جستجو در بخش : سوال جواب منابع اسلامی لغت نامه ها قوانین و مصوبات نقل قل ها
×

فرم ورود

ورود با گوگل ورود با گوگل ورود با تلگرام ورود با تلگرام
رمز عبور را فراموش کرده ام عضو نیستم، می خواهم عضو شوم
×

×

آدرس بخش انتخاب شده


جهت کپی کردن میتوانید از دکمه های Ctrl + C استفاده کنید
رویداد ها - امتیازات
در حال بارگذاری
×

رویداد ها - امتیازات

برای بررسی عملکرد فعالیت و امتیازات خود باید در وب سایت وارد باشید. در صورت عضویت از بخش بالای صفحه وارد شوید، در غیر این صورت از دکمه پایین، مستقیم به صفحه ثبت نام وارد شوید.

×
×
لطفا در ایجاد سرویس های جدید لام تا کام همراه ما باشید. شرکت در نظرسنجی
×

دلیل درخواست بستن پست

کلیه پست هایی که جنبه تبلیغاتی داشته، محتوای اسپم و بی مفهوم در این دسته قرار میگیرند. همچنین پست هایی که به منظور گرفتن بک لینک درج می شوند شامل این مورد هستند.
حاوی مفاهیم غیر اخلاقی، سیاسی و یا توهین آمیز. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی نیاز به بررسی و یا حذف شدن دارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی با عدم جزئیات کافی و مورد نیاز. کلیه پست هایی که منظور نویسنده به وضوح مشخص نیست و نیازمند توضیحات و جزئیات بیشتر می باشند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی بی ربط با موضوعیت سرفصل کلی. کلیه پست هایی که از منظر مفهوم و مضمون ارتباطی با عنوان اصلی سوال ندارند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی دلخواه و بر پایه سلیقه. کلیه پست هایی که یک پاسخ مشخص ندارند و متوانند چندین پاسخ متفاوت و صحیح داشته باشند که کاملا مبتنی بر نظر شخصی افراد هستند در این دسته قرار می گیرند.
محتوایی در حوزه خیلی وسیع. کلیه پست هایی که از نظر محتوایی در یک حوزه ی وسیعی قرار دارند و مشخصا به یک موضوع خاصی اشاره ندارند که پاسخدهی به آن ها مستلزم تشریح مفاهیمی کلی می باشند در این دسته قرار می گیرند.
قبلا در لام تا کام مطرح شده. پست هایی که دقیقا با همین محتوا و مضمون قبلا در وب سایت لام تا کام درج شده اند، با ذکر آدرس منبع تکراری با پست حال حاضر شامل این دسته هستند. تکراری است با:
به سایر دلایل، نیازمند به بررسی توسط مدیر. به هر دلیل غیری که پست را نیازمند بررسی توسط مدیر کرده، با ذکر دلیل، در این دسته قرار میگیرد.
ارسال رای بستن

تفاوت فاعل با اسم فاعل و مفعول با اسم مفعول در زبان عربی چیست؟


6
3
66898

در بخش قواعد عربی، یک فاعل و مرفوع است و یک مفعول و منصوب. که هرگاه در سوال نقش کلمه پرسیده شود، از این موارد و یا موارد مشابه مثل مبتدا، مضاف الیه، صفت و غیره استفاده می گردد. در عین حال یک اسم فاعل و یک اسم مفعول نیز است. اکنون از کجا بدانیم که تفاوت این دو باهم چیست؟ یعنی فرق فاعل با اسم فاعل و مفعول با اسم مفعول در زبان عربی چیست؟

علمی عربی
سوال شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
12.4k امتیاز


اینو میشه بگم که اگه توی ترجمه یک جمله عربی، توی ترجمش به فارسی یک کلمه ای با حرف اضافه «را» توی جمله بود، معادل همون کلمه در جمله عربیش همون مفعول هست توی اون جمله عربی؟ ــ مریم نادري در 6 سال قبل
1
سلام خانم مریم نادری عزیز. اگر منظور شما از سوالتان این است که: اگر در ترجمه ی جمله ی عربی، کلمه ای قبل از را امد، آن کلمه ی عربی مفعول است، باید بگیم، بله. درسته. مثلا در جمله قرا علی القرآن فی الصف: علی در کلاس قران را خواند. در این جمله، القرآن مفعول است، زیرا در ترجمه قبل از را آمده است. ــ فاطمه شفی زاده در 6 سال قبل

500 کاراکتر باقی مانده

3 جواب

7

مبحث فاعل یا مفعول، یا موارد مشابه آن، از جمله : مبتدا، خبر، جارومجرور ، اسم و خبر نواسخ، و غیره به مقوله ی اعرب (نقش کلمات) در جملات اسمیه و فعلیه مرتبط می شود. و زیرمجموعه ی علم نحو است.

بدین شرح:

ساختار جمله ی فعلیه: فعل+ فاعل+ مفعول+جارومجرور

ساختار جمله ی اسمیه: مبتدا+ خبر+ مفعول+جارومجرور

درحالی که مبحث اسم فاعل یا اسم مفعول، یا موارد مشابه آن، از جمله: اسم مبالغه، اسم تفضیل، اسم آله، صفت مشبه، اسم مکان و زمان و غیره به مقوله ی جامد و مشتق مرتبط می شود. و زیرمجموعه ی علم صرف است.

بدین شرح:

اسم جامد: کلمه ای است که بر وزن های اسم های مشتق نرفته باشد.

اسم مشتق: کلمه ای است که بر یکی از وزن های اسم مشتق شامل: فاعل (اسم فاعل)، مفعول (اسم مفعول)، افعل. فعلی (اسم تفضیل)، فعال. فعاله (اسم مبالغه)، مفعل (اسم زمان و مکان)، مفعله (اسم آله)، فعل.فایل.فعل (صفت مشبهه) رفته باشد.

در کلامی موجز:

اسم فاعل: به‌ اسمی گفته می شود که یکی از دو شرایط زیر را داشته باشد:

۱. بر وزن فاعل باشد: ناصر، رازق.

۲.حرف اول آن، م مضموم باشد و حرکت حرف یکی مانده به آخرش، کسره باشد: معلم

فاعل: در جمله ی فعلیه بعد از فعل می آید و علامتش مرفوع است: ذهب علی. (علی، فاعل و مرفوع است.)

اسم مفعول:به‌ اسمی گفته می شود که یکی از شرایط زیر را دارد:

۱.بر وزن مفعول باشد: مرزوق، معلوم.

۲.حرف اول آن، م مضموم باشد و حرکت حرف یکی مانده به آخرش، فتحه باشد: منتظر.

مفعول: در جمله ی فعلیه و اسمیه با علامت منصوب می آید و در ترجمه قبل از را می اید: یقرا علی القرآن. علی قرآن را می خواند. (القرآن مفعول و منصوب است.)

جواب داده شده در فاطمه شفی زاده <m>★</m>
12.4k امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


0

سلام سی دی آموزشی رهپویان استاد عمار تاجبخش رو پیشنهاد میدم ، فکر میکنم میتونید جواب سوالتون رو پیدا کنید. از لینک زیر میتونید اطلاعات بیشتری بدست بیارید.

https://rayad.org/%D8%B1%D9%87%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86/

جواب داده شده در RAHA AMIRI
41 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


3

اسم فاعل و اسم مفعول که جزئ مشتقات هستند ، هرکدام به دو شکل ساخته می شوند؛

اسم فاعل: یا بر وزن فاعل می رود مثل حامد. کاظم... یا اولش م مضموم می گیرد و حرکت حرف یکی مانده به آ خرش کسره می گیرد مثل معتمد یا مهتدی..

اسم مفعول: یا بر وزن مفعول می رود مثل محمود. منصور...یا اولش م مضموم می گیرد و حرکت یکی مانده به آ خرش فتحه می گیرد مثل مرتضی..

ترجمه اسم فاعل: انجام دهنده کار.

ترجمه اسم مفعول: انجام شده.

فاعل و مفعول در جمله، نقش و اعراب دارند.

فاعل:در جمله انجام دهنده کار است و علامتش مرفوع است.

مفعول: در جمله انجام شده است و معنایش قبل از را می اید و منصوب است.

مثلا در جمله قرا علی القران. علی فاعل و القران مفعول است.

اسم فاعل و اسم مفعول از مباحث صرف عربی است اما فاعل و مفعول از مباحث نحوی است.

جواب داده شده در مریم شریفی
60 امتیاز

500 کاراکتر باقی مانده


جواب شما
     
.....
×

×

جعبه لام تا کام


لام تا کام نسخه صفحه کلید نیز راه اندازی شده است. شما با استفاده از کلیدهای موجود بر روی صفحه کلید دستگاهتان می توانید با وب سایت ارتباط برقرار کنید.
لیست کلید های میانبر

تبلیغات توضیحی


عرشیان از کجا شروع کنم ؟
تغییر و تحول با استاد سید محمد عرشیانفر

تبلیغات تصویری


کپی