب انسان_۲۵۰ساله
صفحات ۲۶۲ و ۲۶۳