جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

آیا پس از عذاب جهنم، گناهکاران وارد بهشت می شوند؟


0
0
7

اگر گناهکاران، پس از عذاب جهنم ، وارد بهشت شوند ، یعنی در نهایت همه ی انسان ها وارد بهشت می شوند...آیا چنین چیزی با عدالت خدا ، منافات ندارد؟

دینی دین
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
18.7k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

0

🔹 ۱.اصلِ عدالت و رحمت خدا

در آموزه‌های اسلامی، خداوند هم عادل است و هم رحیم.

عدالت او اقتضا دارد که هر کس نتیجهٔ اعمالش را ببیند:

«فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَیْراً یَرَهُ * وَ مَنْ یَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرّاً یَرَهُ» (زلزال 7–8)

یعنی هر کس به اندازهٔ ذره‌ای نیکی یا بدی کند، آن را خواهد دید.

اما رحمت خدا نیز بسیار گسترده است:

«وَرَحْمَتِی وَسِعَتْ كُلَّ شَیْءٍ» (اعراف 156)

یعنی رحمت من همه چیز را در بر گرفته است.

بنابراین، هم عذاب و هم بخشش در نظام الهی معنا دارد؛ عذاب برای عدل، و بخشش برای رحمت.

🔹 ۲.گروه‌های انسان‌ها از نگاه قرآن

قرآن کریم مردم را در آخرت به چند دسته تقسیم می‌کند:

مؤمنان راستین 👈 بهشت جاوید.

کافران لجوج و دشمنان خدا 👈جهنم جاوید.

گناهکاران مؤمن (اهل توحید اما خطاکار) 👈 وارد جهنم می‌شوند، اما پس از مدتی که به اندازهٔ گناهشان عذاب دیدند، به رحمت خدا وارد بهشت می‌شوند.

این نکته در آیات و روایات فراوان آمده است.

🔹 ۳.شواهد قرآنی و روایی

قرآن دربارهٔ برخی از اهل جهنم می‌فرماید:

«ثُمَّ نُنَجِّي الَّذِينَ اتَّقَوْا وَنَذَرُ الظَّالِمِينَ فِيهَا جِثِيًّا» (مریم 72)

یعنی: سپس پرهیزکاران را از آن (آتش) نجات می‌دهیم و ستمکاران را در آن خمیده رها می‌کنیم.

از این آیه فهمیده می‌شود که برخی وارد آتش می‌شوند، ولی نجات می‌یابند.

در حدیث نبوی نیز آمده است:

«یَخْرُجُ مِنَ النّارِ مَن کانَ فِی قَلبِهِ مِثقالُ ذَرَّةٍ مِن إیمان.» (صحیح بخاری، ج۸)

یعنی: از آتش بیرون می‌آید کسی که در دلش ذره‌ای ایمان باشد.

🔹 ۴.نتیجه: همه نه، ولی گروهی نجات می‌یابند

✅ کسانی که مؤمن‌اند ولی گناه کرده‌اند، ممکن است مدتی عذاب ببینند تا پاک شوند، و سپس به رحمت الهی وارد بهشت شوند.

❌ اما کسانی که کفر ورزیده‌اند، ظلم کرده‌اند، و آگاهانه در برابر حق ایستاده‌اند، قرآن به صراحت می‌گوید:

«إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا وَظَلَمُوا لَمْ يَكُنِ اللَّهُ لِيَغْفِرَ لَهُمْ وَلا لِيَهْدِيَهُمْ طَرِيقًا * إِلَّا طَرِيقَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا» (نساء 168–169)

یعنی: کسانی که کافر شدند و ستم کردند، خدا هرگز آنان را نمی‌آمرزد و راهی جز جهنم برایشان نیست؛ در آن جاودانه خواهند بود.

🔹 ۵.دیدگاه عارفان و اهل دل

برخی از عارفان (مثل ابن عربی، مولوی، و برخی از علمای شیعه مانند صدرالدین شیرازی) معتقد بودند که در نهایتِ نهایت، رحمت خدا ممکن است حتی جهنمیان را هم در بر گیرد، اما این دیدگاه بیشتر عرفانی و رمزی است، نه صریح قرآنی.

یعنی جهنم ممکن است برای برخی به صورت نوعی تزکیه و تطهیر روح باشد، تا پس از آن در مراتب رحمت قرار گیرند. ولی این نظر قطعی و عمومی نیست و میان علما اختلاف است.

.....................................................

🌷 خلاصهٔ مطلب:

خداوند در عین عدل، سراسر رحمت است. عذاب جهنم برای پاک‌سازی دل‌هاست، نه انتقام. اما تنها کسانی نجات می‌یابند که ریشهٔ ایمان و خیر در دلشان باقی مانده باشد.

https://eitaa.com/joinchat/1947009230C9bd5bf1023

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
18.7k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری