ترجمه در کدام کشورهای جهان «زن بودن» بهتر است؟ به انگلیسی
https://lamtakam.com/qanda/5223/ترجمه-در-کدام-کشورهای-جهان-زن-بودن-بهتر-است؟-به-انگلیسی 1میشه این متن درباره زنان رو به انگلیسی برام ترجمه کنید:
در کدام کشورهای جهان «زن بودن» بهتر است؟
در تحقیقاتی که با همکاری موسسه تحقیقات صلح اسلو و مؤسسه زنان دانشگاه جورجتاون با عنوان «شاخص زنان، صلح و امنیت در سال ۲۰۲۳» تهیه و گزارش آن روز سهشنبه منتشر شد، کشورهای جهان بر اساس وضعیت زنان در آنجا دستهبندی شدند که در ادامه به وضعیت برخی از کشورها از جمله ایران و افغانستان نگاهی میاندازیم.
بررسی این گزارش نشان میدهد که بهترین کشورهای جهان برای «زن بودن» عمدتا در قاره اروپا قرار دارند؛ اگرچه در این قاره نیز تفاوتهای قابل توجهی میان مناطق مختلف آن وجود دارد.
این تحقیق همچنین نشان داد که جوامعی که زنان در آن وضعیت بهتری دارند، جوامعی صلح آمیزتر، دموکراتیکتر و مرفهتر از دیگر کشورها و همچنین آمادهتر برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی هستند.
پژوهشگران این تحقیق همزمان با انتشار این گزارش، با اشاره به افزایش اقتدارگرایی، آوارگی جمعی، درگیریهای مسلحانه ویرانگر و پیامدهای بیماری کووید۱۹ هشدار دادند که این مشکلات موقعیت زنان را نیز تضعیف میکند و تهدیداتی جدی برای عقب انداختن چندین دهه پیشرفت در کشورها است.
پژوهشگران این تحقیق اقدام به جمعآوری و بررسی دادههای ۱۷۷ کشور در جهان کردهاند و برای این کار نیز در مجموع ۱۳ شاخص را در نظر داشتند که طیف وسیعی از موضوعات از قوانین آموزشی و استخدامی گرفته تا وضعیت امنیت و خشونت در کشورها را شامل میشد.
در جدول رتبهبندی گزارش امسال، نام ۴۴ کشور اروپایی از جمله کشورهای مستقر در منطقه بالکان و منطقه قفقاز دیده میشوند و تحقیقات این گروه نشان داده که ۹ کشور از ۱۰ کشور برتر جهان برای «زن بودن» نیز در اروپا قرار دارند.
در این رتبهبندی، دانمارک در صدر قرار دارد (رتبه ۱) و در مقابل، در پایینترین نقطه جدول نیز افغانستان با رتبه ۱۷۷ و کمی بالاتر از آن عراق با رتبه ۱۶۸ دیده میشود.
بر اساس این رتبهبندی ۱۰ کشور برتر جهان برای زنان به ترتیب عبارتند از: دانمارک، سوئیس، سوئد، فنلاند، لوکزامبورگ، ایسلند، نروژ، اتریش، هلند و درنهایت نیوزیلند.
۱۰ کشوری نیز که در قعر جدول قرار دارند، به ترتیب عبارتند از: عراق، سومالی، اسواتینی (جنوب آفریقا)، سوریه، بروندی، سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری آفریقای مرکزی، یمن و درنهایت افغانستان.
در این جدول، رتبه استرالیا در میان ۱۷۷ کشور ۱۱، رتبه بلژیک ۱۲، رتبه کانادا ۱۷، رتبه آلمان ۲۱، رتبه امارات عربی متحده ۲۲ و رتبه فرانسه ۲۴ است.
روسیه در این جدول رتبه ۵۶، ترکیه رتبه ۹۹ و ایران نیز رتبه ۱۴۰ را دارد.
وضعیت کشورهای اروپایی
در بخش کشورهای اروپایی، اوکراین آخرین رتبه (۴۱) را دارد و موسسه تحقیقات صلح اسلو در بیانیهای به یورونیوز توضیح داده است که دلیل رتبه پایین اوکراین، وضعیت امنیتی بسیار پایین این کشور با توجه به حملات روسیه در مقایسه با دیگرکشورهای اروپایی بوده که نهتنها جان زنان را به خطر انداخته بلکه منجر به افزایش تهدیدها و خشونتها علیه زنان شده است.
پس از اوکراین، بدترین کشورهای اروپایی برای «زن بودن» به ترتیب کوزوو و آذربایجان هستند.
به گفته موسسه تحقیقات صلح اسلو، دلیل امتیاز پایین کوزوو در این جدول، نتایج ضعیف تحصیلی و شغلی برای زنان همچنین «سطح بسیار بالای» مرگ و میر مادران است.
در آذربایجان نیز تبعیضی که میان دختران و پسران وجود دارد و اهمیتی که خانوادهها به داشتن فرزند پسر میدهند، منجر به افت رتبه این کشور در میان کشورهای اروپایی شده است.
منطقه اسکاندیناوری در صدر
اگر نگاهی به «شاخص زنان، صلح و امنیت» در مناطق مختلف اروپا بیندازیم نیز درمییابیم که کشورهای منطقه اسکاندیناوی، بار دیگر بهترین کشورها برای «زن بودن» هستند و در جدول رتبه بالایی دارند.
این منطقه امتیاز ۰.۹۲۵ از ۱ را کسب کرده است.
بدترین منطقه برای «زن بودن» در اروپا نیز منطقه قفقاز (شامل کشورهای گرجستان، ارمنستان و آذربایجان) است و پس از این منطقه، بالکان و اروپای شرقی در رتبههای دوم و سوم بدترین مناطق اروپا برای زنان قرار دارند.
النا اورتیز، مدیر این گروه تحقیقاتی، جدول رتبهبندی کشورها بر اساس شاخص زنان، صلح و امنیت (WPS) را ابزار ارزشمندی برای کسانی میداند که روی مسائل زنان، صلح و امنیت کار میکنند.
او میگوید: «این جدول به سیاستگذاران کمک میکند تا دریابند منابع را باید به چه بخشهایی اختصاص دهند و کنشگران نیز با اتکاء به این جدول میتوانند از دولتها به خاطر وعدههایی که درباره ارتقای جایگاه زنان دادهاند، پاسخ بخواهند.»