جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
مجله موفقیت عرشیانی ها رو بخون و نظربده تا تو هم برنده بشی لینک ثبت نام
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

فال در اسلام و تفاوت آن با استخاره


1
0
3554

آیا فال زدن از نظر اسلام صحت دارد؟ اسلام چه فال هایی را قبول دارد؟ فال حافظ، فال درخت، فال قهوه و ... . تفاوت فال با استخاره چیست؟

دینی دین
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
10.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

3

خداوند متعال در قرآن کریم موضوعی با عنوان "فال" مطرح نکرده است. اما در روایات پیرامون "فال" احادیث معتبری به چشم می خورد.

"فال" در روایات وارده به معنای "القاء امر مثبت و شگون است و نه به معنای پیشگویی از آینده."

از این رو در سخنان معصومان ع ، اعتقاد به فال نیک سفارش شده است. که اگر خرافات بود، هرگز بدان سفارش نمی کردند. اسلام به فال نیک زدن، سفارش می کند تا انرژی مثبت کاینات برای تحقق آن امر نیک جمع گردد. و به موازات آن، از فال بد زدن، نهی می کند.

پیامبر اکرم ص در مکارم الاخلاق ، ص ۳۵۰ فرمودند: تفال نیک را دوست دارم و فال بد بیزارم. و امام علی ع در حکمت ۴۰۰ نهج البلاغه فرمودند:فال نیک زدن حق است.

البته باید توجه داشت که عاقبت همه ی امور انسان (شکست یا پیروزی) به دست خداوند است. و از انسان جز حرکتی و تلاشی و توکلی کاری برنمی آید. لکن، وقتی پیشوایان دین انسان را به تفأل نیک زدن، دعوت می کنند، به این معنا است که به پیروز شدن امید ببندیم و چون خدا انسان امیدوار را دوست دارد و دست رد به سینه اش نمی زند، پس پیروزی را برایش رقم می زند.

امروزه فال گیری های مختلفی در جامعه ظهور یافته است: فال تاروت، فال ددرخت، فال قهوه، فال درصد عشق، فال عطسه و... بنابر نظر مراجع تقلید ، هر فالی که پیشگویی از آینده کند، حرام است.

اما از روزگاران کهن فال حافظ رواج داشته است. شاید بدان جهت باشد که فال حافظ برگرفته از کلام قرآن است. و حاوی مضامین متعددی می باشد.

برخی نیز مستقیما بع قرآن تفال می زنند. که البته این کار با استخاره فرق دارد؛

استخاره را زمانی می گیرند که انسان پس از تفکر و تحقیق و تلاش و توکل و مشورت کافی باز هم بر سر دو راهی باقی بماند. پس با مراجعه به علما در زمان مناسب از خدا طلب خیر می کند.و راه مستقیم را می یابد. و در روایات هم به آن سفارش شده است.

اما انسان موقعی تفال به قرآن می زند که طلب بشارتی از وقایع آینده یا امر پیش رویش باشد. پس نیت می کند و قرآن را باز می کند. و آن را با خواسته ی خود تطبیق می دهد.و این امر بنابر روایات صحیح است.

در مجموع تفال به قرآن یا حافظ یا مثنوی یا هر فال دیگری زمانی سندیت دینی دارد که:

۱. به آن فال با نیت پیشگویی از وقایع آینده نگاه نکنیم.

۲. فال بد به هیچ عنوان معتبر نیست.

۳. تفال به هریک از فال ها از جهت فال نیک زدن باشد. پس به اعتبار فال نیک، خوب است. پیامبر ص فرمودند: تفالوا بالخیر تجدوه: فال نیک بزنید تا نیکشان پیشتان آید. (حافظه نامه ی بهاالدین خرم شاهی، صص ۳۳۳۲_۳۷۵)

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
10.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


وب سایت لام تا کام جهت نمایش استاندارد و کاربردی در تمامی نمایشگر ها بهینه شده است.

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی