ضمن سپاس بابت ویرایش سوالتون و افزودن جزیئات موارد خواسته شده به آن، عرض به خدمت شما که اکثر مواردی که در سوالتان ذکر کردید، اعم از تعداد محدود دوستانتان (ولی صمیمی بودن با آنها) و یا انجام واجبات دینی بدون حضور قلب کافی، یا عصبی و زود رنج بودن شما و .. همه مواردی هستن که هارمونی کاملی دارند و به شکلی دارن فردی رو به تصویر میکشن که در دوره جوانی هست (به همراه بحران های این دوره سنی) و همچنین تحت فشاراتی مثل کنکور و مشکلات خانوادش هست.
ببینید دوست عزیز، در علم روانشناسی، زمانی که فردی حتی به خودکشی فکر میکنه، یا اون را با اطرافیانش مطرح میکنه، مواکدا بهش توصیه میشه که هرچه زودتر به یک روانشناس مراجعه کنه و مشکلاتش رو با ایشون در میون بگذاره. چرا که فکر به خودکشی یا تمایل به مشاهده این قسم ویدیوها نمایانگر یک ضعف و شکست دورن فردی هست که اگر بهش توجه نشه باعث سرخوردگی فرد و گاها عواقب جبران ناپذیری خواهد شد. پس بنده نیز قویا توصیه میکنم که هرچه زودتر به یک پزشک روانشناس (یا مشاور خانواده) مراجعه کنید.
اینکه در چنین وضعیت روحی و فشاراتی که متحمل آن هستید، همواره پایبند به اعتقاداتتون هستید بسی ارزشمند هست. بنده منکر چالش ها و اغتشاش های ذهنی شما و خانواده محترمتون نیستم و کاملا شما رو درک میکنم. مواردی که بنده به منظور بهتر مدیریت کردن وضعیت فعلی شما پیشنهاد میکنم:
1. ساختارمند کردن ذهنتان توسط برنامه ریزی کردن (و کنترل مداوم آن)
همانگونه که ذکر کردید، دغدغه امتحان ها و مخصوصا کنکور شما از جمله مواردیست که به فشارات روزمره شما می افزاید. نادیده گرفتن آن و به گفته شما «آماده نشدن برای آن ها» باعث می شود تا این فشار رفته رفته بر شما بیشتر شود. بهتر آن است که ساعاتی را برای نظم دادن به این فضای درهم و آشفته استرسزا اختصاص دهید. شما قادر به عبور از این امتحان سرنوشت ساز زندگی خود هستید و صرفا کافیست که برای آن برنامه ریزی کنید.
شایان ذکر است که برنامه ریزی شما میتواند خیلی کوتاه و شامل چند مورد از دروسی که قصد سرمایه گذاری بر روی آن ها را دارید به همراه یک زمانبندی مطالعاتی مختصر برای آن ها باشد. در طرح این برنامه ریزی جدی باشید و از کم شروع کنید. این را بدانید که همیشه فرصت برای بهبود و تکمیل یک برنامه وجود دارد. همچنین کنترل و پایبندی به برنامه ای که میریزید بسیار حائز اهمیت است.
2. مثبت بیاندیشید
در این برهه زندگی، معمولا آقایان با چالش های فکری مواجه خواهند شد. این علاوه بر دغدغه های روزمره و زندگی شخصی شماست. سعی کنید در چالش های ذهنی خود اعم از «چرا های گلایه وار» کندوکاو کنید. به خودتان اجازه دهید که با مسائل روبرو شوند و پر قدرت کمبودهای زندگی خود را بشناسید و در برابر آن ها باستید. نباید از هیچ چالشی فرار کنید. آری، تمام افراد در سن و سال شما، مشکلات خانوادگی شما را ندارند، و این به نوعی میتواند گلایه وار (از خدا و این جهان) در ذهن شما مطرح گردد، از آن فرار نکنید، به قدرتی که دارید بیاندیشید و مدیریت این چالش را مثبت در نظر بگیرید. شما قطعا قادر به حل و مدیریت چالش های زندگی خود و خانواده تان هستید. این جمله شعاری نیست، برای فردی که قدرت نوشتن و انتشار مشکلات خود را دارد (حتی به منظور راهنمایی و کمک گرفتن از دیگران)، مدیریت آن نیز ممکن خواهد بود.
3. در روابط خانواده خود صمیمیت ایجاد کنید
عموما پس از افشای مواردی چون خیانت یا .. در یک خانواده، سکان آرامش و روابط خانواده خدشه دار می شود. بنده در این لحظه قصد ندارم که از شما بخواهم که از پدرتان متنفر نباشید، ولی از شما میخواهم که سعی بر ایجاد روابط همراه با آرامش بین سایر افراد خانواده خود اعم از مادر و خواهر خود باشید. این که ذکر کردید خواهر کوچکتر و مادر خود را دوست دارید بسی جای خوشحالی دارد و این بدان منظور است که شما قطعا توانا به خوشحال کردن آنها هستید.
فکر کنید و سعی کنید اموراتی که باعث خوشحالی خانواده 3 نفره شما می شوند را انجام دهید. در حال حاضر قوی ترین فرد خانواده شما، شما هستید. به اصطلاح مرد خانواده شما هستید. سعی کنید حس تکیه گاه بودن شما را در مادر و خواهر خود ایجاد کنید. این حس آنها به شما، برای بهبود حال خود شما و مدیریت بهتر امور زندگیتان نیز موثر خواهد بود.
4. از کارهایی که بار مفنی دارند، دوری کنید
تماشای ویدیوهای خودکشی، شکنجه یا حتی پورن از جمله مواردیست که به شدت برای ذهن شما در این شرایط مضر است. بنده قصد ندارم در این پاسخ روش های ترک خود ارضایی یا روش های مقابله با تمایل تماشای شکنجه را تشریح کنم، صرفا قصد دارم ذکر کنم که پرداختن به این موضوعات - از آنجایی که در ناخودآگاه شما بار منفی ایجاد میکند - بسیار زیان بار است. پس دوری از انها را در دستور کار خود قرار دهید.
به امید رسیدن به آرامش و پیشرفت در زندگی شما، ان شالله.