جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
کد تخفیف اسنپ تاکسی با 50% تخفیف! دریافت کد
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

آیا سجده پایان زیارت عاشورا، « سجده واجب» است؟


2
0
127

می دانیم که لازمه ی خواندن سوره های سجده واجب دار، پاک بودن انسان است.

سوال این است که: آیا کسی که عذر شرعی دارد، می تواند سجده آخر زیارت عاشورا را به جای اورد؟

به عبارت دیگر ، آیا آن سجده در پایان زیارت عاشورا ، واجب است یا مستحب؟

دینی دین
ویرایش شده در 3 ماه قبل
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
10.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده

1 جواب

2

برخی سوره ها در قرآن کریم، سجده واجب دارند و برخی سجده ی مستحب.

که واجب یا مستحب بودن آن سجده ها، در کنار آیات در قرآن ، مشخص شده اند.

سجده های مستحب را بهتر است پس از قرائت آن ایه، به جای اوریم. و اگر سجده مستحب را به جای نیاوریم ، اشکالی ندارد و گناهی را مرتکب نشده ایم.

یعنی به سجده رویم و ذکر سبحان الله را سه مرتبه بیان کنیم. و لازم نیست که حتما وضو داشته باشیم یا پاک باشیم یا رو به قبله باشیم.

اما سجده های واجب را حتما باید به جای اوریم . وضو نداشتن و رو به قبله نبودن، در به جای اوردن سجده ی واجب، بلامانع است. اما حتما انسان باید پاک باشد و عذرشرعی ( جنابت، نفاس، حیض) نداشته باشد.

نکته. اگر انسان در خیابان یا هرجایی، صوت قرایت آیه ای را که سجده واجب دارد , بشنود، سجده بر او واجب نمی شود.

نکته. اگر انسان، فراموش کرد سجده واجب را به جای اورد, یا شرایط سجده را در همان لحظه , یعنی به هنگام قرائت آن ایه نداشت، بر او واجب است ، هروقت که یادش آمد یا شرایطش مهیا شد، سجده را به جای آورد.

نکته. فقط هنگام خواندن آیه ای که سجده واجب دارد، باید سجده کنیم و اگر سایر آیات از سوره ی سجده دار را بخوانیم، سجده واجب نمی شود.

نکته. برخی مراجع تقلید نظر بر این دارند که: شخصی که عذرشرعی دارد، نباید فقط آیه ی سجده دار را بخواند. و برخی می گویند: بنابر احتیاط واجب ، بهتر است که شخص ناپاک، کل سوره ی سجده دار را نخواند.

نکته. سوره هایی که سجده واجب دارند، عبارتند از: سجده، علق، فصلت، نجم.

..........................................................

حال آنکه:

سجده پایانی زیارت عاشورا ، سجده مستحب است. بنابراین ، انجام ان، اختیاری است. و هر شخصی، حتی با داشتن عذر شرعی ، می تواند , آن سجده را به جای آورد. و گناهی بر او مترتب نیست.

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
10.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی