جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
لطفا در ایجاد سرویس های جدید لام تا کام همراه ما باشید. شرکت در نظرسنجی
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

معنا و مفهوم یک بیت از غزل ۵۱۹ سعدی


1
0
2695

به چه دیر ماندی ای صبح که جان من برآمد بزه کردی و نکردند مؤذنان ثوابی

دوستان هنگام خوانش این غزل از سعدی همیشه این بیت برایم کمی گنگ بوده، مثلا معنای واژگانی نظیر "بزه" و این که "چرا صبح دیر مانده است؟" را به درستی متوجه نمی شوم.

زبان شناسی شعر-و-ادبیات فارسی
سوال شده در amir hosein riazi
68 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

2 جواب

1

سعدی در مصرع اول:

به چه دیر ماندی ای صبح که جان من برآمد

از بیان «چرا ای صبح درنگ کردی و نیامدی تا جان من به لب رسید» مضمون کلیش به این شکل هست که شاعر داره به یک شبی که گذر زمان درش طولانی احساس میشه اشاره میکنه و تا حدی هم حال و هوای شبی تلخ و همراه با فکر و خیال رو به تصویر میکشه.

برای اکثر ما بارها پیش اومده که بی خواب میشیم و فکر و خیال های گوناگونی توی ذهنمون میاد و باعث میشه که شب و خواب خوبی رو تجربه نکنیم. بطوری که نه خواب به چشمون میاد و به خاطر اینکه شب هست میتونیم کار مفیدی انجام بدیم و صرفا گذر زمان رو با سختی و نا آرامی سپری می کنیم.

در ادامه هم شاعر در مصرع دوم میگه:

بزه کردی و نکردند مؤذنان ثوابی

در مصرع فوق، بزه کردی به معنی گناه کردی هستش؛ چرا که دیر آمدن تو (الان «صبح» مورد خطاب هست) باعث بروز گناه نیز شده است و آن این است که از اونجایی که وقتی صبح میشه موذن اذان میگه، پس با نیومدن صبح موذن هم اذانی نگفته تا بعد از اون افراد به عمل نیکی بپردازن. پس بطور کلی داره میگه که ای صبح، تو با نیامدنت هم باعث شدی که من شب سخت و پر خیالی داشته باشم هم اینه عدم اومدن تو باعث شده که اذان هم گفته نشه و به مراتب کار نیکی هم صورت نگرفته.

مفهوم کلی شعر فوق داره به دوران راکتی اشاره میکنه که همچون مردابی که لجن داره اون رو پر میکنه و هیچ کس هیچ اقدامی برای نجات، آزادی و سرسبز شدن اونجا نمیکن.

جواب داده شده در باران عزیزالسادات

500 کاراکتر باقی مانده


0

مشغول چه کار بودی و دیر کردی ای صبح که از دیر آمدنت به جان دادن رسیده ام چون تو گناه کردی (اشاره به دی آمدن صبح) پس موذنان هم از گفتن اذان ثوابی نبردند

سرکار خانم باران به خوبی شرح نوشته اند ولی من هم دوست داشتم چیزی بنویسم اصولا اوقات فراق از بی دوست ماندن به شب میماند و برای عاشق مهم نیست که آنچه دیگران شب و روز مینامند چگونه طی میشود آن چیز که مهم است اینست که گاه فراق شبی است بی صبح ....

جواب داده شده در Rasul Teimury
1 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی