سلام و درود....
1. تفاوت دو جمله ی «اللهم عجل لولیک الفرج» و «عجل اللهم الفرج»:
***** در جمله ی اول، با به کار بردن مستقیم واژه ی «ولیّ : سرپرست»، معلوم می گردد که این جمله ی دعایی، به طور خاص، بر ظهور شخص حضرت مهدی عج اشاره دارد.
***** اما در جمله ی دوم، که باز هم جمله ای دعایی است، دعا کننده از خدا می خواهد که امور سخت و پیچیده و دشوار را برای او ، هرچه سریعتر، آسان گرداند. و در مشکلاتش گشایشی بی وقفه قرار دهد. پس مفهومی عام دارد و صرفا بر ظهور حضرت مهدی عج، دلالت نمی کند. اما از آنجایی که به عقیده ی شیعیان، با ظهور حضرت مهدی عج، عالم گلستان می گردد و کل مشکلات هموار می شوند، برخی مفسران، مفهوم این جمله را هم بر ظهور حضرت مهدی اطلاق می کنند.
2. معنای عبارت « عجّل اللهم الفرج ماهَمنی هالحال تصلحه عجّل اللهم الفرج لخاطر ضَعَن شال ویه جَرحه »:
***** این عبارت، عبارتی عامیانه (لهجه) است که معنای آن را از طریق فرهنگ لغت فصیح نمی توان پیدا کرد. بلکه می توانید با مراجعه به اشخاص عرب زبان اهواز یا شوش و یا عراق و مصر و لبنان، معنای آن را بیابید. البته نرم افزاری با عنوان (معجم المعانی) هست که مجموعه لغات لهجه ی عربی را به فارسی ترجمه نموده است. می توانید از آن استفاده نمایید.
***** اما مفهوم کلی جمله ی مذکور، تا جایی که بنده اطلاع دارم، چنین است: خدایا در فرستادن گشایش درمورد آنچه که ما را غمگین ساختع، تعجیل کن، تا حال ما خوب شود. با از بین رفتن کینه و زخم در قلب ها.
3. راه پیدا کردن معنای لغات فصیح عربی از فرهنگ لغات:
***** ابتدا باید ریشه ی سه حرفی آن کلمه را بیابید و طبق آن، در حروف الفبا در فرهنگ لغت، در جست و جوی معنای آن واژه باشید.
***** برای توضیحات بیشتر، به «روش استفاده از فرهنگ لغت » مراجعه بفرمایید.