جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
لطفا در ایجاد سرویس های جدید لام تا کام همراه ما باشید. شرکت در نظرسنجی
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

نون تاکید در عربی


1
1
14284

با سلام، لطفا در مورد انواع ن تاکید توضیح بدید و یک فعل رو هم با ن تاکید ثقیله و خفیفه برای مثال صرف کنید، ضمنا در مورد تفاوت معنایی این دو هم توضیح بدید که در فارسی ما چطور شدت تاکید رو نشون میدیم؟ آیا در فارسی هردو موکد معنی میشن؟ اگه اینطوره شدتش رو از کجا بفهمیم؟ کلا چه نکاتی از ن تاکید باید دونست؟ با تشکر.

زبان شناسی ادبیات ترجمه عربی
سوال شده در حسین امیدی
237 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

5

سلام بر شما پوینده ی راه عربی...

در زبان عربی، - خصوصا در لغت قرآن - برای تاکید بر انجام کاری، از نون تاکید استفاده می شود. نون تاکید، فقط می تواند به افعال مضارع و افعال امر و افعال نهی اضافه گردد. و در هیچ اسمی یا حرفی و یا فعل ماضی و غیره، کاربرد ندارد.

انواع نون تاکید:

1. نون تاکید خفیفه : ن ساکن

2. نون تاکید ثقیله : نَّ مشدد و مفتوح

نکته) نون تاکید (خفیفه یا ثقیله)، به آخر افعال مضارع و امر و نهی اضافه می شود.

نکته) معمولا هرگاه آخر فعلی نون تاکید بیاید، اول آن فعل «لَ تاکیدی» هم می آید. اگرچه که آمدن آن الزامی نیست.

نکته) فعل مضارع، به خودی خود، معرب است. اما اگر نون تاکید بر آن بیاید، مبنی می شود. (به جز افعال خمسه: صیغه هایی که مختوم به نون اعراب هستند. شامل:صیغه های مثنی، جمع مذکر غایب و مخاطب، مفرد مونث مخاطب)

نکته) هنگام صرف فعل، با نون تاکید، در حرکات و برخی حروف افعال، تغییراتی ایجاد می گردد.

به عنوان مثال، فعل یَذهَبُ را در 14 صیغه، با نون تاکید ثقیله صرف می کنیم. (به تغییرات ایجاد شده دقت فرمایید.)

  1. هو یَذهَبُ ----- لَیَذهَبَنَّ (با آمدن نون تاکید،ضمه ی آخر فعل مضارع، تبدیل به فتحه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  2. هما یَذهَبَانِ ----- لَیَذهَبَانِّ (نون تاکید، به جای فتحه، کسره می گردد.چون خود فعل مضارع مختوم به نِ است.)

  3. هُم یَذهَبُونَ ----- لَیَذهَبُنَّ (با آمدن نون تاکید، واو که ضمیر فاعلی است، تبدیل به ضمه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  4. هی تَذهَبُ ----- لَتَذهَبَنَّ (با آمدن نون تاکید،ضمه ی آخر فعل مضارع، تبدیل به فتحه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  5. هما تَذهَبَانِ ----- لَتَذهَبَانِّ (نون تاکید، به جای فتحه، کسره می گردد.چون خود فعل مضارع مختوم به نِ است.)

  6. هم یَذهَبنَ ----- لَیَذهَبنَانِّ (در این صیغه، چون نون خود فعل مضارع، مبنی است، پس حذف نمی گردد و جهت راحتی تلفظ، پس از آن، الف زایدی می آید، سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  7. انتَ تَذهَبُ ----- لَتَذهَبَنَّ (با آمدن نون تاکید،ضمه ی آخر فعل مضارع، تبدیل به فتحه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  8. انتما تَذهَبَانِ ----- لَتَذهَبَانِّ (نون تاکید، به جای فتحه، کسره می گردد.چون خود فعل مضارع مختوم به نِ است.)

  9. تَذهَبُونَ ----- لَتَذهَبُنَّ (با آمدن نون تاکید، واو که ضمیر فاعلی است، تبدیل به ضمه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  10. تَذهَبینَ ----- لَتَذهَبِنَّ (با آمدن نون تاکید، ی که ضمیر فاعلی است، تبدیل به کسره می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  11. تَذهَبَانِ ----- لَتَذهَبَانِّ (نون تاکید، به جای فتحه، کسره می گردد.چون خود فعل مضارع مختوم به نِ است.)

  12. تَذهَبنَ ----- لَتَذهَبنَانِّ (در این صیغه، چون نون خود فعل مضارع، مبنی است، پس حذف نمی گردد و جهت راحتی تلفظ، پس از آن، الف زایدی می آید، سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  13. أَذهَبُ ----- لَأذهَبَنَّ (با آمدن نون تاکید،ضمه ی آخر فعل مضارع، تبدیل به فتحه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

  14. نَذهَبُ ----- لَنَذهَبَنَّ (با آمدن نون تاکید،ضمه ی آخر فعل مضارع، تبدیل به فتحه می شود.سپس نَّ به آن اضافه می گردد.)

***** در صیغه های صرف شده، اگر دقت کنید، می یابید که نون مضارعه، از آخر افعال مضارع حذف گردیده است، و به جای آن، نون تاکید ثقیله آمده است.

نکات نون تاکید خفیفه:

این نون ساکن تاکید، فقط به صیغه هایی از فعل مضارع یا امر وصل می گردد که آخرشان نون مضارعه نباشد. یعنی مختوم به نون نباشند.

مثال) یَذهَبُ (فعل مضارع) ----- لَیَذهَبُن

مثال) إِذهَبا (فعل امر) ----- لَإذهَبَان

مثال) یَذهَبَانِ ---- چون مختوم به نون است، نمی توان نون تاکید خفیفه را به آن افزود.

_ چگونه افعالی را که نون تاکید دارند، ترجمه کنیم؟

این افعال باید با کلمات تاکیدی ترجمه شوند. شامل: قطعا، حتما، بی شک، به درستی که، و ... . حال اگر نون تاکید ثقیله باشد، علاوه بر این لغات تاکیدی، به ترجمه باید لغتِ تاکیدِ موکدِ (باید) را نیز بیفزاییم.

ویرایش شده در 3 سال قبل
جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
12.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی