جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

اگر مجتهد مسجدی به سفر رود، آیا می تواند برگزاری نماز جماعت را توسط دیگری، تحریم کند؟


0
0
7

سلام و درود

لطفأ با دلیل قانون اسلامی پاسخ دهید که:

اگر امام جماعت مسجدی، حضور در مسجد و اقامه ی نماز جماعت، برایش مقدور نباشد، مثلا به سفر رود، آیا می تواند برگزاری نماز جماعت را توسط فردی دیگر، حرام اعلام کند؟

یا حتی ترک نماز جماعت را در دوره ی غیابش، ثواب اعلام کند؟

سپاس

دینی دین
سوال شده در سروش سرابی
454 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

0

سلام و عرض ادب

آنچه معقول به نظر می رسد این هست که فتوای او اعتبار ندارد. چون احکام نماز جماعت روشن است و طبق سلیقه شخصی او قابل تغییر نیست. بلکه خود امام جماعت هم باید مطیع احکام اسلام باشد.

در اسلام ، خواندن نماز جماعت و امامت آن، واجب کفایی است و به عهده شخص خاصی در مسجد خاصی نیست.

حتی شخصی نذر کرده بود اگر فلان کار را ترک نکند تا یه مدت نماز جماعت شرکت نکند. حکمش را که پرسید، امام جماعت گفت این نذر اعتبار ندارد.

...........................................

آن چیزی که در ذهن بعضی از متدینین ما در مساجد راجع به عدم جواز امامت امام غیر راتب است و معنای آن را خوب متوجه نشده اند ، عدم جواز مزاحمت با امام راتب است نه عدم جواز اقامه جماعت در غیاب امام راتب یا بدون اجازه او .

 طبق ظاهر فتاوا حرمت تکلیفی مد نظر است نه حرمت وضعی. یعنی بر فرض مخالفت ، نماز جماعت امام غیر راتب و مامومین صحیح است.

حتی عدم جواز تکلیفی هم بنا بر احتیاط وجوبی است نه فتوا.

به عبارتی روان تر؛

برخی از مردم فکر میکنند که هیچ کس غیر از امام جماعتی که همیشه در مسجد امامت می‌کند نباید کسی امامت کند حتی در زمانی که غایب باشد. اما این ذهنیت ناشی از احکام امام راتب ( کسی که همیشه در مسجدی امامت می‌کند ) است.

یکی از احکام امام راتب این است که کسی نباید در زمان حضور و امامتش بر او مقدم شده و امامت کند ( عدم مزاحمت )

بنابراین موضوع عدم مزاحمت است پس جایز نبودن امامت سایرین در زمان غیبت امام راتب اساسا از موضوع خارج است و این همان برداشت اشتباه متدینین است.

علاوه بر اینکه حرام بودن مزاحمت با امام راتب حرمت تکلیفی است نه وضعی یعنی حتی در صورت مزاحمت و مقدم شدن بر امام راتب ، فقط گناه شرعی صورت گرفته ولی نماز جماعت سایرین صحیح است.

نویسندگان: آقای علی روشندل و آقای علی نظرزاده

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
13.8k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری