جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

چرا بیعت با پیامبر، به معنای بیعت با خداست ؟


0
0
10

سلام و درود

بنابر آیات ۱۰ و ۱۱ سوره مبارکه فتح ، بیعت با پیامبر، برابر با بیعت با خدا بیان شده است.

علت این امر چیست؟

آیا این مساله، شرک محسوب نمی گردد؟

تشکر

دینی دین
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
13.7k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

0

سلام و احترام

📖 آیات ۱۰ و ۱۱ سوره مبارکه فتح

←آیه دهم: «إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَنْ نَكَثَ فَإِنَّمَا يَنْكُثُ عَلَى نَفْسِهِ وَمَنْ أَوْفَى بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا»

←آیه یازدهم: «سَيَقُولُ لَكَ الْمُخَلَّفُونَ مِنَ الْأَعْرَابِ شَغَلَتْنَا أَمْوَالُنَا وَأَهْلُونَا فَاسْتَغْفِرْ لَنَا يَقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِمْ مَا لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ قُلْ فَمَنْ يَمْلِكُ لَكُمْ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا إِنْ أَرَادَ بِكُمْ ضَرًّا أَوْ أَرَادَ بِكُمْ نَفْعًا بَلْ كَانَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا»

• در جریان صلح حدیبیه، شایعه کشته شدن نماینده پیامبر(ص) منتشر شد و برخی آن را نشانه جنگ قریب‌الوقوع دانستند. مؤمنان، که بدون سلاح آمده بودند، ترسیدند. پیامبر(ص) در این شرایط از یارانش خواست تا با او بیعت کنند و بمانند. این بیعت، که به «بیعت رضوان» معروف شد، در شرایطی دشوار انجام گرفت.

🔍 این آیه سه اصل مهم درباره بیعت با پیامبر(ص) بیان می‌کند:

🔻 بیعت با رسول، بیعت با خداست: «إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ» نشان می‌دهد که بیعت با پیامبر(ص)، اطاعت از خداوند است، زیرا او نماینده الهی است و «يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ» تأکیدی بر حمایت الهی از این بیعت است.

🔻 بیعت‌شکنی به ضرر خود شخص است: «فَمَنْ نَكَثَ فَإِنَّمَا يَنْكُثُ عَلَى نَفْسِهِ» بیانگر آن است که نقض بیعت، زیان اخروی و دنیوی به خود فرد می‌رساند.

🔻 وفاداری به بیعت، اجر عظیم دارد: «فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا» وعده پاداش بزرگ الهی به کسانی است که به عهد خود با خدا و رسول وفادار می‌مانند.

❗️در آیه یازدهم توجیه و عذر تراشی بیعت شکنان جامانده از حرکت برای جنگ را بیان می کند آنان با بهانه‌هایی مانند مشغولیت به اموال و خانواده («شَغَلَتْنَا أَمْوَالُنَا وَأَهْلُونَا») از پیامبر(ص) طلب آمرزش کردند. اما خداوند افشا می‌کند که این بهانه‌ها صادقانه نیست: «يَقُولُونَ بِأَلْسِنَتِهِمْ مَا لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ».

💡خداوند به پیامبر(ص) دستور می‌دهد پاسخ دهد: «فَمَنْ يَمْلِكُ لَكُمْ مِنَ اللَّهِ شَيْئًا إِنْ أَرَادَ بِكُمْ ضَرًّا أَوْ أَرَادَ بِكُمْ نَفْعًا». هیچ‌کس نمی‌تواند در برابر اراده الهی مانع خیر یا شر شود. خداوند از نیت و اعمال همه آگاه است: «بَلْ كَانَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا».

این آیات نشان می‌دهند که بیعت با پیامبر(ص) و ولیّ خدا، تعهدی الهی است که وفاداری به آن، اجر عظیم و نقض آن، زیان به خود فرد می‌رساند. بهانه‌هایی مانند مشغولیت‌های دنیوی، توجیهی برای سرپیچی از اطاعت الهی نیست. مؤمن واقعی با اعتماد به خدا و رسول، از بهانه‌تراشی دوری می‌کند و می‌داند که خداوند از نیت‌ها و اعمال او آگاه است.

نگارنده: خانم لرستانی

جواب داده شده در ناشناس
Wow!!! امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری