در مورد مسئله شما موارد عدیده ای مطرح است.
- آیا مدارک و شواهد موجودی مبتنی بر اثبات بی بند و باری های شوهرتان مبنی بر داشتن روابط نا مشروع موجود است؟
- آیا شوهر شما مهریه ضمن عقد شما را تمام و کمال پرداخت کرده است؟
- آیا قبل از ارتکاب شوهرتان به کارهای قبیح، قصوراتی از جانب شما در قبال ایشان اتفاق افتاده است؟
پس از روشن شدن موارد فوق، بهتر می شود حکم قاضی را تخمین زد. ببنید به طور کلی زمانی زن می تواند از تمکین دادن به شوهرش خودداری کند که طبق حق حبس، مهریه اون پرداخت نشده باشد.
ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی حکایت دارد: زن می تواند تا مهریه او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود. یکی از مظاهر بارز قاعده «عدل و انصاف» حق حبس زن است. در عقود معوض هر یک از طرفین بعد از ختم عقد حق دارد مالی را که به طرف منتقل کرده به او تسلیم نکند تا طرف هم متقابلا حاضر به تسلیم شود به طوری که در آن واحد (یدابه ید) تسلیم و تسلم به عمل آید. (۱) در ادبیات حقوقی به این امکان امتناع از انجام تعهد تا ایفای تعهد طرف مقابل در عقود معاوضی «حق حبس زن»می گویند.
از طرفی در صورتی که بی کفایتی شوهرتان قابل اثبات باشد، یا حین امضای عقدنامه، ذکر شده باشد که حق طلاق (فقط) با مرد نیست، در این صورت شما نیز میتوانید درخواست طلاق خود را ارائه کنید و به تبع پس از طلاق، هیچ حقی به منظور ایفا وظایف شما در قبال شوهرتان (اعم از تمکین) بر گردن شما نخواهد بود.